Wagyu bavette 8+ Australia

Wagyu bavette 8+ Australia
De wagyu bavette 8+ uit Australië is vlees met karakter. Het komt uit de flank van het rund en wordt gewaardeerd om de fijne structuur en hoge marmering. De score van 8+ betekent dat het vet mooi door het vlees loopt en smelt tijdens de bereiding. De bavette is ideaal voor de grill of een hete pan en hoeft maar kort te garen.
Wat is bavette?
Bavette wordt gesneden uit de flank van het rund, een spier die veel beweging krijgt. Daardoor heeft het vlees wat meer bite en veel smaak. Snijd de bavette altijd haaks op de draad, dan blijft het vlees mals. Een snelle bereiding op hoge temperatuur is genoeg om de structuur en marmering optimaal tot hun recht te laten komen.
Australische wagyu
Australische wagyu komt van runderen met Japanse bloedlijnen die opgroeien op grote ranches. De dieren krijgen eerst gras en later een zorgvuldig samengesteld graandieet, waardoor het vlees zijn kenmerkende marmering ontwikkelt. De 8+ score staat voor een rijke vetdooradering en een gelijkmatige structuur. Een constante kwaliteit, keer op keer.
Wagyu bavette 8+ Australia online bestellen?
Bestellen gaat eenvoudig. Voor elf uur besteld is dezelfde avond in huis in Nederland en België. Wil je liever een andere dag? Dat kan ook. De bavette wordt flash frozen en vacuüm verpakt geleverd, zodat de kwaliteit behouden blijft.
Een bavette is een veelzijdige steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!
Bavette low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 30 minuten
Reversed sear Bavette(garen & afgrillen)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.
Bereiding Bavette Sous Vide
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Instelwaarde sous vide stick voor bavette
Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur
Ingredienten
rundvleesVoedingswaarde
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 873.62 |
Energie (kcal) | 209.00 |
Vet (g) | 14.80 |
Verzadigd vet (g) | 6.50 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 19.00 |
Zout (g) | 0.08 |
Wagyu bavette 8+ Australia
+ Smaakmakers
+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)
- Morgen in huis of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Flash-frozen en vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
-
Reviews
Wagyu bavette 8+ Australia
De wagyu bavette 8+ uit Australië is vlees met karakter. Het komt uit de flank van het rund en wordt gewaardeerd om de fijne structuur en hoge marmering. De score van 8+ betekent dat het vet mooi door het vlees loopt en smelt tijdens de bereiding. De bavette is ideaal voor de grill of een hete pan en hoeft maar kort te garen.
Wat is bavette?
Bavette wordt gesneden uit de flank van het rund, een spier die veel beweging krijgt. Daardoor heeft het vlees wat meer bite en veel smaak. Snijd de bavette altijd haaks op de draad, dan blijft het vlees mals. Een snelle bereiding op hoge temperatuur is genoeg om de structuur en marmering optimaal tot hun recht te laten komen.
Australische wagyu
Australische wagyu komt van runderen met Japanse bloedlijnen die opgroeien op grote ranches. De dieren krijgen eerst gras en later een zorgvuldig samengesteld graandieet, waardoor het vlees zijn kenmerkende marmering ontwikkelt. De 8+ score staat voor een rijke vetdooradering en een gelijkmatige structuur. Een constante kwaliteit, keer op keer.
Wagyu bavette 8+ Australia online bestellen?
Bestellen gaat eenvoudig. Voor elf uur besteld is dezelfde avond in huis in Nederland en België. Wil je liever een andere dag? Dat kan ook. De bavette wordt flash frozen en vacuüm verpakt geleverd, zodat de kwaliteit behouden blijft.
Een bavette is een veelzijdige steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!
Bavette low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 30 minuten
Reversed sear Bavette(garen & afgrillen)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.
Bereiding Bavette Sous Vide
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Instelwaarde sous vide stick voor bavette
Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur
Ingredienten
rundvleesVoedingswaarde
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 873.62 |
Energie (kcal) | 209.00 |
Vet (g) | 14.80 |
Verzadigd vet (g) | 6.50 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 19.00 |
Zout (g) | 0.08 |
