JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Cassave chips met rendang, pittige Cheddar en chilisaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: €12,95 (8,95 from €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Wagyu. Het is de absolute top in runderrassen en daarvan is Japanese Black dan weer het neusje van de zalm. Letterlijk vertaald betekent Wagyu Japanse koe (wa = Japan, Gyu = koe) en dat zegt eigenlijk wel genoeg. Tot voor kort mocht dit vlees uberhaupt niet worden geexporteerd, maar sinds kort kunnen we ook in Nederland genieten van dit bijzondere vlees. Beperkt, dat wel. Want Japans wagyu ribeye van Japanese black - ook wel bekend als Kagoshima Wagyu - eet je niet elke dag.
Hoewel we het hier over superexclusief Wagyu vlees hebben, is niet iedereen (los van de prijs) enthousiast over dit intense vlees. Want de nootachtige smaak is intens en de structuur is zo zacht, dat je bijna vergeet dat je steak aan het eten bent.
Japanese Black wordt geroemd om het intramusculaire vet (vet tussen de spieren) en bijzondere marmering. Het vet smelt op relatief lage temperatuur en ligt zijdezacht op je tong. Bovendien is vet de smaakdrager van vlees en deze japans Wagyu ribeye is dan ook zeer intens van smaak.
Er zijn meerdere gradaties marmering
Daarnaast wordt er ook nog een onderscheid gemaakt in genetica score. Volbloed Wagyu en is dus FB (Full Blood). Dat is het vlees, en dus ook deze japans wagyu ribeye, dat wij op The Butchery verkopen. Overige scores zijn:
F1 1/2 50.00% WagyuF2 3/4 75.00% WagyuF3 7/8 87.50% WagyuF4 15/16 93.75% WagyuF5 31/32 96.88% WagyuF6 63/64 98.44% WagyuF7 127/128 99.22% WagyuF8 255/256 99.61% WagyuF9 511/512 99.80% WagyuF10 1023/1024 99.90% WagyuFB 100/100 100.00% Wagyu Full Blood Wagyu
Tot slot wordt het vlees beoordeeld op de volgende aspecten:> Kleur en helderheid van het vlees> Stevigheid en textuur van het vlees> Kleur en kwaliteit van het vet- Wanneer ieder element beoordeeld is, krijgt het karkas de definitieve gradatie toegewezen. Hiervoor wordt de laagste score van de vier gebruikt. Wanneer 3 elementen beoordeeld worden met een 5 en 1 element wordt beoordeeld met een 3, zal het karkas een score 3 krijgen. Deze Japans wagyu ribeye heeft door de japanse grading association een grading gekregen van A5+ met een BMS van 12, waarmee je dus het beste van 't beste te pakken hebt!
Kagoshima Wagyu is afkomstig van 100% volbloed runderen (dus FB) van het ras Japanese Black uit Kagoshima Japan. Met een grade 5+ en een BMS (marmeringsgraad) van 12 is dit de absolute top of the bill. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Want de kwaliteit van Kagoshima Wagyu wordt gegarandeerd door strenge controle tijdens de selectie van het vlees. Alleen de grades A3, A4 en A5 zijn volgens de Japan Meat Grading Association goed genoeg en hier op The Butchery vind je zelfs Japans wagyu ribeye van grade 5+. Weet je tenminste zeker dat je the real Japanese deal te pakken hebt.
De Wagyu Ribeye kan je op meerdere manieren bereiden. We raden in ieder geval aan om ’t niet boven direct vuur te bereiden in verband met de sterke marmering van de steak en dus altijd te kiezen voor een pan of grillplaat.
Ribeye als hoofdgerecht
Kleine eter: 250 gramGrote eter: 250-400g gramCarnivoor: 400-600 gram
Ribeye to share for 2Kleine eter: 400-500 gramGrote eter: 600-800g gramCarnivoor: No ShareBBQ met meerdere vleessoorten [share]Kleine eter: 75 gramGrote eter: 150 gramCarnivoor: 200 gram