Wagyu bavette 8+ Australia
4 stars - based on 11 reviews

Een bavette is een veelzijdige steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

Bavette low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 30 minuten

Reversed sear Bavette(garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.

Bereiding Bavette Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor bavette

Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur

Accidentally selected the wrong stars number as it was not showing. I want to give a 5 stars at this item. It was amazingly tasty and soft.
Review door |
Was suuuuuuuuper tasty and super soft!! I followed the receipe details and went really good. Our favourite dish on the table for sure.
Review door |
Was suuuuuuuuper tasty and super soft!! I followed the receipe details and went really good. Our favourite dish on the table for sure.
Review door |
Geweldig!

Op de Masterbuild Gravity series 800
Reversed sear methode!

Peper en zout op voorhand gekruid!
Kern tot 52 laten voorgaren
Bij het afgrillen ingesmeerd met gesmolten boter.

Subliem stukje vlees dat geen saus nodig heeft!
Review door |
Lekker in de sous vide op 57 graden en daarna steaks van bakken, heerlijk!
Review door |
Great quality, good to cook hot and fast, medium rare up to medium with Maillard reaction in the outside. A little expensive.
Review door |
Geweldig stuk vlees, stuk van 550 gram. Even dichtschroeien op hoge temperatuur in de skillet en vervolgens nog kort op lagere temperatuur in dezelfde skillet. 10 minuten in folie laten rusten en smullen maar (zeker geen zout of zout gebruiken, het vlees heet van nature al een heerlijke smaak).
Review door |
Bijna 2 kilo besteld. Werd snel en goed verpakt geleverd. Goed geseard en dan in de oven. Mooie plakken snijden tegen de draad in en smullen maar.

Vlees is van excellente kwaliteit. Zelfs als je het vlees wat droger gaart blijft het botermals. Smelt op de tong.

Dit zullen we zeker vaker bestellen
Review door |
het was een sappig stukje vlees, alleen ik was op het moment dat ik het vlees at ongesteld dus het was iets minder leuk dan ik had verwacht.
Review door |
Vlees was geweldig, extreem mals heb hem op de reverse sear methode gemaakt! Aanrader
Review door |
Had er eentje van een kilo. Op de BBQ tot 55 graden kerntemperatuur, daarna 10 minuten laten rusten. Goed dun tegen de draad gesneden met een beetje maldon zout. Super lekker!! Een aanrader!! 9 van 10
Review door |

Write Your Review

Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

Wagyu bavette 8+ Australia
4 stars - based on 11 reviews

Schrijf een review

Morgen in huis
  • Morgen in huis of kies zelf je leverdag.
  • Vanaf € 75,- GRATIS verzending.
  • Quickfrozen en Vacuüm verpakt