Ribeye

The Butchery onderscheidt zich online met puur ambacht. Premium geselecteerd vlees van de beste vleesrassen wordt door onze Meesterslagers zorgvuldig gesneden en dubbel getrimd tot perfecte steaks. Daarna wordt het vlees individueel vacuüm verpakt en binnen het uur ingevroren. Flashfrozen noemen ze dat.

sort-ascending
Rib eye Black Angus Premium Grassfed ARG
check-circle Maandag in huis
17,99
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12 Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
check-circle Maandag in huis
53,99
Rib eye Black Angus USA Prime Rib eye Black Angus USDA Prime
check-circle Maandag in huis
21,59
Rubia Gallega Ribeye Dry Aged
check-circle Maandag in huis
29,99
Simmentaler Ribeye
check-circle Maandag in huis
17,59
Wagyu Rib Eye 8/9 marbling Australia
check-circle Maandag in huis
38,39
Dry aged rib eye Blonde d'Aquitaine
check-circle Maandag in huis
25,99
Dry Aged Ribeye Avilena Negro Iberica
check-circle Maandag in huis
27,99
Rib eye Black Angus NZL
check-circle Maandag in huis
15,99
Rib eye Black Angus CAN
check-circle Maandag in huis
22,99
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A4 BMS5/7
check-circle Maandag in huis
44,19
Rib eye Blonde d'Aquitaine
check-circle Maandag in huis
27,89
Dry aged rib eye Charra
check-circle Maandag in huis
32,49
Rib eye roast Hereford
check-circle Maandag in huis
87,99
Shabu Shabu ribeye Black Label Angus 2mm
check-circle Maandag in huis
29,99
Butchery's rib-eye rollade Black angus Butchery's rib-eye rollade Black angus
check-circle Maandag in huis
76,99
Ribeye dry aged Retinta
check-circle Maandag in huis
29,89
Dry Aged Cote de Boeuf Black Angus POR Dry Aged Cote de Boeuf Black Angus POR
check-circle Maandag in huis
79,99
Dry Aged Cote de Boeuf Chianina Flaminio Cote de Boeuf Chianina Bistecca Fiorentina
check-circle Maandag in huis
79,99
Tomahawk Black Angus USA
check-circle Maandag in huis
107,99
Tomahawk Dry Aged Rubia Gallega
check-circle Maandag in huis
143,99
Japans Wagyu Ribeye Kagoshima A5 4mm
check-circle Maandag in huis
59,99
Cote de Boeuf Simmentaler
check-circle Maandag in huis
53,19
Wagyu Tomahawk Marbling 8/9 Australie Wagyu Tomahawk 8+ Australie
check-circle Maandag in huis
271,99

1-24 van 47

per pagina

WAT IS RIBEYE?

Ribeye komt van de fijne rib van het rund, direct naast de entrecote. Dit stukje vlees is rond van vorm, doorregen met vet, en heeft een heerlijke, volle smaak. Perfect voor op de BBQ! Door de mooie marmering – vet dat door het vlees heen loopt – is ribeye altijd lekker mals. Omdat het uit een spier komt die weinig gebruikt wordt, blijft het ook tijdens het bakken superzacht. Probeer bijvoorbeeld eens een Black Angus ribeye, of ga voor rassen zoals Wagyu, Aberdeen Angus, of Simmentaler. Allemaal vol van smaak!

WAAROM HEET HET RIBEYE?

Er zijn verschillende theorieën over de naam ‘ribeye’. De meest gehoorde is dat het komt van het 'oog' van de rib, waaruit het vlees gesneden wordt. Anderen zeggen dat de ronde vorm van de spier op een oog lijkt. En sommigen wijzen naar het vet in het midden, dat op een oog zou lijken. Hoe dan ook, het blijft een bijzonder stukje vlees! Wist je trouwens dat een Tomahawk steak eigenlijk een ribeye is, maar dan met een ‘handvat’?

RIBEYE BAKKEN

Wil je weten hoe je ribeye perfect bakt? Onze chef, Ruben Meijboom, laat het je zien in de video hieronder.

HOE LANG MOET JE EEN RIBEYE BAKKEN?

De baktijd van ribeye hangt af van hoe je 'm wilt en hoe dik je steak is. Als vuistregel: bak je steak 1 minuut per centimeter dikte per kant. Dus voor een ribeye van 3 cm, bak je 3 minuten per kant. Laat het vlees wel altijd op kamertemperatuur komen, door het twee uur van tevoren uit de koelkast én verpakking te halen. Tip: blijf de steak tijdens het bakken bewegen.
Heb je een kernthermometer? Perfect! Hier zijn de ideale kerntemperaturen:

  • Rare: 50-52°C
  • Medium Rare: 53-55°C
  • Medium: 58-60°C

WELK RAS KIES JE?

Het runderras voor je ribeye kiezen is heel persoonlijk. Bij The Butchery hebben we prachtige ribeyes in elke prijsklasse, van Black Angus USDA PRIME tot exclusieve Japanse Wagyu Kagoshima. Wil je een goede prijs-kwaliteitverhouding? Kies dan voor de Aberdeen Angus uit Zuid-Amerika. Super smaakvol en ook te vinden in de beste steakhouses!

DE BESTE WIJN BIJ RIBEYE

Bij ribeye past een stevige rode wijn perfect, zeker in de winter. Denk aan een Cabernet Sauvignon, Zinfandel of Syrah, of een mooie Italiaanse wijn uit Piemonte of Toscane. Let erop dat de wijn voldoende tannines bevat – die breken het vet af, waardoor de smaken perfect samenkomen.

RIBEYE ONLINE KOPEN

Ribeye kopen bij The Butchery is super simpel. Waar je bij de slager vaak maar een paar opties hebt, kun je hier kiezen uit meer dan 15 verschillende rassen, van Japanse Wagyu tot Amerikaanse Black Angus en Oostenrijkse Simmentaler. Zo vind je altijd precies wat je zoekt, en dat voor elk budget.

RIBEYE BESTELLEN BIJ THE BUTCHERY

Als je bij The Butchery bestelt, ben je verzekerd van topkwaliteit. Of je nu kiest voor Black Angus uit de USA, Wagyu uit Australië of Aberdeen Angus uit Zuid-Amerika, de smaak en kwaliteit zijn altijd geweldig. En bestel je voor 11:00 uur? Dan heb je het dezelfde avond nog in huis, QuickFrozen voor het beste smaak- en voedingsstoffenbehoud!

ONLINE RIBEYE KOPEN

Van Hereford tot Simmentaler, Rubia Gallega tot Black Angus USA: bij The Butchery vind je de beste ribeyes van de beste rassen. Dit stuk vlees, gesneden uit de rib van het rund, heeft een heerlijke ronde vorm en is mooi doorregen met vet voor die extra malsheid. Ribeye is dan ook geliefd bij steakliefhebbers. Bestellen is eenvoudig: kies je steak, plaats je bestelling en ontvang ‘m zo snel mogelijk thuis!

Meest gekocht
Groentesoep
check-circle Maandag in huis
4,99
Pulled pork LIVAR kant-en-klaar Pulled pork LIVAR kant-en-klaar
check-circle Maandag in huis
14,99
Loaded Texas Brisket Loaded Texas Brisket
check-circle Maandag in huis
12,99
Laden...