Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu Ribeye
Wagyu. Het is de absolute top in runderrassen en daarvan is Japanese Black dan weer het neusje van de zalm. Letterlijk vertaald betekent Wagyu Japanse koe (wa = Japan, Gyu = koe) en dat zegt eigenlijk wel genoeg. Tot voor kort mocht dit vlees uberhaupt niet worden geexporteerd, maar sinds kort kunnen we ook in Nederland genieten van dit bijzondere vlees. Beperkt, dat wel. Want Japans wagyu ribeye van Japanese black - ook wel bekend als Kagoshima Wagyu - eet je niet elke dag.
Hoewel we het hier over superexclusief Wagyu vlees hebben, is niet iedereen (los van de prijs) enthousiast over dit intense vlees. Want de nootachtige smaak is intens en de structuur is zo zacht, dat je bijna vergeet dat je steak aan het eten bent.
Wagyu marmeringsgraad
Japanese Black wordt geroemd om het intramusculaire vet (vet tussen de spieren) en bijzondere marmering. Het vet smelt op relatief lage temperatuur en ligt zijdezacht op je tong. Bovendien is vet de smaakdrager van vlees en deze japans Wagyu ribeye is dan ook zeer intens van smaak.
Er zijn meerdere gradaties marmering
- Grade A1: Lage – marble score 1
- Grade A2: Onder gemiddeld – marble score 2
- Grade A3: Gemiddeld – marble score 3 tot 4
- Grade A4: Goed – marble score 5 tot 7
- Grade A5: Excellent – marble score 8 tot 12
Daarnaast wordt er ook nog een onderscheid gemaakt in genetica score. Volbloed Wagyu en is dus FB (Full Blood). Dat is het vlees, en dus ook deze japans wagyu ribeye, dat wij op The Butchery verkopen. Overige scores zijn:
F1 1/2 50.00% Wagyu
F2 3/4 75.00% Wagyu
F3 7/8 87.50% Wagyu
F4 15/16 93.75% Wagyu
F5 31/32 96.88% Wagyu
F6 63/64 98.44% Wagyu
F7 127/128 99.22% Wagyu
F8 255/256 99.61% Wagyu
F9 511/512 99.80% Wagyu
F10 1023/1024 99.90% Wagyu
FB 100/100 100.00% Wagyu Full Blood Wagyu
Tot slot wordt het vlees beoordeeld op de volgende aspecten:
> Kleur en helderheid van het vlees
> Stevigheid en textuur van het vlees
> Kleur en kwaliteit van het vet
- Wanneer ieder element beoordeeld is, krijgt het karkas de definitieve gradatie toegewezen. Hiervoor wordt de laagste score van de vier gebruikt. Wanneer 3 elementen beoordeeld worden met een 5 en 1 element wordt beoordeeld met een 3, zal het karkas een score 3 krijgen. Deze Japans wagyu ribeye heeft door de japanse grading association een grading gekregen van A5+ met een BMS van 12, waarmee je dus het beste van 't beste te pakken hebt!
Japanese Black // Kagoshima Wagyu
Kagoshima Wagyu is afkomstig van 100% volbloed runderen (dus FB) van het ras Japanese Black uit Kagoshima Japan. Met een grade 5+ en een BMS (marmeringsgraad) van 12 is dit de absolute top of the bill. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Want de kwaliteit van Kagoshima Wagyu wordt gegarandeerd door strenge controle tijdens de selectie van het vlees. Alleen de grades A3, A4 en A5 zijn volgens de Japan Meat Grading Association goed genoeg en hier op The Butchery vind je zelfs Japans wagyu ribeye van grade 5+. Weet je tenminste zeker dat je the real Japanese deal te pakken hebt.
De Wagyu Ribeye kan je op meerdere manieren bereiden. We raden in ieder geval aan om ’t niet boven direct vuur te bereiden in verband met de sterke marmering van de steak en dus altijd te kiezen voor een pan of grillplaat.
