Rib eye Black Angus Premium Grassfed ARG
Ribeye, en dus ook de Argentijnse rib eye Black Angus wordt zoals je misschien al weet, gesneden uit de fijne rib van ’t rund en wordt vaak vergeleken met de entrecote. Alleen de ene steak is de andere niet.. De ribeye is wat ronder dan de entrecote, meer gemarmerd en heeft het kenmerkende ‘oog’ in de steak. Juist dat de steak meer gemarmerd is, zorgt ervoor dat de ribeye lekker veel smaak heeft en mooi mals is.
De fijne rib is zoals ze zeggen een luie spier. Een spier die dus niet veel gebruikt wordt door het rund. Dit zorgt ervoor dat het een botermalse en lekker zachte steak is.
Met vakmanschap gesneden rib eye
In onze slagerij snijden onze slagers zelf de ribeye’s en dus ook de Argentijnse Black Angus ribeye. Na binnenkomst van de technische delen wordt het vlees gecontroleerd door onze ervaren vakslagers en wordt het vakkundig op maat gesneden nadat alle overtollige delen eraf gesneden zijn. Zo kan de ribeye bij binnenkomst (na het ontdooien & het verwijderen van de verpakking) zo de pan in!
Rib eye Black Angus Premium Grassfed
Zoals de naam al verklapt wordt deze ribeye gesneden van de fijne rib van een grasgevoerd rund. Dit betekent dat deze runderen niet afgemest zijn met een graandieet. De Argentijnse Black Angus runderen hebben een heerlijk leven op de pampa’s in Argentinië met als ‘dieet’ grassen, kruiden en zo nodig hooi. Dit zorgt ervoor dat deze rib eye Black Angus een hoger Omega-3 gehalte heeft en minder Omega-6, wat weer gezondheidsvoordelen met zich meebrengt.
Argentijns Black Angus
De Argentijnse pampas zijn uitgestrekte graslanden die perfect zijn voor veeteelt. Het klimaat en de bodemgesteldheid van deze regio dragen bij aan de kwaliteit van het gras en daarmee aan de voeding van de runderen. De natuurlijke en vaak biologische benadering van veeteelt in Argentinië zorgt voor runderen die vrij kunnen grazen, wat de kwaliteit en smaak van het vlees ten goede komt.
Grasgevoerde rib eye Black Angus
Door de grasvoeding heeft de Argentijnse Black Angus ribeye een onderscheidende smaak die minder vet en iets robuuster kan zijn dan graangevoerde varianten. Dit wordt vooral gewaardeerd door vleesliefhebbers die op zoek zijn naar een natuurlijke en pure vleessmaak.
Rib eye Black Angus Premium Grassfed bestellen
Bestel je online de Argentijnse Black Angus ribeye, ben je je ervan verzekerd dat je de steak supersnel in huis hebt. Vul gerust je mandje aan met huisgemaakte burgers, handgemaakte braadworstjes of vriezervullers zoals gehakt of kipfilet. Altijd handig om wat voor voorraad te hebben immers!
- Haal de ribeye op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog.
- Zet een pan op het vuur en voeg een flinke klont boter of olijfolie en verse kruiden toe.
- Laat de pan goed heet worden, zodra de pan goed heet is, kan de steak in de pan.
- Bak de ribeye 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een ribeye van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
- Schep tijdens het bakken van de ribeye het vleesvocht en de verse kruiden over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
- Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
- Maak af met grof zeezout en peper en snijd haaks op de draad aan.
TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 714.78 |
Energie (kcal) | 171.00 |
Vet (g) | 8.80 |
Verzadigd vet (g) | 4.30 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 22.80 |
Zout (g) | 0.08 |
Rib eye Hereford
Rib eye Hereford
Rib eye Hereford
Rib eye Hereford
Rib eye Hereford
Rib eye Hereford
Perfecte smaak en structuur smullen!
Write Your Review
Rib eye Black Angus Premium Grassfed ARG
- Morgen in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
- Haal de ribeye op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog.
- Zet een pan op het vuur en voeg een flinke klont boter of olijfolie en verse kruiden toe.
- Laat de pan goed heet worden, zodra de pan goed heet is, kan de steak in de pan.
- Bak de ribeye 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een ribeye van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
- Schep tijdens het bakken van de ribeye het vleesvocht en de verse kruiden over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
- Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
- Maak af met grof zeezout en peper en snijd haaks op de draad aan.
-
Voedingswaarde
Ribeye, en dus ook de Argentijnse rib eye Black Angus wordt zoals je misschien al weet, gesneden uit de fijne rib van ’t rund en wordt vaak vergeleken met de entrecote. Alleen de ene steak is de andere niet.. De ribeye is wat ronder dan de entrecote, meer gemarmerd en heeft het kenmerkende ‘oog’ in de steak. Juist dat de steak meer gemarmerd is, zorgt ervoor dat de ribeye lekker veel smaak heeft en mooi mals is.
De fijne rib is zoals ze zeggen een luie spier. Een spier die dus niet veel gebruikt wordt door het rund. Dit zorgt ervoor dat het een botermalse en lekker zachte steak is.
Met vakmanschap gesneden rib eye
In onze slagerij snijden onze slagers zelf de ribeye’s en dus ook de Argentijnse Black Angus ribeye. Na binnenkomst van de technische delen wordt het vlees gecontroleerd door onze ervaren vakslagers en wordt het vakkundig op maat gesneden nadat alle overtollige delen eraf gesneden zijn. Zo kan de ribeye bij binnenkomst (na het ontdooien & het verwijderen van de verpakking) zo de pan in!
Rib eye Black Angus Premium Grassfed
Zoals de naam al verklapt wordt deze ribeye gesneden van de fijne rib van een grasgevoerd rund. Dit betekent dat deze runderen niet afgemest zijn met een graandieet. De Argentijnse Black Angus runderen hebben een heerlijk leven op de pampa’s in Argentinië met als ‘dieet’ grassen, kruiden en zo nodig hooi. Dit zorgt ervoor dat deze rib eye Black Angus een hoger Omega-3 gehalte heeft en minder Omega-6, wat weer gezondheidsvoordelen met zich meebrengt.
Argentijns Black Angus
De Argentijnse pampas zijn uitgestrekte graslanden die perfect zijn voor veeteelt. Het klimaat en de bodemgesteldheid van deze regio dragen bij aan de kwaliteit van het gras en daarmee aan de voeding van de runderen. De natuurlijke en vaak biologische benadering van veeteelt in Argentinië zorgt voor runderen die vrij kunnen grazen, wat de kwaliteit en smaak van het vlees ten goede komt.
Grasgevoerde rib eye Black Angus
Door de grasvoeding heeft de Argentijnse Black Angus ribeye een onderscheidende smaak die minder vet en iets robuuster kan zijn dan graangevoerde varianten. Dit wordt vooral gewaardeerd door vleesliefhebbers die op zoek zijn naar een natuurlijke en pure vleessmaak.
Rib eye Black Angus Premium Grassfed bestellen
Bestel je online de Argentijnse Black Angus ribeye, ben je je ervan verzekerd dat je de steak supersnel in huis hebt. Vul gerust je mandje aan met huisgemaakte burgers, handgemaakte braadworstjes of vriezervullers zoals gehakt of kipfilet. Altijd handig om wat voor voorraad te hebben immers!
TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 714.78 |
Energie (kcal) | 171.00 |
Vet (g) | 8.80 |
Verzadigd vet (g) | 4.30 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 22.80 |
Zout (g) | 0.08 |