Yakitori

sort-ascending
Kipdijfilet Scharrel Kipdijfilet Scharrel
check-circle Morgen in huis
9,99
Kipfilet scharrel Kipfilet Scharrel
check-circle Morgen in huis
9,99
Platte kippenvleugel Scharrel
check-circle Morgen in huis
4,99
Voorgegaarde spareribs sweet chili LIVAR Voorgegaarde spareribs sweet chili LIVAR
check-circle Morgen in huis
15,99
Voorgegaarde spareribs ketjap LIVAR Voorgegaarde spareribs ketjap LIVAR
check-circle Morgen in huis
15,99
Japans Wagyu ossenhaaspuntjes
check-circle Morgen in huis
59,99
Kipdijfilet gehakt Scharrel
check-circle Morgen in huis
10,99
Varkenshaassate blokjes LIVAR
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 9,99 6,99
Ossenhaaspuntjes Black Angus Premium Grassfed ARG
check-circle Morgen in huis
24,99
Kipfilet met vel en stick label rouge
check-circle Morgen in huis
16,19
Ossenhaaspuntjes Aberdeen Angus
check-circle Morgen in huis
24,99
Kippenhuid Scharrel
check-circle Morgen in huis
4,99
Kippendij met vel Scharrel
check-circle Morgen in huis
9,99
Ossenhaaspuntjes WAGYU
check-circle Morgen in huis
59,99
Ossenhaaspuntjes Black Angus USA
check-circle Morgen in huis
29,99
Wagyu ossenhaasspiesjes JAP Kagoshima A5+ BMS12
check-circle Morgen in huis
59,99
Ribeye spiesjes ketjap/sesam Japans Wagyu Kagoshima A5+ BMS12
check-circle Morgen in huis
49,99

17 Product(en)

Wat is Yakitori?

Yakitori is heel letterlijk Japans kippenvlees aan een spies. Echt volgens de Japanse traditie wordt het vlees aan een kushi gespiesd, oftewel een braadspit van bamboe of staal. Vervolgens worden de spiesen gegaard boven houtskoolvuur en bij voorkeur ook nog op smaak gemaakt door een taresaus.

Voor yakitori wordt kip in de breedste zin van het woord gebruikt. Het meest bekend (vooral in Nederland) is natuurlijk kipdij (momo), kippenborst (sasami) en kippenvleugels (tebasaki), maar in Japan is men ook niet vies van bijvoorbeeld de kippenmaag, -hart, -staart en -kraakbeen.

Butchery’s yakitori

Toegegeven: de producten in deze categorie zijn niet allemaal yakitori zoals ze dat in Japan bedoeld hebben. Wij maken net zo makkelijk Yakitori beef spiesen namelijk. In Japan is daar weer een andere naam voor, namelijk Kushiyaki. In Nederland kennen we yakitori vooral als gelakte spiesen, dus spelen we een beetje vals en hebben we deze categorie gevuld met vlees dat zich perfect leent om op deze wijze te bereiden.<

Hoe maak je Yakitori?

Yakitori maken is niet moeilijk, maar een kwestie van de juiste ingrediënten in huis halen. Wat je nodig hebt?

  • Kip (kan dus zijn wat je wilt. Zelfs kippenhuid, wat overigens heel smakelijk is)
  • Satéstokjes (8 stuks)
  • Mirin (zoete rijstwijn) (8 el)
  • Sake (4 el)
  • Sojasaus (8 el)
  • Bruine basterdsuiker (1 el)
  • zout

Snijd de kip in blokjes, rijg aan de spiesjes en maak op smaak met zout. Zet vervolgens afgedekt weg in de koelkast. Doe vervolgens alle ingrediënten in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat zo’n 30 minuten pruttelen totdat er een stroperige substantie ontstaat. Haal nu de spiesjes tevoorschijn en grill deze op een bakplaat, in de pan of op de BBQ. Lak de yakitori rondom meermaals tijdens het garen, zodat je een lekker sticky eindproduct hebt. Bestrooi bij het serveren met wat verse lenteui en sesamzaadjes en je hebt een waanzinnig gerecht!

Yakitori online kopen?

Yakitori online kopen is tegenwoordig een fluitje van een cent! Kies je vlees, gooi het in de winkelmand en plaats je bestelling. Je kunt zelf je levermoment kiezen. Als je vóór 10.00 bestelt, kun je het dezelfde avond al in huis hebben. Maar we leveren ook overdag, dus de keuze is aan jou. Je ontvangt je vlees flashfrozen met optimaal behoud van voedingswaarden. Kan dus eventueel zo weer de vriezer in. Veel makkelijker wordt het dus niet!

Vragen? Stel ze gerust via info@butchery.be

Meest gekocht
Steak Seasoning
check-circle Morgen in huis
5,99
Iberico RibFingers Iberico Ribfingers
check-circle Morgen in huis
15,99
gepaneerde schnitzel livar Gepaneerde schnitzel LIVAR
check-circle Morgen in huis
5,99
Laden...