Japans Wagyu Ribeye bereiden
- Haal de Wagyu ribeye uit de verpakking. Onze meesterslagers trimmen elke steak, dus in principe is hij grillready. Vind je toch dat er te veel vet aan zit? Snij dit er dan af, maar gooi niet weg. Is namelijk ideaal om als vetstof te gebruiken bij ’t bakken.
- Verwarm de pan op het fornuis en zorg dat deze een beetje begint te walmen. Is de pan op temperatuur? Dan kan je gaan bakken! Mocht je in de vorige stap wat vet van de ribeye afgesneden hebben, dan begin je met het smelten van dit vet. Zorg ervoor dat het niet aanbakt. Leg vervolgens de Wagyu ribeye plat in de koekenpan.
- Druk de A5 Wagyu Ribeye zachtjes aan met je vingers zodat het vlees direct dichtschroeit aan de onderkant in de hete pan. Door de hoge vetmarmering zal er vrijwel direct vet smelten waarin de Wagyu ribeye zichzelf bakt. Je kunt nu eventueel de warmtebron wat lager zetten als je vindt dat het te hard gaat.
- Bak de ribeye 2 minuut per centimeter per kant.
- Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 5 tot 10 minuten onder aluminiumfolie rusten. Leg het folie er losjes overheen
- Snijd met een vlijmscherp mes dunne plakjes (trancheren) van je Wagyu ribeye en serveer met bijvoorbeeld tonkatsu saus, kiemgroente en krokante toast..
Bekijk hier hoe onze chef Japanse Wagyu Ribeye bakt:
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 1580.04 |
Energie (kcal) | 378.00 |
Vet (g) | 35.30 |
Verzadigd vet (g) | 11.70 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 15.10 |
Zout (g) | 0.08 |
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Snoeihete pan 1:45 min elke kant, geen olie of boter nodig. Perfect resultaat. Vaste klant erbij
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Gegeten in kader van mijn huwelijks dag
Ga in de toekomst dit meer bestellen voor speciale gelegenheid
Bedankt Butchery dat ik dit bij jullie zo perfect kan bestellen/halen
Groet Teun
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
hEerljk Sappig Smakelijk Super Vlees.
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Write Your Review
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
- Morgen in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
- Grade A1: Lage – marble score 1
- Grade A2: Onder gemiddeld – marble score 2
- Grade A3: Gemiddeld – marble score 3 tot 4
- Grade A4: Goed – marble score 5 tot 7
- Grade A5: Excellent – marble score 8 tot 12
-
Bereidingswijze
- Haal de Wagyu ribeye uit de verpakking. Onze meesterslagers trimmen elke steak, dus in principe is hij grillready. Vind je toch dat er te veel vet aan zit? Snij dit er dan af, maar gooi niet weg. Is namelijk ideaal om als vetstof te gebruiken bij ’t bakken.
- Verwarm de pan op het fornuis en zorg dat deze een beetje begint te walmen. Is de pan op temperatuur? Dan kan je gaan bakken! Mocht je in de vorige stap wat vet van de ribeye afgesneden hebben, dan begin je met het smelten van dit vet. Zorg ervoor dat het niet aanbakt. Leg vervolgens de Wagyu ribeye plat in de koekenpan.
- Druk de A5 Wagyu Ribeye zachtjes aan met je vingers zodat het vlees direct dichtschroeit aan de onderkant in de hete pan. Door de hoge vetmarmering zal er vrijwel direct vet smelten waarin de Wagyu ribeye zichzelf bakt. Je kunt nu eventueel de warmtebron wat lager zetten als je vindt dat het te hard gaat.
- Bak de ribeye 2 minuut per centimeter per kant.
- Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 5 tot 10 minuten onder aluminiumfolie rusten. Leg het folie er losjes overheen
- Snijd met een vlijmscherp mes dunne plakjes (trancheren) van je Wagyu ribeye en serveer met bijvoorbeeld tonkatsu saus, kiemgroente en krokante toast..
