Racks

Puur ambacht online. Bij The Butchery vind je de mooiste racks! Uiteraard van premium vleesrassen en vakkundig getrimd en op maat gesneden door onze slagers, zodat de racks klaar voor bereiding zijn als ze bij je thuisgeleverd worden.

sort-ascending
Hertenrack
check-circle Maandag in huis
95,99
kalfs frenched rack
check-circle Maandag in huis
109,99
Lamsrack (frenched) Nieuw Zeeland Lamsrack (frenched) Nieuw Zeeland
check-circle Maandag in huis
49,49
Lamsrack Agnei Iberico
check-circle Maandag in huis
109,99
Porkroast rack LIVAR (met zwoerd) Porkroast rack LIVAR (met zwoerd)
check-circle Maandag in huis
34,99
French rack Iberico
check-circle Maandag in huis
49,99

6 Product(en)

Wat is een rack?

Wat is een rack? Een rack is een ribstuk met been er schoon gesneden aan. De meest gegeten rack is misschien wel lamsrack, maar je hebt natuurlijk ook racks van varken en rund. Rib roast, wordt dit ook wel genoemd. Een rack roast is niet alleen heel lekker, maar ziet er ook nog eens feestelijk uit Absoluut een mooi braadstuk om tijdens een gelegenheid op tafel te zetten!

Wat is een lamsrack?

Lamsrack wordt gesneden uit de rug van het lam, met de kenmerkende botjes er nog aan. Je bereidt ‘m dan ook met de botjes om ‘m aan tafel tussen de botjes door te snijden en op te dienen. Lamsrack staat ook wel bekend als lamscarré in de culinaire kringen.

Er is sprake van ‘frenched’ lamsrack wanneer de lamsrack ‘schoongemaakt’ is. Dit betekent dat de botjes mooi schoon zijn en het overtollige vet verwijderd is. Uiteraard blijft er altijd wel wat vet zitten, vet is immers een belangrijke smaakdrager.

Wat is een varkensrack?

Varkensrack wordt ook wel varkens ribroast of pork ribroast genoemd. De varkensrack wordt meestal gesneden van de lende van het varken, met bot er nog aan. Alle overige vliesjes worden er door onze slagers vakkundig afgesneden en vervolgens netjes geportioneerd. The Butchery heeft varkensracks van de mooiste varkensrassen in het assortiment zoals van het Spaanse Iberico varken, het Duke of Berkshire varken of van ons Nederlandse LIVAR varken. Welk ras je ook kiest, je bent verzekerd van een goede herkomst en een fantastische kwaliteit. De rassen zijn immers met veel zorg uitgekozen en de racks worden door vakkundige slagers onder handen genomen.

Wat is de functie van het bot in een rack?

Zo’n bot in een rack ziet er in ieder geval al heel imposant uit, maar wist je dat het ook werkelijk een functie heeft? Vlees met been is immers altijd smaakvoller dan vlees zonder bot. Daarnaast houdt het bot het vlees mooi bij elkaar tijdens de bereiding. Win-win dus! Laat dus vooral tijdens bereiding van deze prachtige racks het bot eraan. Na bereiding kan je ’t er gerust afsnijden.

Wat voor kerntemperatuur voor een rack?

Wat voor kerntemperatuur je moet aanhouden voor de bereiding van een rack hangt af van welk rack je kiest. Hoewel je een lamsrack gerust rose mag eten, raden we dat niet aan bij een porkroast. Voor een lamsrack raden we een kerntemperatuur aan van ongeveer 55-57 graden Celcius voor medium rare. Bij varkensrack houden we een kern aan van 62 graden om ‘m vervolgens nog even 10 minuten rustig na te laten garen in aluminiumfolie.

