Wagyu Ribeye 8+ Australia
Australische Wagyu Ribeye met Marmeringscore 8
Ben je liefhebber van steaks van de állerbeste kwaliteit? Dan moet je deze Australische Wagyu ribeye absoluut een keer proberen. Dit is rundvlees op z’n best, met een fantastische vetmarmering die zorgt voor een ongekende smaakbeleving. Wagyu staat niet voor niets wereldwijd bekend om zijn luxe en malsheid, en de Australische variant stelt zeker niet teleur. Denk aan boterzacht vlees dat bijna smelt op je tong. Nét wat meer bite dan een ribeye van Japans A5 Wagyu, maar zeker niet minder smaakvol. Dit is steak zoals het bedoeld is.
Wat maakt Australische Wagyu bijzonder?
Wagyu betekent letterlijk “Japans rundvlees”, maar gelukkig hoef je niet per se naar Japan om te genieten van deze culinaire traktatie. Australië heeft de Wagyu-bloedlijn namelijk ook naar hun uitgestrekte weiden gebracht. Hier krijgen de runderen de ruimte om te grazen en worden ze gevoerd met een speciaal dieet om die kenmerkende vetmarmering te ontwikkelen. Het resultaat? Een ribeye die qua kwaliteit niet heel veel afdoet aan de Japanse variant, maar wel wat betaalbaarder en iets meer bite. Over smaak valt niet te twisten natuurlijk, maar als je eens een mooie ribeye wilt proberen, dan is deze Australische Wagyu variant absoluut een aanrader.
Marmeringscore 8: Precies de juiste balans
Bij Wagyu draait alles om de vetmarmering en die wordt gemeten op een schaal van 1 tot 12. Een marmeringsscore van 8 betekent dat je te maken hebt met een steak die perfect in balans is: rijk aan vet voor de smaak en malsheid, maar nog steeds met een goede bite. Dit is vlees voor de liefhebber die houdt van een volle smaak, zonder dat het té vet wordt.
De smaak van Australische Wagyu ribeye met marmeringscore 8
Australische Wagyu ribeye heeft een diepe, volle smaak met een subtiele zoetheid. Het vet smelt tijdens het bakken, waardoor het vlees heerlijk sappig blijft en die beroemde umami-smaak krijgt. Dit is vlees dat je met minimale ingrediënten klaarmaakt, want de ribeye heeft niet meer nodig dan wat grof zeezout en versgemalen peper. Laat het vlees gewoon zijn werk doen.
Hoe bereid je Australische Wagyu ribeye?
Omdat Wagyu een stuk vetter is dan regulier rundvlees, heb je geen ingewikkelde trucs nodig om het perfect te bereiden. Grill of bak het kort op hoge temperatuur, zodat de buitenkant een mooie korst krijgt en de binnenkant mals en sappig blijft. Houd het simpel: zout, peper, en misschien een likje boter voor de ultieme smaakervaring.
Australische Wagyu Ribeye kopen?
Je vindt Australische Wagyu ribeye niet op elke hoek van de straat, maar wij hebben een mooi assortiment voor je samengesteld, waaronder deze ribeye. Elke steak is door handen van onze Meesterslagers gegaan en triple trimmed in de ideale vlees-vetverhouding. De prijs-kwaliteit van onze producten is absoluut optimaal en als je ooit van plan was om Australische Wagyu ribeye te proberen, zit je hier helemaal goed. Wij leveren quickfrozen en het levermoment kies je zelf. Makkelijker kunnen we het écht niet maken
Waarom kiezen voor Australische Wagyu ribeye?
- Vol van smaak, perfect mals: De vetmarmering zorgt voor een ribeye die bijna op je tong smelt.
- Duurzaam en verantwoord geproduceerd: Australische Wagyu-runderen worden met zorg gefokt en krijgen volop ruimte en voeding.
- Pure luxe: Je geniet van topkwaliteit alsJapanse Wagyu, maar vaak voor een iets vriendelijker prijskaartje.
Proef de luxe van Australische Wagyu
Een Australische Wagyu ribeye met een marmeringsscore van 8 is het neusje van de zalm onder de steaks. De perfecte balans tussen malsheid, vet en smaak maakt deze ribeye tot een absolute traktatie voor vleesliefhebbers. Bestel jouw Wagyu ribeye vandaag nog en beleef zelf waarom deze steak wereldwijd zo hoog aangeschreven staat. Ga je zéker geen spijt van krijgen.
Australische Wagyu ribeye online bestellen?
Dat kan dus heel eenvoudig bij The Butchery. Voor 11.00 besteld = zelfs dezelfde avond al in huis (in Nederland & België), hoewel je het levermoment bij afrekenen helemaal zelf kiest. Wij leveren quickfrozen in vacuümverpakking en je pakket wordt bezorgd met droogijs.
- Haal de ribeye op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog.
- Zet een pan op het vuur en voeg een flinke klont boter of olijfolie en verse kruiden toe.
- Laat de pan goed heet worden, zodra de pan goed heet is, kan de steak in de pan.
- Bak de ribeye 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een ribeye van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
- Schep tijdens het bakken van de ribeye het vleesvocht en de verse kruiden over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
- Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
- Maak af met grof zeezout en peper en snijd haaks op de draad aan.
TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 1233.10 |
Energie (kcal) | 295.00 |
Vet (g) | 24.20 |
Verzadigd vet (g) | 11.70 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 19.40 |
Zout (g) | 0.08 |
Wagyu Rib Eye 8+ Australia
Wagyu Rib Eye 8+ Australia
Write Your Review
Wagyu Ribeye 8+ Australia
- Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
- Vol van smaak, perfect mals: De vetmarmering zorgt voor een ribeye die bijna op je tong smelt.
