Taco's Carne Asada naar recept van BBQ Junkie

Bereidingswijze

Let's go Mexican. Want Mexican is altijd goed toch? En makkelijk, dat ook! Want als je veel mensen te eten krijgt, kun je Mexicaans vrij eenvoudig voorbereiden. Hoef je op de avond zelf alleen nog maar het vlees te garen en de gordita's of tortilla's te roosteren. Kind kan de was doen. Hieronder vind je een basisrecept, maar maak er vooral een goede tomatensalsa bij. Of beter nog: Pico de Gallo, een lichtpittige salsa die perfect samengaat met gegrild vlees. In dit geval nemen we Bavette, maar je kunt ook prima voor bijvoorbeeld flank steak gaan! 

Voorbereiding Bavette

Voordat de BBQ aan gaat, kruid je alvast de bavette, zodat de smaken er goed in kunnen trekken. Droog de bavette eerst droog met keukenpapier en leg in een schaal. Meng nu het gerookt paprikapoeder, de chipotle, komijn en knoflookpoeder en maal vervolgens de peper en het zout erdoorheen. Bestrooi het vlees nu met de specerijenmix en zet even aan de kant. 

Voorbereiding BBQ

Steek nu de BBQ en ga voor een temperatuur van 200 graden directe hitte. In de tussentijd kun je verder gaan met toppings. Verwijder de schil en pit van de avocado's en prak ze tot een puree. Hak hier de koriander grof doorheen. De limoen kun je alvast in partjes snijden.  

Bereiding Pico de Gallo

Ontdoe de tomaten van het vruchtvlees en snijd ze in kleine blokjes. Snipper de ui en doe samen met de tomatenblokjes in een kom. Pers hier het teentje knoflook doorheen. Schil nu de komkommer en snijd over de lengte doormidden. Verwijder het vruchtvlees en snijd de komkommer in kleine blokjes. Verwijder nu de zaden uit de pepers en hak de pepers heel fijn. Hak nu ook de blaadjes koriander fijn en meng alles goed door elkaar. Tot slot voeg je het keukenzout en de limoensap toe. Meng nog even heel goed door elkaar en zet vervolgens even een half uurtje weg in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken. 

Bavette op de BBQ

In de tussentijd is de BBQ vast en zeker op temperatuur en kan de bavette erop. Gril het vlees zo'n 4 minuten per kant en laat vervolgens 10 minuten rusten. In de tussentijd kun je de gordita's roosteren op de BBQ, zodat ze warm zijn en voorzien zijn van een mooi grilstreepje. 

Snijd nu het vlees in dunne plakken en serveer in een schaal met de toppings (pico de gallo, avocadomix en losse limoentjes) ernaast, zodat iedereen zijn eigen taco in elkaar kan flansen. Feestje!

ENJOY!
Bekijk bavette assortiment >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept