Bavette brioche tosti
Bereidingswijze
Een steak sandwich is wat ons betreft altijd een goed idee en Robert van Dijk van @vurigekolen weet dat ook! Hij maakte deze bavette brioche tosti lean en mean klaar en heel eerlijk: hóe goed ziet dit eruit? Dit is toch een waanzinnige (zondags)lunch? Robert gebruikte bavette en dat is fantastisch (check die prachtige draad!), maar als je nóg sneller wilt, kun je ook een kijkje nemen in ons shabu shabu assortiment. Diverse steaks hebben we gesneden in 2 mm en dat hoef je letterlijk alleen maar 1 x te flippen in de pan. Maar bavette is dus ook een goede optie en pak dan ook meteen 500 gram, zodat je lekker veel tosti's kunt maken. Let's go...
Bereiding Bavette brioche
Haal de bavette uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen. Bestrooi het vlees met zout en peper of een rub naar keuze. Verhit een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en voeg een beetje olie toe. Bak de bavette in z'n geheel aan beide kanten totdat het vlees bruin is en naar jouw voorkeur gaar is. Als je op safe wilt gaan, houd je een kerntemperatuur aan van ongeveer 52 graden, want de bavette gaat zo nog even met tosti en al in de pan en je wilt niet hogert uitkomen dan 54 graden. Laat het vlees even een paar minuten rusten en trancheer het in mooie plakjes.
Smeer de buitenkanten van de sneetjes briochebrood in met boter. Leg op de binnenkant van een sneetje een plak cheddar, gevolgd door de plakjes bavette. Voeg daarbovenop een laagje kimchi toe en leg nog een plakje cheddar bovenop de kimchi. Sluit de tosti met het tweede sneetje briochebrood, waarbij de beboterde kant naar buiten gericht is
Verhit opnieuw een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tosti aan beide kanten totdat het brood goudbruin is (Let op dit gaat snel met brioche brood) en de cheddar gesmolten.
Serveer de tosti met wasabisaus of Kewpie mayonaise.
ENJOY!