Simmentaler Ribeye
4 stars - based on 5 reviews

Wat is een Rib Eye Steak?

Simmentaler Ribeye wordt gesneden uit de fijne rib van het rund, die ligt in het verlengde van de dunne lende (entrecote). Rib Eye is wat ronder van vorm dan de dunne lende en het vlees is doorregen met vet, dus doorgaans malser en sappiger dan het vlees van de entrecote. Veel vleesliefhebbers zullen dan ook met regelmaat voor Rib Eye kiezen. Een goede Rib Eye is namelijk botermals en vol van smaak. Dat komt door de hoge graad van marmering, oftewel intramusculair vet. Bovendien wordt Rib Eye gesneden uit een spier die door het rund nauwelijks wordt gebruikt en ‘luie spieren’ zorgen nu eenmaal voor zacht en mals vlees. Ook medium gebakken blijft die malsheid en smaak van Simmentaler ribeye intact.

Simmentaler Ribeye

Het Simmentaler rund is wat ons betreft de vleesgeworden Milka koe. Alleen zijn de vlekken niet paars, maar (licht)bruin tot roodbont, maar wél met de bekende witte kop. Het ras Simmentaler gaat way back. Het is al in de Middeleeuwen ontstaan uit een kruising tussen een Duits- en een Zwitsers vleesras. De naam Simmentaler komt van de ‘Simme Vallei’, een berggebied in het Berner Oberwald. Simmentaler is trouwens geen universele naam voor dit ras. In Duitsland gaan de koeien door het leven als Fleckfieh en in Frankrijk kennen ze dit dier onder de naam Pie Rouge. Hoe het ook zij, wat écht belangrijk is, is het feit dat de runderen vogelvrij rondlopen op o.a. de Duitse en Oostenrijkse alpenweiden, waar ze zichzelf tegoed doen aan vers gras en kruiden. Het is van nature een zogenaamd dubbeldoe-ras, wat inhoudt dat zowel de melk- als de vleesproductie van uitstekende kwaliteit is. Simmentaler runderen leven minimaal drie jaar en hebben op z’n minst twee keer gekalfd. Ze zijn dan ook relatief groot van stuk. Het vlees van Simmentaler runderen heeft een fijne structuur, goede vetmarmering, karakteristieke smaak en een dieprode kleur. Kortom: het goede leven van de alpenkoeien komt het vlees onmiskenbaar ten goede! Deze Simmentaler ribeye is dan ook absoluut een smaakbom!


  1. Haal de ribeye op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog.
  3. Zet een pan op het vuur en voeg een flinke klont boter of olijfolie en verse kruiden toe.
  4. Laat de pan goed heet worden, zodra de pan goed heet is, kan de steak in de pan.
  5. Bak de ribeye 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een ribeye van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
  6. Schep tijdens het bakken van de ribeye het vleesvocht en de verse kruiden over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
  7. Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
  8. Maak af met grof zeezout en peper en snijd haaks op de draad aan.

TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.

Ingrediënten

rundvlees 100%

Voedingswaarden

Type Per 100g
Energie (kJ) 744.04
Energie (kcal) 178.00
Vet (g) 10.20
Verzadigd vet (g) 5.00
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 21.40
Zout (g) 0.08
star star star star star
Great taste and definitely a recommendation!
Review door |
star star star star star
Minder mals dan de wat duurdere varianten ribeye maar een unieke smaak, vooral het vet.
Review door |
star star star star star
Zeer verrassend goed! Nog nooit van deze koe soort gehoord maar dit is zeker een aanrader. En een stukje goedkoper.
Review door |
star star star star star
Intense smaak! Je kauwt iets langer dan bij een black angus steack, maar dan krijg je er wel een langere smaakbelevenis voor terug!
Review door |
star star star star star
Intense smaak! Je kauwt iets langer dan bij een black angus steack, maar dan krijg je er wel een langere smaakbelevenis voor terug!
Review door |

Write Your Review

Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

Simmentaler Ribeye
4 stars - based on 5 reviews

5 ReviewsView Reviews
Rib-eye van het smaakvolle Simmentaler rund. 

check-circle Morgen in huis
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt
Product label

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
check-circle Morgen in huis
9,95
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
9,95
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
check-circle Morgen in huis
10,50
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
check-circle Morgen in huis
10,50
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Morgen in huis
10,50
Croix Valley Worcestershire Sauce & Marinade
check-circle Morgen in huis
10,50
Steak Seasoning
check-circle Morgen in huis
5,99
Seasalt flakes
check-circle Morgen in huis
3,99

Altijd handig bij steaks

Bge Houtskool Dutch
check-circle Morgen in huis
30,95
Aanmaakblokjes
check-circle Morgen in huis
11,40
Grill Team casserole
check-circle Morgen in huis
4,45
Smoking Chunks Beech Keij
check-circle Morgen in huis
9,95
Smoking Chunks Oak Keij
check-circle Morgen in huis
9,95
Big Green Egg houtskool puur
check-circle Morgen in huis
37,50
Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
15,99

Bijpassende recepten

Black angus ribeye hasselback aardappelen en rode port jus

Ribeye met salsa verde

Ribeye met gepofte knoflookboter

Meest gekocht
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12 Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
50,99
Rib eye Black Angus USA Prime Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
19,19
gepaneerde schnitzel livar
check-circle Morgen in huis
5,99