- Duurzaam en verantwoord geproduceerd: Australische Wagyu-runderen worden met zorg gefokt en krijgen volop ruimte en voeding.
- Pure luxe: Je geniet van topkwaliteit alsJapanse Wagyu, maar vaak voor een iets vriendelijker prijskaartje.
-
Bereidingswijze
- Haal de ribeye op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog.
- Zet een pan op het vuur en voeg een flinke klont boter of olijfolie en verse kruiden toe.
- Laat de pan goed heet worden, zodra de pan goed heet is, kan de steak in de pan.
- Bak de ribeye 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een ribeye van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
- Schep tijdens het bakken van de ribeye het vleesvocht en de verse kruiden over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
- Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
- Maak af met grof zeezout en peper en snijd haaks op de draad aan.
-
Voedingswaarde
Australische Wagyu Ribeye met Marmeringscore 8
Ben je liefhebber van steaks van de állerbeste kwaliteit? Dan moet je deze Australische Wagyu ribeye absoluut een keer proberen. Dit is rundvlees op z’n best, met een fantastische vetmarmering die zorgt voor een ongekende smaakbeleving. Wagyu staat niet voor niets wereldwijd bekend om zijn luxe en malsheid, en de Australische variant stelt zeker niet teleur. Denk aan boterzacht vlees dat bijna smelt op je tong. Nét wat meer bite dan een ribeye van Japans A5 Wagyu, maar zeker niet minder smaakvol. Dit is steak zoals het bedoeld is.
Wat maakt Australische Wagyu bijzonder?
Wagyu betekent letterlijk “Japans rundvlees”, maar gelukkig hoef je niet per se naar Japan om te genieten van deze culinaire traktatie. Australië heeft de Wagyu-bloedlijn namelijk ook naar hun uitgestrekte weiden gebracht. Hier krijgen de runderen de ruimte om te grazen en worden ze gevoerd met een speciaal dieet om die kenmerkende vetmarmering te ontwikkelen. Het resultaat? Een ribeye die qua kwaliteit niet heel veel afdoet aan de Japanse variant, maar wel wat betaalbaarder en iets meer bite. Over smaak valt niet te twisten natuurlijk, maar als je eens een mooie ribeye wilt proberen, dan is deze Australische Wagyu variant absoluut een aanrader.
Marmeringscore 8: Precies de juiste balans
Bij Wagyu draait alles om de vetmarmering en die wordt gemeten op een schaal van 1 tot 12. Een marmeringsscore van 8 betekent dat je te maken hebt met een steak die perfect in balans is: rijk aan vet voor de smaak en malsheid, maar nog steeds met een goede bite. Dit is vlees voor de liefhebber die houdt van een volle smaak, zonder dat het té vet wordt.
De smaak van Australische Wagyu ribeye met marmeringscore 8
Australische Wagyu ribeye heeft een diepe, volle smaak met een subtiele zoetheid. Het vet smelt tijdens het bakken, waardoor het vlees heerlijk sappig blijft en die beroemde umami-smaak krijgt. Dit is vlees dat je met minimale ingrediënten klaarmaakt, want de ribeye heeft niet meer nodig dan wat grof zeezout en versgemalen peper. Laat het vlees gewoon zijn werk doen.
Hoe bereid je Australische Wagyu ribeye?
Omdat Wagyu een stuk vetter is dan regulier rundvlees, heb je geen ingewikkelde trucs nodig om het perfect te bereiden. Grill of bak het kort op hoge temperatuur, zodat de buitenkant een mooie korst krijgt en de binnenkant mals en sappig blijft. Houd het simpel: zout, peper, en misschien een likje boter voor de ultieme smaakervaring.
Australische Wagyu Ribeye kopen?
Je vindt Australische Wagyu ribeye niet op elke hoek van de straat, maar wij hebben een mooi assortiment voor je samengesteld, waaronder deze ribeye. Elke steak is door handen van onze Meesterslagers gegaan en triple trimmed in de ideale vlees-vetverhouding. De prijs-kwaliteit van onze producten is absoluut optimaal en als je ooit van plan was om Australische Wagyu ribeye te proberen, zit je hier helemaal goed. Wij leveren quickfrozen en het levermoment kies je zelf. Makkelijker kunnen we het écht niet maken
Waarom kiezen voor Australische Wagyu ribeye?
Proef de luxe van Australische Wagyu
Een Australische Wagyu ribeye met een marmeringsscore van 8 is het neusje van de zalm onder de steaks. De perfecte balans tussen malsheid, vet en smaak maakt deze ribeye tot een absolute traktatie voor vleesliefhebbers. Bestel jouw Wagyu ribeye vandaag nog en beleef zelf waarom deze steak wereldwijd zo hoog aangeschreven staat. Ga je zéker geen spijt van krijgen.
Australische Wagyu ribeye online bestellen?
Dat kan dus heel eenvoudig bij The Butchery. Voor 11.00 besteld = zelfs dezelfde avond al in huis (in Nederland & België), hoewel je het levermoment bij afrekenen helemaal zelf kiest. Wij leveren quickfrozen in vacuümverpakking en je pakket wordt bezorgd met droogijs.
TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 1233.10 |
Energie (kcal) | 295.00 |
Vet (g) | 24.20 |
Verzadigd vet (g) | 11.70 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 19.40 |
Zout (g) | 0.08 |