Gepaneerde schnitzel LIVAR

Gepaneerde schnitzel van het Limburgs Kloostervarken.

Lees meer
Dit product is momenteel niet op voorraad.
 • Morgen in huis of kies zelf je leverdag
 • Nog € 60,00 voor GRATIS verzending!
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Productinformatie

  Gepaneerde schnitzel van het Limburgs Kloostervarken.


  Wat is een gepaneerde schnitzel?

  Schnitzel is misschien wel één van de meest gegeten vleesgerechten ter wereld. Logisch ook. Want wat is lekkerder dan een goeie (!) gepaneerde schnitzel op zijn tijd? Schnitzels zijn er in alle soorten en maten en ook van allerlei dieren. Zo is de Wienerschnitzel officieel een kalfsschnitzel, al ligt er 9 van de 10 keer varkensfilet of fricandeau op je bord. In elk geval moet het vlees platgeslagen zijn, anders trekt het vlees krom. Een goede gepaneerde schnitzel gaat door ei, bloem en paneermeel. 

  In Oostenrijk gaat een schnitzel meestal in de frituurpan, voor een snelle bereiding en een krokant jasje. Thuis bakken wij 'm gewoon met boter in de koekenpan. En of je dan een Jägerschnitzel, Rahmschnitzel, Zigeunerschnitzel of wat voor schnitzel dan ook maakt... dat laten we natuurlijk aan jou over.

  Gepaneerde schnitzel LIVAR

  Deze gepaneerde schnitzel komt Livar, een klasse apart als het gaat om varkensvlees. The Butchery is official dealer van LIVAR en daar zijn we trots op. Vanwege de herkomst én vanwege de fijne eigenschappen van het vlees. Die twee dingen gaan overigens hand in hand. Smaak als beloning voor goede zorg, luidt het credo van LIVAR en daar is geen woord van gelogen. De dieren groeien stressvrij op en scharrelen vrij rond op de mooiste scharrelboerderijen (voornamelijk in Limburg), waar ze worden gevoerd met versgeteelde granen. Die herkomst proef je écht. Ook de Dierenbescherming en Stichting Wakker Dier zijn erg enthousiast over LIVAR. Win-win dus.


  Bereidingswijze

  Hoe bak je gepaneerde schnitzel?

  Bruin bakker in roomboter in de koekenpan, zo vinden wij een gepaneerde schnitzel het lekkerst! Zorg ervoor dat de schnitzel niet te gaar wordt, want dat gaat ten koste van het vlees. Een gepaneerde schnitzel eet je eerder nog heeeeel iets rosé dan te gaar. Zeker van een ras als Livar. Maar misschien is dat persoonlijk.


  Butcher's Notes

  Ik vind een gepaneerde schnitzel tussen een semmel op z'n tijd echt goddelijk en van Livar is het helemáál een treat... 


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan