Bavette met Vietnamese noedels
Bereidingswijze
Bereiding Bavette met Vietnamese Noodles
- Normaal zou ik de steak marineren maar met zo'n mooi stuk wil ik het eigenlijk puur houden.
- Bedek de Bavette met een gulle lading zout en peper en bak rondom bruin in een gietijzeren pan.
- Plaats de bavette daarna nog zo'n 4/5 minuten in de oven voor een mooie garing.
- Laat het vlees rusten onder folie, maar niet inwikkelen!! Dan gaat het stomen en dan is je vlees alsnog verpest.
- In een hete pan gooi je de knoflook en gember om de smaken los te maken en de geuren te laten verspreiden door je woning. Geloof me, dit wil je!
- Gooi nu de groentemix in de pan en bak deze zeker zo'n 2-3 minuten aan tot dat de groenten al mooi beginnen te garen
- Voeg de soja- en teriyakisaus toe en roer goed door. Voeg als laatst de panklare noodles erdoorheen. Naar smaak kun je nog wat extra teriyakisaus toevoegen.
- Bak in een separate pan op laag vuur 2 spiegeleieren.
- Doe als laatst het sap van een halve limoen bij de noodles en schep deze op een bord.
- Snijd de bavette in mooie plakken. Let goed op dat je altijd óp de draad snijdt, anders verandert je supermalse vlees alsnog in een schoenzool. Bavette heeft een grove draad en als je verkeerd aansnijdt, heb je een totaal ander stuk vlees. Meer hierover weten? Bekijk dan deze video.
- Nu gaan we lagen bouwen! Eerst de noodles, dan plakken bavette. Maak je gerecht af met een spiegelei, krokante ui, en sesamzaadjes!
ENJOY!