Rib eye roast Black Angus USA (prime grade)

Oeh wat een mooi stuk vlees voor een lekkere low & slow sessie. Mooi gemarmerd en van supermooi vlees. Hier kun je me af en toe wel voor wakker maken...

Bert-Jan Lantinga

RIB EYE ROAST BLACK ANGUS USA (PRIME GRADE)

De rib eye roast van Black Angus USA is een echte publieksfavoriet voor wie houdt van een klassiek stuk vlees met veel smaak. Deze roast is gesneden uit het ribgedeelte van het rund en heeft een indrukwekkende vetmarmering die tijdens het garen langzaam wegsmelt. Daardoor blijft het vlees heerlijk sappig en vol van smaak. Je serveert ‘m als geheel gebraden stuk om te trancheren aan tafel, wat deze roast bij uitstek geschikt maakt voor diners of feestelijke gelegenheden waarbij je echt iets bijzonders op tafel wilt zetten.

WAT IS EEN RIB EYE ROAST?

Een rib eye roast is eigenlijk niets anders dan een hele rib eye in z’n geheel, zonder bot. Het vlees komt uit de ribsectie van het rund en staat bekend om z’n gelijkmatige vetverdeling, wat zorgt voor een zachte structuur en uitgesproken smaak. Doordat het een groot stuk is, blijft het vlees sappig aan de binnenkant terwijl de buitenkant mooi karamelliseert tijdens het braden. Je kruidt het naar wens, schroeit het kort aan, en laat het daarna rustig garen in de oven tot de gewenste kerntemperatuur. Even laten rusten, in dikke plakken snijden en je hebt een gerecht dat altijd indruk maakt.

BLACK ANGUS PRIME – NEBRASKA USA

Deze rib eye roast komt van Black Angus runderen uit de Verenigde Staten en is geselecteerd op Prime-kwaliteit, de hoogste classificatie die rundvlees daar kan krijgen. De runderen groeien op in een natuurlijke omgeving met een uitgebalanceerd dieet van gras, mais en graan. Daarbij volgen de veehouders de richtlijnen van ‘Non Hormone Treated Cattle’, wat betekent dat de dieren worden gehouden zonder hormonen, dierlijke bijproducten of preventieve antibiotica. Die zorg zie je terug in het vlees: stevig van structuur, met veel smaak en een perfecte vetmarmering.

RIB EYE ROAST ONLINE BESTELLEN?

Je bestelt deze rib eye roast eenvoudig via The Butchery. Elk stuk wordt met de hand gesneden, vacuüm verpakt en quickfrozen geleverd. Zo blijft de kwaliteit onderweg optimaal behouden. Bestel je vóór 11.00 uur, dan wordt het dezelfde avond nog bezorgd in Nederland en België. Past dat moment niet? Dan kies je gewoon zelf wanneer het uitkomt. Laat het vlees rustig ontdooien, bereid het met aandacht, en je hebt een roast waar iedereen aan tafel stil van wordt.

Een entrecote-, lende- of ribeyerollade is een feestelijk braadstuk die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

Entrecote-, Lende- of ribeyerollade low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C
Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 2 uur

Reversed sear Entrecote-, Lende- of ribeyerollade (garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 3 uur.

Bereiding lende-, entrecote of ribeyerollade Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor runderrollade

Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur


Ingredienten

rundvlees, zout, specerijen (koriander, peper, gember, foelie, kruidnagel, kardemom, chilies)

Ingredienten

rundvlees

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 944.68
Energie (kcal) 226.00
Vet (g) 15.80
Verzadigd vet (g) 7.70
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 20.90
Zout (g) 0.08

Rib eye roast Black Angus USA (prime grade)

Rib eye roast van 100% Certified Black Angus USA. 

check-circle Maandag in huis

+ Smaakmakers

+ 3,19 | 100 gram kruidenboter Cafe de Paris
+ 5,99 | 200 ml Culinaire jus met sjalot
+ 3,99 | 100 gram Butchery's seasalt flakes
+ 10,50 | 354 gram Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade

+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)

+ 49,99 | 800 gram Black Tiger garnalen XXL [2-4 stuks]
+ 5,99 | 4x gratintaartje creamy cheese [100 gram per stuk]
+ 7,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek
  • check-circle check-circle Maandag in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Mobile Image

Oeh wat een mooi stuk vlees voor een lekkere low & slow sessie. Mooi gemarmerd en van supermooi vlees. Hier kun je me af en toe wel voor wakker maken...

Bert-Jan Lantinga

Rib eye roast van 100% Certified Black Angus USA. 

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Cattle Drive BBQ Dry Rub -strooibus 306g
14,50
check-circle Maandag in huis
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Croix Valley Garlic Barbecue Booster
9,95
check-circle Maandag in huis
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
10,50
check-circle Maandag in huis
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
10,50
check-circle Maandag in huis
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
9,95
check-circle Maandag in huis
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
10,50
check-circle Maandag in huis
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Holy smoke BBQ peppery steak seasoning
13,49
check-circle Maandag in huis
Seasalt flakes
3,99
check-circle Maandag in huis

Altijd handig bij steaks

Smoking Chunks Oak Keij
9,95
check-circle Maandag in huis
Aanmaakblokjes
17,95
check-circle Maandag in huis
Meest gekocht
Loaded Texas Brisket Loaded Texas Brisket
check-circle Maandag in huis
12,99
Black Angus burger - cheddar/jalapeno
check-circle Maandag in huis
4,99
Ribeye Black Angus USA PRIME
check-circle Maandag in huis
43,99