Over The Butchery

The Butchery is een uitgekomen jongensdroom van mij (Bert-Jan Lantinga). Een slagerij waar the sky the limit is. Met de mooiste rassen en een 100% Dierenwelzijn garantie. Maar ook kant-en-klaar maaltijden, met liefde door onze slagers bereid. The Butchery gaat verder waar je slager stopt. Runderrassen als Black Angus USA, Hereford Argentinie, Rubia Gallega, Aberdeen Angus Uruguay,  Simmentaler en zelfs Wagyu. Varkensrassen als LIVAR, Iberico, Mangalitza en Veluws Landvarken. Superieure kip als Label Rouge en natuurlijk gehouden Polderhoen. Online weten de liefhebbers het allemaal te vinden. En daar geniet ik zo ontzettend van! The Butchery is het platform voor BBQ liefhebbers, maar ook voor bewuste vleeseters. Want wie liever 'goedkoop' vlees eet uit de bio-industrie moet hier zeker niet zijn. 

Over Lantinga Slagerij & Vershuis.

Die droom is overigens niet overnight ontstaan. Die is gaandeweg gegroeid. Ik ben alweer de 3e generatie van een ambachtelijke slagersfamilie. Ik heb al best wat meters afgelegd en altijd met plezier. Ik heb het landelijke franchise-concept Meat & Meals opgericht, was bestuurslid van KNS (Koninklijke Nederlandse Slagersbond), heb veel bijzondere cateringklussen mogen doen (waaronder Sensation in New York, samen met Ron Blaauw) en mag mezelf sinds enkele jaren Meesterslager noemen. Maar mijn interesse in food gaat verder dan vlees. In 2013 maakte ik dan ook een belangrijke beslissing. Vanwege de toenemende behoefte aan gezond en vers eten, besloot ik de beste specialisten uit de regio onder één dak te brengen. Slagerij Lantinga ‘promoveerde’ tot Lantinga Slagerij & Vershuis, een winkel met een hoofdrol voor vlees, maar waar je even makkelijk terecht kunt voor groenten, brood, kaas, wijn, delicatessen, kant-en-klaar maaltijden en meer… Een one-stop-shop voor foodies met als rode draad het thema ‘Proef de Oorsprong’… Verse kant-en-klaar maaltijden zijn daar een heel belangrijk onderdeel van geworden.We zijn er begin 2019 zelfs mee uitgeroepen tot Beste Slager van Nederland. En die verse maaltijden versturen we nu quickfrozen door heel Nederland. 

Over ‘Proef de Oorsprong’

Goed. Proef de Oorsprong dus. Dat thema is natuurlijk helemaal van nu, maar voor ons is ‘ie niet nieuw. Al 70 jaar selecteren we zelf ons vlees bij boeren uit de regio. Wij weten waar ons vlees vandaan komt en kunnen verzekeren dat de dieren een eerlijke herkomst hebben. Alleen dán kun je immers ook de echte smaak van vroeger waarborgen. Gezond leven met respect voor mens en dier is misschien wel belangrijker dan ooit, maar bij ons is die inslag altijd bepalend geweest. Dat heeft opa Lantinga 70 jaar geleden goed ingeschat…

Over de toekomst…

Nu weten we natuurlijk dat er al online slagers bestaan. En online supermarkten. En vast nog veel meer… Maar dat weerhield ons niet van ons plan. Want ons aanbod met een 100% Dierenwelzijn garantie is redelijk uniek. Bovendien, je shopt waar je je lekker voelt. Ook online! Mocht je dus ideeën, suggesties of opmerkingen hebben, dan hoor ik dat graag natuurlijk via info@butchery.nl

Wil je meer weten over onze achtergrond? Dat lees je hier.

Wil je weten hoe wij jouw bestellingen koel en vers houden onderweg? Dat lees je hier: Verzenden en bezorgen

Enjoy en hopelijk tot snel!

Bert-Jan Lantinga

Wat anderen zeggen over The Butchery?

 

Meest gekocht
Secreto Iberico Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
30,79
Kipdijfilet Scharrel Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
8,99
Rib eye Black Angus USA Prime Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
19,19