Japans Wagyu ribeye Kagoshima A4 BMS5/7
De Wagyu Ribeye kan je op meerdere manieren bereiden. We raden in ieder geval aan om ’t niet boven direct vuur te bereiden in verband met de sterke marmering van de steak en dus altijd te kiezen voor een pan of grillplaat.
Japans Wagyu Ribeye bereiden
- Haal de Wagyu ribeye uit de verpakking. Onze meesterslagers trimmen elke steak, dus in principe is hij grillready. Vind je toch dat er te veel vet aan zit? Snij dit er dan af, maar gooi niet weg. Is namelijk ideaal om als vetstof te gebruiken bij ’t bakken.
- Verwarm de pan op het fornuis en zorg dat deze een beetje begint te walmen. Is de pan op temperatuur? Dan kan je gaan bakken! Mocht je in de vorige stap wat vet van de ribeye afgesneden hebben, dan begin je met het smelten van dit vet. Zorg ervoor dat het niet aanbakt. Leg vervolgens de Wagyu ribeye plat in de koekenpan.
- Druk de A4 Wagyu Ribeye zachtjes aan met je vingers zodat het vlees direct dichtschroeit aan de onderkant in de hete pan. Door de hoge vetmarmering zal er vrijwel direct vet smelten waarin de Wagyu ribeye zichzelf bakt. Je kunt nu eventueel de warmtebron wat lager zetten als je vindt dat het te hard gaat.
- Bak de ribeye 2 minuut per centimeter per kant.
- Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 5 tot 10 minuten onder aluminiumfolie rusten. Leg het folie er losjes overheen
- Snijd met een vlijmscherp mes dunne plakjes (trancheren) van je Wagyu ribeye en serveer met bijvoorbeeld tonkatsu saus, kiemgroente en krokante toast..
Bekijk hier hoe onze chef Japanse Wagyu Ribeye bakt:
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 434.72 |
Energie (kcal) | 104.00 |
Vet (g) | 1.40 |
Verzadigd vet (g) | 0.60 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 22.80 |
Zout (g) | 0.13 |
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A4 BMS5/7
Write Your Review
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A4 BMS5/7
- Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
- Haal de Wagyu ribeye uit de verpakking. Onze meesterslagers trimmen elke steak, dus in principe is hij grillready. Vind je toch dat er te veel vet aan zit? Snij dit er dan af, maar gooi niet weg. Is namelijk ideaal om als vetstof te gebruiken bij ’t bakken.
- Verwarm de pan op het fornuis en zorg dat deze een beetje begint te walmen. Is de pan op temperatuur? Dan kan je gaan bakken! Mocht je in de vorige stap wat vet van de ribeye afgesneden hebben, dan begin je met het smelten van dit vet. Zorg ervoor dat het niet aanbakt. Leg vervolgens de Wagyu ribeye plat in de koekenpan.
- Druk de A4 Wagyu Ribeye zachtjes aan met je vingers zodat het vlees direct dichtschroeit aan de onderkant in de hete pan. Door de hoge vetmarmering zal er vrijwel direct vet smelten waarin de Wagyu ribeye zichzelf bakt. Je kunt nu eventueel de warmtebron wat lager zetten als je vindt dat het te hard gaat.
- Bak de ribeye 2 minuut per centimeter per kant.
- Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 5 tot 10 minuten onder aluminiumfolie rusten. Leg het folie er losjes overheen
- Snijd met een vlijmscherp mes dunne plakjes (trancheren) van je Wagyu ribeye en serveer met bijvoorbeeld tonkatsu saus, kiemgroente en krokante toast..
-
Voedingswaarde
De Wagyu Ribeye kan je op meerdere manieren bereiden. We raden in ieder geval aan om ’t niet boven direct vuur te bereiden in verband met de sterke marmering van de steak en dus altijd te kiezen voor een pan of grillplaat.
Japans Wagyu Ribeye bereiden
Bekijk hier hoe onze chef Japanse Wagyu Ribeye bakt:
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 434.72 |
Energie (kcal) | 104.00 |
Vet (g) | 1.40 |
Verzadigd vet (g) | 0.60 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 22.80 |
Zout (g) | 0.13 |