-
Voedingswaarde
Japans Wagyu Ribeye
Wagyu. Het is de absolute top in runderrassen en daarvan is Japanese Black dan weer het neusje van de zalm. Letterlijk vertaald betekent Wagyu Japanse koe (wa = Japan, Gyu = koe) en dat zegt eigenlijk wel genoeg. Tot voor kort mocht dit vlees uberhaupt niet worden geexporteerd, maar sinds kort kunnen we ook in Nederland genieten van dit bijzondere vlees. Beperkt, dat wel. Want Japans wagyu ribeye van Japanese black - ook wel bekend als Kagoshima Wagyu - eet je niet elke dag.
Hoewel we het hier over superexclusief Wagyu vlees hebben, is niet iedereen (los van de prijs) enthousiast over dit intense vlees. Want de nootachtige smaak is intens en de structuur is zo zacht, dat je bijna vergeet dat je steak aan het eten bent.
Wagyu marmeringsgraad
Japanese Black wordt geroemd om het intramusculaire vet (vet tussen de spieren) en bijzondere marmering. Het vet smelt op relatief lage temperatuur en ligt zijdezacht op je tong. Bovendien is vet de smaakdrager van vlees en deze japans Wagyu ribeye is dan ook zeer intens van smaak.
Er zijn meerdere gradaties marmering
Daarnaast wordt er ook nog een onderscheid gemaakt in genetica score. Volbloed Wagyu en is dus FB (Full Blood). Dat is het vlees, en dus ook deze japans wagyu ribeye, dat wij op The Butchery verkopen. Overige scores zijn:
F1 1/2 50.00% Wagyu
F2 3/4 75.00% Wagyu
F3 7/8 87.50% Wagyu
F4 15/16 93.75% Wagyu
F5 31/32 96.88% Wagyu
F6 63/64 98.44% Wagyu
F7 127/128 99.22% Wagyu
F8 255/256 99.61% Wagyu
F9 511/512 99.80% Wagyu
F10 1023/1024 99.90% Wagyu
FB 100/100 100.00% Wagyu Full Blood Wagyu
Tot slot wordt het vlees beoordeeld op de volgende aspecten:
> Kleur en helderheid van het vlees
> Stevigheid en textuur van het vlees
> Kleur en kwaliteit van het vet
- Wanneer ieder element beoordeeld is, krijgt het karkas de definitieve gradatie toegewezen. Hiervoor wordt de laagste score van de vier gebruikt. Wanneer 3 elementen beoordeeld worden met een 5 en 1 element wordt beoordeeld met een 3, zal het karkas een score 3 krijgen. Deze Japans wagyu ribeye heeft door de japanse grading association een grading gekregen van A5+ met een BMS van 12, waarmee je dus het beste van 't beste te pakken hebt!
Japanese Black // Kagoshima Wagyu
Kagoshima Wagyu is afkomstig van 100% volbloed runderen (dus FB) van het ras Japanese Black uit Kagoshima Japan. Met een grade 5+ en een BMS (marmeringsgraad) van 12 is dit de absolute top of the bill. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Want de kwaliteit van Kagoshima Wagyu wordt gegarandeerd door strenge controle tijdens de selectie van het vlees. Alleen de grades A3, A4 en A5 zijn volgens de Japan Meat Grading Association goed genoeg en hier op The Butchery vind je zelfs Japans wagyu ribeye van grade 5+. Weet je tenminste zeker dat je the real Japanese deal te pakken hebt.
De Wagyu Ribeye kan je op meerdere manieren bereiden. We raden in ieder geval aan om ’t niet boven direct vuur te bereiden in verband met de sterke marmering van de steak en dus altijd te kiezen voor een pan of grillplaat.
Japans Wagyu Ribeye bereiden
Bekijk hier hoe onze chef Japanse Wagyu Ribeye bakt:
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 1580.04 |
Energie (kcal) | 378.00 |
Vet (g) | 35.30 |
Verzadigd vet (g) | 11.70 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 15.10 |
Zout (g) | 0.08 |