Recept varkensrack

Van een varkensrack kan je een supermooie sundayroast maken, dat bewijst Jeremy met ’t recept ‘Ribroast rack met crispy crackling’. Britten zijn immers meester in de mooiste sundayroasts en zetten dan ook graag een imposant braadstuk op tafel. Deze keer een ribroast van ’t varken. ’t Geheim van de crispy crackling kunnen we je vast verklappen: strooi het zwoerd een dag van tevoren in met een ruime laag zout en zet ‘m in de koelkast. Benieuwd naar de rest van ’t recept? Check hier!

Ook BBQ Junkie ging aan de slag met een varkensrack, overigens koos hij voor een rack zonder zwoerd. ‘Varkensrack in mosterd kruidenkorst’ was het resultaat en wat een goed recept. Echt een aanrader als je varkensrack op tafel wilt zetten!

Lamsrack recept

We hebben wel een heel speciaal lamsrack recept voor je. Stel je eens voor, een lamsrack, zo groen als the hulk. Zie je ’t voor je? Jeremy van BlackGoldSmokehouse maakte voor ons een recept voor lamsrack in groene kruidenkorst door onder andere de The Hulk rub van NoRubbish te gebruiken. Ziet er behoorlijk indrukwekkend uit! Het recept voor lamsrack in groene kruidenkorst van de BBQ check je hier!

Oh, kan trouwens ook gewoon in de oven natuurlijk.

Rack online kopen

Lamsrack, kalfsrack of varkensrack online kopen? Fluitje van een cent! Maak keuze uit ons mooie premium assortiment, kies een gewicht en leg ‘m in je winkelmandje. Vul gerust je mandje aan met vriezervullers, je bestelling wordt immers quickfrozen geleverd en vlees op voorraad is altijd handig. Rookworst, braadworst of huisgemaakte burgers? Of juist kipfilet, een pondje gehakt of een mooie ribeye voor de zondag. We hebben ’t grootste slagersassortiment online, dus er zit ongetwijfeld wat voor je bij. Vanaf 60€ versturen we je bestelling gratis. Toch weer mooi meegenomen!

Rack quickfrozen geleverd

Misschien had je ’t al gelezen, al ons vlees wordt quickfrozen geleverd en is verser dan vers. Onze slagers vriezen ’t immers direct na productie op een speciale manier in, waardoor voedingswaarden en kwaliteit behouden blijven. Voor ’t beste resultaat kan je het vlees het beste rustig ontdooien bij ontvangst of voordat je ’t nodig hebt. Houdt er rekening mee dat een zwaarder stuk vlees langer nodig heeft om te ontdooien. De beste methode om te ontdooien is om de rack in de koelkast te leggen. Heb je wat meer haast? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om het vlees in koud water te leggen. Let er dan wel even op dat de vacuum verpakking nog helemaal intact is.

Rack online bestellen

Wanneer je een rack online bestelt, heb je ‘m supersnel in huis. We leveren immers doordeweeks nog op dezelfde avond. Dus voor 11u besteld, is dezelfde avond nog in huis! Onze koerier Trunkrs verzorgd voor ons de avondlevering. Aangezien dat geen geconditioneerd transport is, wordt je bestelling met zorg verpakt in een isolatiezak met een flinke schep droogijs. Komt sowieso dus bevroren bij je binnen!

Liever daglevering? Van dinsdag t/m zaterdag leveren we door heel Nederland met onze transporteur Leen Menken. Zij verzorgen geconditioneerd transport, dus gaan de artikelen direct in de doos. Tussendoor voeren ze vaak kwaliteitscontroles uit in de vorm van temperatuurmetingen. Met garantie dus dat je je pakket goed bevroren ontvangt.

 

Heb je vragen over onze producten, bezorging of wil je gewoon persoonlijk advies? Neem dan vooral contact met ons op. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 en staan je graag te woord! Je kan ons telefonisch bereiken via 085-0408044 of stuur een mail naar info@butchery.nl

Meest gekocht
Kreeftstaart Canada
check-circle Maandag in huis
39,99
Steak Seasoning
check-circle Maandag in huis
5,99
Rib eye Black Angus USA Prime Rib eye Black Angus USDA Prime
check-circle Maandag in huis
18,89
Laden...