Bavette Asian Style

Bereidingswijze

Oooh how we love bavette. De stevige bite, de volle smaak... heerlijk! En je maakt 'm zo mooi in zijn geheel klaar. BBQ Junkie maakte een bavette recept met een Asian twist. Altijd een goed idee, als je het ons vraagt... Let's Go!

Bavette in de marinade

Neem een grote ziplock zak waar de bavette in past en doe hier de sojasaus, het limoensap, honing, basterdsuiker, sriracha en de koriander in. Knijp er de teentjes knoflook in uit met de knoflookpers, rasp de gember en voeg ook toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Haal nu de bavette uit de verpakking en controleer het vlees op loshangende stukjes vlees. In principe kun je er overigens bij The Butchery van uit gaan dat het vlees dubbel getrimd is en dus 100% grill ready. Maar just in case [misschien had je nog een bavette liggen ;-)]: snijd dit weg en doe de bavette vervolgens in de zak bij de marinade. Druk zoveel mogelijk lucht uit de zak en sluit vervolgens af. Leg in de koeling en laat 2 tot 4 uur marineren.

BBQ voorbereiding

Lang genoeg gemarineerd? Dan is het tijd om de BBQ aan te steken. Heb je een stuk bavette waarbij het dikste deel 4 cm of dikker is? Bereid de bavette dan eerst indirect op lage temperatuur, middels de zogeheten reverse sear. Heb je een wat dunner deel van de bavette? Dan volstaat alleen grillen.

Reverse Sear Bavette bereiding

Ga je voor de reverse sear methode? Steek de BBQ dan aan en ga eerst voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 100 graden. Haal ondertussen de bavette uit de marinade en laat een beetje uitlekken.

Snijd ook de lente uitjes alvast in dunne ringetjes, zodat je het vlees hier mee kunt afmaken wanneer je het aangesneden hebt.

Leg de bavette op de BBQ wanneer deze op temperatuur is. Steek je kernthermometer in het dikste deel van de bavette en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de bavette nu tot een kerntemperatuur van 48 graden.

Is de kerntemperatuur van 48 graden bereikt? Haal de bavette dan even van de BBQ en maak de BBQ gereed voor directe hitte en een temperatuur tussen de 200 en 230 graden.

Is de BBQ weer op temperatuur? Grill de bavette dan 2 a 3 minuten per kant, tot het vlees een kerntemperatuur van 52 graden heeft bereikt.

Haal de bavette vervolgens van de BBQ en laat het een paar minuten rusten op een snijplank. Snijd het vlees vervolgens in dunne plakken en strooi er wat van de ringetjes lente ui overheen.

Bavette grillen

Heb je een dunner stuk bavette? Dan volstaat alleen het grillen van het vlees. Steek de BBQ dan aan en ga voor directe hitte en een temperatuur van 200 tot 230 graden. Haal ondertussen de bavette uit de marinade en laat een beetje uitlekken.

Snijd ook de lente uitjes alvast in dunne ringetjes, zodat je het vlees hier mee kunt afmaken wanneer je het aangesneden hebt.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de bavette dan op de BBQ en gril het vlees 3 á 4 minuten per kant, tot het vlees een kerntemperatuur van 52 graden.

Haal de bavette vervolgens van de BBQ en laat het een paar minuten rusten op een snijplank. Snijd het vlees vervolgens in dunne plakken en strooi er wat van de ringetjes lente ui overheen. 

Bavette snijden

Let wel op: Bavette heeft een grove draad en dat maakt het des te belangrijker om het vlees op de draad te snijden! Doe je dit niet, kan je perfect gebakken vlees maar zo in een taaie schoenzool veranderen. Meer hierover vind je hier.

ENJOY!

Bekijk alle Bavette >>

 

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept