JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Pappardelle met bavette en wortel in mosterdsaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: € 12,95 (8,95 vanaf €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Simmentaler Ribeye wordt gesneden uit de fijne rib van het rund, die ligt in het verlengde van de dunne lende (entrecote). Rib Eye is wat ronder van vorm dan de dunne lende en het vlees is doorregen met vet, dus doorgaans malser en sappiger dan het vlees van de entrecote. Veel vleesliefhebbers zullen dan ook met regelmaat voor Rib Eye kiezen. Een goede Rib Eye is namelijk botermals en vol van smaak. Dat komt door de hoge graad van marmering, oftewel intramusculair vet. Bovendien wordt Rib Eye gesneden uit een spier die door het rund nauwelijks wordt gebruikt en ‘luie spieren’ zorgen nu eenmaal voor zacht en mals vlees. Ook medium gebakken blijft die malsheid en smaak van Simmentaler ribeye intact.
Het Simmentaler rund is wat ons betreft de vleesgeworden Milka koe. Alleen zijn de vlekken niet paars, maar (licht)bruin tot roodbont, maar wél met de bekende witte kop. Het ras Simmentaler gaat way back. Het is al in de Middeleeuwen ontstaan uit een kruising tussen een Duits- en een Zwitsers vleesras. De naam Simmentaler komt van de ‘Simme Vallei’, een berggebied in het Berner Oberwald. Simmentaler is trouwens geen universele naam voor dit ras. In Duitsland gaan de koeien door het leven als Fleckfieh en in Frankrijk kennen ze dit dier onder de naam Pie Rouge. Hoe het ook zij, wat écht belangrijk is, is het feit dat de runderen vogelvrij rondlopen op o.a. de Duitse en Oostenrijkse alpenweiden, waar ze zichzelf tegoed doen aan vers gras en kruiden. Het is van nature een zogenaamd dubbeldoe-ras, wat inhoudt dat zowel de melk- als de vleesproductie van uitstekende kwaliteit is. Simmentaler runderen leven minimaal drie jaar en hebben op z’n minst twee keer gekalfd. Ze zijn dan ook relatief groot van stuk. Het vlees van Simmentaler runderen heeft een fijne structuur, goede vetmarmering, karakteristieke smaak en een dieprode kleur. Kortom: het goede leven van de alpenkoeien komt het vlees onmiskenbaar ten goede! Deze Simmentaler ribeye is dan ook absoluut een smaakbom!
TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.
Ribeye als hoofdgerecht
Kleine eter: 250 gram Grote eter: 250-400g gram Carnivoor: 400-600 gram
Ribeye to share for 2 Kleine eter: 400-500 gram Grote eter: 600-800g gram Carnivoor: No Share BBQ met meerdere vleessoorten [share] Kleine eter: 75 gram Grote eter: 150 gram Carnivoor: 200 gram