SPAARPUNTEN AL INGELEVERD? | Lees Meer

Rib eye Black Angus USDA Prime

Black Angus ribeye van PRIME USA beef. Voor échte liefhebbers!

 

Lees meer
Pas Rib eye Black Angus USDA Prime aan

* Verplichte velden

 • Vanavond in huis of kies zelf je leverdag
 • Nog € 60,00 voor GRATIS verzending!
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Bereidingswijze

  Productinformatie

  Black Angus ribeye van PRIME USA beef. Voor échte liefhebbers!

   


  Black Angus ribeye

  Black Angus staat bekend om zijn perfect verdeelde vet wat het vlees lekker sappig maakt. Fijn doorregen en daardoor supermals. Door kenners wordt Black Angus USA daarom ook wel als 't perfecte vlees voor een goede rib eye bestempeld. Black Angus ribeye is dan ook onmiskenbaar een hardloper bij ons. 

  Wat is een Black angus rib eye?

  Ribeye Black Angus USA wordt gesneden uit de fijne rib van het rund, die ligt in het verlengde van de dunne lende (entrecote). Rib eye is wat ronder van vorm dan de dunne lende en het vlees is doorregen met vet, dus doorgaans malser en sappiger dan het vlees van de entrecote. Veel vleesliefhebbers zullen dan ook met zekere regelmaat voor rib eye kiezen. Een goede ribeye steak is namelijk botermals en vol van smaak. Dat komt door de hoge graad van marmering, oftewel intramusculair vet. Bovendien wordt deze steak gesneden uit een spier die door het rund nauwelijks wordt gebruikt. En ‘luie spieren’ zorgen nu eenmaal voor zacht en mals vlees. Ook medium gebakken blijft die malsheid en smaak intact.

  Waar komt de naam rib eye vandaan?

  Daar zijn verschillende theorieën over. De één zegt dat een rib eye steak haar naam dankt aan de ronde vorm van de spier waaruit het vlees gesneden wordt. Die vorm doet denken aan een oog. Anderen zeggen dat het stuk vlees wordt gesneden uit de ‘eye of the rib’. Klinkt eveneens logisch. En dan zijn er nog mensen die beweren dat het kleine stukje vet in het midden van een rib eye het stuk vlees op een oog laat lijken. Tja… kies jij maar…

  Rib eye Black Angus USA

  Deze Black Angus ribeye komt van graangevoerd Noord-Amerikaanse Black Angus runderen, volgens velen crème de la crème als het gaat om rundvlees. Rundvlees zoals rundvlees bedoeld is: natuurlijk en zonder kunstmatige toevoegingen. Veehouders van raszuiver Black Angus volgen de richtlijnen van ‘Non Hormone Treated Caddle’; een waarborg dat de dieren geen hormonen, preventieve antibiotica of dierlijke grondstoffen toegediend krijgen. De USA Black Angus runderen grazen op uitgestrekte weiden en krijgen enkel plantaardige voeding (voornamelijk gras, mais en granen), waardoor zij op natuurlijke en gezonde wijze groot worden gebracht. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Goede kwaliteit rundvlees vergt nu eenmaal een goede omgang met de dieren. Dat zit met rib eye Black Angus USA wel snor!


  Bereidingswijze

  Kerntemperatuur van ribeye

  Meten is weten als het gaat om de juiste cuisson van een steak en tegenwoordig heb je daar de meest uitgebreide kernthermometers voor. 

  Rare

  50-52

  Medium rare

  55-58

  Medium

  60-63

  Medium well

  65-67

  Well done

  70 en hoger

  Hoe bereik je de juist kerntemperatuur?

  Grillen: 2min. per cm dikte
  Bakken: 2min. per cm dikte
  Wokken: 2 minuten in reepjes
  Oven: aanbakken dan op 80C tot kern
  Sous vide: 2 uur op 52C

  Algemene Bereidingswijze Ribeye

  • Haal altijd je vlees een paar uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Als je de tijd hebt dan kun je het vlees een dag van tevoren uit de verpakking halen en zouten. Laat dit dan overnacht onafgedekt in de koelkast leggen zodat het oppervlak mooi droogt.
  • Als je hier geen tijd voor hebt dan kun je het vlees droogdeppen voor je gaat beginnen met bakken of grillen, zo krijg je een mooie bruine korst oftewel de maillard reactie.
  •  
  • Laat het vlees na bereiding altijd 5 minuten rusten, leg er losjes een vel alufolie overheen (niet inpakken).
  • Aansnijden, altijd haaks op de draad
  1. Haal de ribeye op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Indien mogelijk vlees een dag vantevoren uit verpakking halen en zouten. Vervolgens onafgedekt in de koelkast, zodat het oppervlak mooi droogt.
  3. In plaats van bovenstaande stap kun je het vlees ook met een keukenpapiertje goed droog deppen. Zo krijg je een mooie bruine korst, ook wel bekend als de Maillard reactie.
  4. Zouten kan vantevoren maar ook achteraf. Peper kun je beter niet vooraf doen, zo voorkom je dat de peper gaat verbranden en bitter wordt.
  5. Zet een pan op het vuur en voeg een flinke klont boter of olijfolie en verse kruiden toe.
  6. Laat de pan goed heet worden en doe dan de steak in de pan
  7. Bak de ribeye 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een ribeye van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
  8. Schep tijdens het bakken van de ribeye het vleesvocht en de verse kruiden over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
  9. Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten. Leg het folie er losjes overheen
  10. Maak af met grof zeezout (als je dat nog niet hebt gedaan) en peper en snijd haaks op de draad aan.

  Welk gewicht ribeye heb je nodig?

  Het gewicht is uiteraard afhankelijk van de gelegenheid en wat voor type eter je bent. Hieronder een indicatie. 

  Diner
  De steak te zien op de foto is 500 gram, als dit stuk vlees het hoofdbestanddeel vlees is dan hebben vrouwen vaak genoeg aan een 250-300 gram pp, mannen lusten een groter stuk: 400 gram+

  Lunch // Biefstuk brood 
  Ook hangt het er vanaf wat je erbij eet, is het alleen een sneetje witbrood? Neem dan een hoger gewicht. Maak je er friet en groente bij dan kun je weer wat minder nemen.

  Steak to share
  Als je met z’n tweeën of drieën bent, dan kun je ook kiezen voor een groter gewicht 500g+ zodat je de steak aan 1 stuk bakt en trancheert (aan plakjes snijdt). Je kunt hem dan in het midden van de tafel zetten. Altijd goed!

  BBQ
  Is de ribeye onderdeel van een BBQ menu en ga je meerdere vleesgerechten bereiden? Ga dan uit van 100g per persoon, pak dan een groter gewicht, trancheer en zet midden op tafel. Dus als je met zijn vieren bent dan volstaat een ribeye van 400 gram+

  Verschillende bereidingswijzen Rib eye

  Rib eye grillen

  Je kunt eenvoudig de dikte van je steak opmeten. De regel hierbij is: 2 minuten per cm dikte per kant. Is je steak dus 3cm dik? Grill dan in totaal 6 minuten op hoog vuur, dit betekent rondom grillen dus beide zijden.

  Ribeye bakken

  Ook hier geldt 2 minuten per centimeter dikte per kant. Bakken in de koekenpan heeft als voordeel dat je een lekkere jus overhoudt. Doe daarom altijd eerst een dikke scheut bakolie in de pan en bak de ribeye bruin. Zet het vuur lager en doe er een royale klont roomboter bij in. Voeg dan kruiden naar smaak toe zoals rozemarijn, knoflook of oregano. Schep de jus en kruiden en Arroseer regelmatig totdat de juiste kerntemperatuur bereikt is.

  TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.

  Ribeye wokken

  Snij de het vlees aan reepjes en bak het even kort tot bruin aan de buitenkant. Haal het vlees uit de pan en bak eventueel de groente. Als dat goed is voeg vlees en saus toe. Even doorwarmen en voila

  Ribeye in de oven

  Bak de biefstuk op zeer hoog vuur aan (eerst weer met olie en daarna boter toevoegen). Doe alles in een ovenschaal en warm de biefstuk door tot 54C. de biefstuk hoeft nu niet meer te rusten.

  Ribeye sous vide garen

  Hier is eigenlijk geen uitleg bij nodig. Stel de sous vide stick in op 3 uur en een temperatuur van 52C. Haal vervolgens het vlees uit de verpakking en dep droog. Daarna kort en heet grillen of bakken totdat de buitenkanten bruin zijn. Even laten rusten en ready to slice.

  Video: hoe bak je de perfecte ribeye?

  Geen zin om al die tekst te lezen, maar liever kijken naar het echte werk? Chef Ruben Meijboom laat in slechts 2 minuten zien hoe je een mooie rib-eye op tafel zet.


  Ingredienten

  100% rundvlees


  Butcher's Notes

  Tja, wat kun je als slager nu zeggen van een heerlijk gemarmerde rib-eye van USA Black Angus? Tijdens mijn 'Steakhouse tour' in o.a. New York en LA heb ik joekels van rib eyes gegeten en USA Black Angus is gewoon heel speciaal vlees. Vol van smaak en heerlijk mals. Denk dat er weinig vleesliefhebbers zijn die hier níet van houden…


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan