Poke bowl met bavette
Bereidingswijze
De poké bowl vindt zijn oorsprong is Hawaï en letterlijk vertaald staat poké voor ' kruislings in stukjes gesneden'. Het gerecht wordt origineel gemaakt met rijst met stukjes rauwe gemarineerde vis. Eigenlijk draait alles om de marinade en hoewel dat oorspronkelijk vooral werd gedaan met sojasaus, sesamolie ui en zeewier, wordt daar vandaag de dag flink mee gevarieerd. Gelukkig maar! Het hoofdingrediënt van een poké bowl hoeft zelfs niet meer per se vis te zijn, maar kan ook prima beef tataki zijn. Allemaal lekker! Naast een goede marinade kun je ook nog aftoppen met een lekkere mayo voor de finishing toch. Robert van @vorigekolen gebruikte wasabi mayonaise, maar een sriracha zou ook heel goed kunnen. Kwestie van smaak dus.

Poké bowl recept
- Kook de sushirijst volgens de verpakking. Meng de rijstazijn, suiker en zout, en roer door de warme rijst. Laat afkoelen.
- Kruid de bavette met peper en zout. Grill of bak de bavette op hoog vuur tot medium-rare (ongeveer 3-4 minuten per kant). Laat rusten en snijd vervolgens in dunne plakjes.
- Verdeel de sushirijst over kommen. Voeg in blokjes gesneden mango, radijs, wortel, plakjes komkommer en andere groenten naar keuze toe (avocado doet het ook goed in een poke bowl
- Voeg ook de nori toe aan de bowl
- Leg de bavette plakjes er bovenop
- Garneer met sesamzaadjes en besprenkel met de wasabimayonaise en sojasaus.