Japans Wagyu ribeye Kagoshima A4 BMS5/7

De Wagyu Ribeye kan je op meerdere manieren bereiden. We raden in ieder geval aan om ’t niet boven direct vuur te bereiden in verband met de sterke marmering van de steak en dus altijd te kiezen voor een pan of grillplaat.

Japans Wagyu Ribeye bereiden

  1. Haal de Wagyu ribeye uit de verpakking. Onze meesterslagers trimmen elke steak, dus in principe is hij grillready. Vind je toch dat er te veel vet aan zit? Snij dit er dan af, maar gooi niet weg. Is namelijk ideaal om als vetstof te gebruiken bij ’t bakken.
  2. Verwarm de pan op het fornuis en zorg dat deze een beetje begint te walmen. Is de pan op temperatuur? Dan kan je gaan bakken! Mocht je in de vorige stap wat vet van de ribeye afgesneden hebben, dan begin je met het smelten van dit vet. Zorg ervoor dat het niet aanbakt. Leg vervolgens de Wagyu ribeye plat in de koekenpan.
  3. Druk de A4 Wagyu Ribeye zachtjes aan met je vingers zodat het vlees direct dichtschroeit aan de onderkant in de hete pan. Door de hoge vetmarmering zal er vrijwel direct vet smelten waarin de Wagyu ribeye zichzelf bakt. Je kunt nu eventueel de warmtebron wat lager zetten als je vindt dat het te hard gaat.
  4. Bak de ribeye 2 minuut per centimeter per kant. 
  5. Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 5 tot 10 minuten onder aluminiumfolie rusten. Leg het folie er losjes overheen
  6. Snijd met een vlijmscherp mes dunne plakjes (trancheren) van je Wagyu ribeye en serveer met bijvoorbeeld tonkatsu saus, kiemgroente en krokante toast..

Bekijk hier hoe onze chef Japanse Wagyu Ribeye bakt: 

Ingrediënten

rundvlees 100%

Voedingswaarden

Type Per 100g
Energie (kJ) 434.72
Energie (kcal) 104.00
Vet (g) 1.40
Verzadigd vet (g) 0.60
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 22.80
Zout (g) 0.13
star star star star star
Best meat I've eaten, it was so tender it was melting in my mouth and I've made it in a pan ..wasn't expecting that amazing result
Review door |

Write Your Review

Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

Japans Wagyu ribeye Kagoshima A4 BMS5/7

1 ReviewView Review

check-circle Maandag in huis
  • check-circle check-circle Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt

Steak Seasonings & Sauces

Seasalt flakes
check-circle Maandag in huis
3,99
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Maandag in huis
9,95
Steak Seasoning
check-circle Maandag in huis
5,99
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
check-circle Maandag in huis
10,50
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Maandag in huis
10,50
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
check-circle Maandag in huis
10,50
Croix Valley Worcestershire Sauce & Marinade
check-circle Maandag in huis
10,50
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
check-circle Maandag in huis
9,95

Altijd handig bij steaks

Big Green Egg houtskool puur
check-circle Maandag in huis
37,50
Smoking Chunks Oak Keij
check-circle Maandag in huis
9,95
Grill Team casserole
check-circle Maandag in huis
4,45
Bge Houtskool Dutch
check-circle Maandag in huis
18,95
Aanmaakblokjes
check-circle Maandag in huis
11,40
Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Maandag in huis
15,99
Smoking Chunks Beech Keij
check-circle Maandag in huis
9,95

Bijpassende recepten

A5 Wagyu Ribeye met Tonkatsu saus

Wagyu Katsu Sando met kaviaar

A5 Wagyu entrecote met citroen venkel risotto

Meest gekocht
Culinaire Jus Rode wijn
check-circle Maandag in huis
5,99
Plukbrood pesto/mozzarella
check-circle Maandag in huis
6,99
Meat Pie Sate Ajam Pedis
check-circle Maandag in huis
4,99