Chuck eye steak

Net als alle andere steaks, gaat ook de chuck eye steak door de handen van onze Meesterslager. Vakkundig worden de steaks bij binnenkomst geportioneerd en zorgvuldig getrimd. Zo hoef je er thuis dus niks meer af te snijden voordat je ‘m in de pan/op de BBQ gooit! De steaks worden na het portioneren per stuk in vacuum verpakt en op een speciale manier ingevroren. Flashfrozen noemen ze dat ook wel.

sort-ascending
Chuck Eye steak Black Angus USA Chuck Eye steak Black Angus USA
check-circle Vanavond in huis
19,49
Chuck roast black angus usa
check-circle Vanavond in huis
37,39
Chuck steak Wagyu Australia 4mm
check-circle Vanavond in huis
29,99

3 Product(en)

Wat is chuck eye steak?

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, de chuck eye steak. Deze steak is in Nederland immers niet de meest bekende cut. Als je goed kijkt naar de chuck eye steak, kan ’t maar zo zijn dat hij je bekend voorkomt. Qua uiterlijk lijkt hij namelijk best wel op de rib eye steak. Hoewel ze beide een ‘oog’ in de steak hebben, worden ze uit verschillende delen gesneden. De ribeye wordt gesneden uit de fijne rib van het rund, die in het verlengde van de entrecote ligt. De chuck eye steak wordt daarentegen gesneden van de schouder van het rund vanaf de 5e rib en is gewoonlijk wat dikker dan een ribeye steak. De chuckeye steak is in vergelijking met de ribeye wat minder mals, maar maakt ’t ruimschoots goed met smaak. De smaak is namelijk ’t beste te beschrijven als rijk in smaak. Om de steak wat malser te maken, zou je ‘m kunnen marineren voordat je de steak gaat grillen.

Wat is het verschil tussen de chuck eye steak en poor man’s ribeye?

Er is geen verschil tussen de chuck eye steak en de poor man’s ribeye. Dit komt omdat het verschillende namen zijn voor ’t zelfde stuk vlees. Zoals je hierboven misschien al gelezen hebt, lijken de ribeye en chuckeye best wel op elkaar. Chuck eye steak is, vergeleken met een ribeye, alleen wel een stuk vriendelijker geprijsd. Qua smaak intens, qua structuur wat minder mals en fijn geprijsd: een poor man’s ribeye! In Amerika wordt de ribeye in ’t weekend of met speciale gelegenheden gegeten, terwijl de chuck eye steak ook regelmatig tijdens de dagelijkse dis op tafel komt.

Hoe bereid je chuck eye steak?

Eerder een ribeye gebakken? Top! De bereiding van een chuckeye steak is namelijk niet veel ingewikkelder. Omdat de chuckeye steak over ’t algemeen wat minder mals is dan de ribeye steak, zou je ‘m kunnen marineren met een marinade waar zuren en zouten inzitten. De zuren zorgen er namelijk voor dat het spierweefsel in het vlees afgebroken wordt waardoor het vlees malser wordt. Ook zouten helpen het spierweefsel afbreken, wat dus goed doet voor je chuck eye steak! Een chuck eye steak kan je op verschillende manieren bereiden. Op de BBQ, in de pan, sous vide of eventueel zelfs in de oven!

Zit er bot in een chuck eye steak?

In een chuck eye steak zit geen bot. De chuck-eye steak wordt wel gesneden van een rib, maar die zit er niet meer aan wanneer hij in de slagerij geportioneerd wordt tot een grill-ready chuck eye steak. Onze slagers gaan vakkundig met de steak aan de slag, zodat hij dus inderdaad helemaal grillready bij je thuisbezorgd wordt. Zo is hij al helemaal ontdaan van vliesjes etc. waar je je een ongeluk op kauwt. Kan gelijk in de pan dus!

Hoe zijn de smaak en textuur van de chuck eye steak?

De smaak en textuur zijn iets anders dan wat je bij ribeye gewend bent. Zo is de smaak nét wat intenser en maakt de textuur van de chuck eye steak het vlees wat minder mals als je ’t vergelijkt met een ribeye.

Chuck eye steak recept

Oh yes, eerste keer dat je een chuck eye steak gaat bereiden? Dan is ’t wel zo fijn om er een recept naast te leggen. Laat Siebe Grijpsma van BBQMoods nou net aan de slag gegaan zijn met onze Chuck Eye steak.. Hij braadde ‘m aan in de skillet en gaarde ‘m na in de oven. Oh, er zit ook nog een aanbeveling bij voor bijpassende bijgerechten.. Ook doen? Het recept vind je hier.

Wat voor wijn bij een chuck eye steak?

Een mooie gegrilde chuck eye steak op het menu? Een goede wijn brengt je steak next level. Met de smaak van chuck eye steak zit ’t wel goed, een mooie intense rundvlees smaak die perfect combineert met een mooie krachtige rode wijn met een stevige structuur. Hierbij kan je dan denken aan bijvoorbeeld een cabernet sauvignon, sangiovese of syrah. Kies je voor een saus om je steak mee op te leuken? Hou dan vooral rekening met de saus om je wijn op af te stemmen. Bij een klassieke bearnaisesaus kies je het best een wat rijpere wijn zoals een rioja reserva..

Online chuck eye steak kopen

Een wat minder bekende steak zoals een chuck eye steak, ook bekend als poor man’s ribeye, vind je niet zo snel bij de slager om de hoek, juist omdat het niet zo’n gangbare steak is. Net als de rumpsteak en denver steak kan je deze wel vinden bij The Butchery. Online steak kopen is dan ook supermakkelijk én supersnel! Want plaats je je bestelling ’s ochtends voor 11 uur? Dan heb je ‘m ’s avonds al in huis. Quickfrozen, met optimaal kwaliteitsbehoud dus! Chuck eye steak kopen online is dus een fluitje van een cent.

Chuck eye steak quickfrozen geleverd

Bij The Butchery wordt al het vlees dat je bestelt quickfrozen bij je thuis bezorgd. Wil je weten hoe dit proces verloopt? We vertellen je er graag meer over! Zodra het vlees bij ons binnenkomt, gaat het direct naar de productieafdeling. Onze ervaren slagers gaan dan aan de slag met het mooiste vlees, zoals het op maat snijden van de chuck eye steaks en het verwijderen van eventuele vliesjes. Zo wordt het vlees grill-ready geleverd en hoef je thuis niets meer te doen, behalve het te ontdooien en te bereiden voor consumptie.

Na het zorgvuldig verpakken van het vlees in vacuümzakken, voorzien we het van een productlabel met handige informatie zoals de houdbaarheidsdatum en de productnaam. Vervolgens wordt het vlees op een speciale manier ingevroren, waardoor de voedingswaarden behouden blijven en het kwaliteitsverlies minimaal is. In feite is het kwaliteitsverlies zelfs nog minder dan wanneer het vlees een paar dagen in de toonbank van een lokale slager zou liggen.

Je ontvangt dus bij ons je vlees quickfrozen. Als je het binnen enkele dagen wilt gebruiken, raden we aan om het in de koelkast te laten ontdooien. Anders kan het gewoon in de vriezer thuis worden bewaard!

Chuck eye steak online bestellen

Online een chuck eye steak bestellen is een fluitje van een cent. Je kiest zelf je favoriete ras én gewenste gewicht. Alles wat je bij The Butchery kunt kiezen ligt in onze megavriezer op voorraad en kunnen we dus supersnel bij je bezorgen. In Nederland en Belgisch Vlaanderen kunnen we namelijk SameDayDelivery in samenwerking met Trunkrs aanbieden! Dat betekent dat wanneer je voor 11 uur in de ochtend op doordeweekse dagen besteld, het rond 11 uur aan de koerier meegegeven wordt en tussen 17:00 en 22:30 uur bij je thuisgeleverd wordt! Dezelfde avond dus.. Overigens heb je, als dat je niet zo goed uitkomt, in de check-out altijd de optie om een andere datum te kiezen. In Nederland hebben we ook nog de optie voor levering overdag. Dan gaat je bestelling mee met onze dagkoerier Leen Menken, waarbij je levering middels geconditioneerd transport geleverd wordt. Bij beide koeriers krijg je sowieso een track&trace, zodat je precies weet wanneer je klaar moet zitten om je bestelling in ontvangst te nemen. Oh, hou er wel rekening mee dat het vlees diepgevroren geleverd wordt, heeft voor gebruik dus nog even de tijd nodig om goed te ontdooien.

Meest gekocht
Kreeftstaart Canada
check-circle Vanavond in huis
39,99
Kruidenboter Cafe de Paris Kruidenboter Cafe de Paris
check-circle Vanavond in huis
3,99
Rib eye Black Angus USA Prime Rib eye Black Angus USDA Prime
check-circle Vanavond in huis
18,89
Laden...