Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
4 stars - based on 22 reviews

Japans Wagyu Ribeye 

Wagyu. Het is de absolute top in runderrassen en daarvan is Japanese Black dan weer het neusje van de zalm. Letterlijk vertaald betekent Wagyu Japanse koe (wa = Japan, Gyu = koe) en dat zegt eigenlijk wel genoeg. Tot voor kort mocht dit vlees uberhaupt niet worden geexporteerd, maar sinds kort kunnen we ook in Nederland genieten van dit bijzondere vlees. Beperkt, dat wel. Want Japans wagyu ribeye van Japanese black - ook wel bekend als Kagoshima Wagyu - eet je niet elke dag. 

Hoewel we het hier over superexclusief Wagyu vlees hebben, is niet iedereen (los van de prijs) enthousiast over dit intense vlees. Want de nootachtige smaak is intens en de structuur is zo zacht, dat je bijna vergeet dat je steak aan het eten bent.

Wagyu marmeringsgraad

Japanese Black wordt geroemd om het intramusculaire vet (vet tussen de spieren) en bijzondere marmering. Het vet smelt op relatief lage temperatuur en ligt zijdezacht op je tong. Bovendien is vet de smaakdrager van vlees en deze japans Wagyu ribeye is dan ook zeer intens van smaak.

Er zijn meerdere gradaties marmering

  • Grade A1: Lage – marble score 1
  • Grade A2: Onder gemiddeld – marble score 2
  • Grade A3: Gemiddeld – marble score 3 tot 4
  • Grade A4: Goed – marble score 5 tot 7
  • Grade A5: Excellent – marble score 8 tot 12

Daarnaast wordt er ook nog een onderscheid gemaakt in genetica score. Volbloed Wagyu en is dus FB (Full Blood). Dat is het vlees, en dus ook deze japans wagyu ribeye, dat wij op The Butchery verkopen. Overige scores zijn:

F1 1/2 50.00% Wagyu
F2 3/4 75.00% Wagyu
F3 7/8 87.50% Wagyu
F4 15/16 93.75% Wagyu
F5 31/32 96.88% Wagyu
F6 63/64 98.44% Wagyu
F7 127/128 99.22% Wagyu
F8 255/256 99.61% Wagyu
F9 511/512 99.80% Wagyu
F10 1023/1024 99.90% Wagyu
FB 100/100 100.00% Wagyu Full Blood Wagyu

Tot slot wordt het vlees beoordeeld op de volgende aspecten:
> Kleur en helderheid van het vlees
> Stevigheid en textuur van het vlees
> Kleur en kwaliteit van het vet

- Wanneer ieder element beoordeeld is, krijgt het karkas de definitieve gradatie toegewezen. Hiervoor wordt de laagste score van de vier gebruikt. Wanneer 3 elementen beoordeeld worden met een 5 en 1 element wordt beoordeeld met een 3, zal het karkas een score 3 krijgen. Deze Japans wagyu ribeye heeft door de japanse grading association een grading gekregen van A5+ met een BMS van 12, waarmee je dus het beste van 't beste te pakken hebt! 

Japanese Black // Kagoshima Wagyu

Kagoshima Wagyu is afkomstig van 100% volbloed runderen (dus FB) van het ras Japanese Black uit Kagoshima Japan. Met een grade 5+ en een BMS (marmeringsgraad) van 12 is dit de absolute top of the bill. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Want de kwaliteit van Kagoshima Wagyu wordt  gegarandeerd door strenge controle tijdens de selectie van het vlees. Alleen de grades A3, A4 en A5 zijn volgens de Japan Meat Grading Association goed genoeg en hier op The Butchery vind je zelfs Japans wagyu ribeye van grade 5+. Weet je tenminste zeker dat je the real Japanese deal te pakken hebt. 

De Wagyu Ribeye kan je op meerdere manieren bereiden. We raden in ieder geval aan om ’t niet boven direct vuur te bereiden in verband met de sterke marmering van de steak en dus altijd te kiezen voor een pan of grillplaat.

Japans Wagyu Ribeye bereiden

  1. Haal de Wagyu ribeye uit de verpakking. Onze meesterslagers trimmen elke steak, dus in principe is hij grillready. Vind je toch dat er te veel vet aan zit? Snij dit er dan af, maar gooi niet weg. Is namelijk ideaal om als vetstof te gebruiken bij ’t bakken.
  2. Verwarm de pan op het fornuis en zorg dat deze een beetje begint te walmen. Is de pan op temperatuur? Dan kan je gaan bakken! Mocht je in de vorige stap wat vet van de ribeye afgesneden hebben, dan begin je met het smelten van dit vet. Zorg ervoor dat het niet aanbakt. Leg vervolgens de Wagyu ribeye plat in de koekenpan.
  3. Druk de A5 Wagyu Ribeye zachtjes aan met je vingers zodat het vlees direct dichtschroeit aan de onderkant in de hete pan. Door de hoge vetmarmering zal er vrijwel direct vet smelten waarin de Wagyu ribeye zichzelf bakt. Je kunt nu eventueel de warmtebron wat lager zetten als je vindt dat het te hard gaat.
  4. Bak de ribeye 2 minuut per centimeter per kant. 
  5. Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 5 tot 10 minuten onder aluminiumfolie rusten. Leg het folie er losjes overheen
  6. Snijd met een vlijmscherp mes dunne plakjes (trancheren) van je Wagyu ribeye en serveer met bijvoorbeeld tonkatsu saus, kiemgroente en krokante toast..

Bekijk hier hoe onze chef Japanse Wagyu Ribeye bakt: 

Ingrediënten

rundvlees 100%

Voedingswaarden

Type Per 100g
Energie (kJ) 1580.04
Energie (kcal) 378.00
Vet (g) 35.30
Verzadigd vet (g) 11.70
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 15.10
Zout (g) 0.08
Eerste x besteld bij the butchery, meteen voor de A5 ribeye gekozen. Alles gewoon perfect.
Snoeihete pan 1:45 min elke kant, geen olie of boter nodig. Perfect resultaat. Vaste klant erbij
Review door |
star star star star star
lekkerste ribeye ooit gegeten, een produkt in een eigen klasse, super
Review door |
star star star star star
Echt super. Fantastisch stuk vlees met onwijs veel smaak. Loont wel om niet het kleinste stukje te pakken zodat je wel mooi stuk hebt om te bereiden.
Review door |
star star star star star
Dit is echt het allerbeste stukje vlees wat je kunt eten. Betaal je wat voor masr heb je ook wat!
Review door |
star star star star star
Wat een geweldige smaakbeleving. Zeker een van de meest bijzondere soorten vlees dat ik heb gegeten. Toch door de structuur nog een grotere liefhebber van de bavette dan van de rib-eye
Review door |
star star star star star
Paste goed in een 7-gangendiner waar ik mijn vrienden met smaak, textuur en visuele belevingen wilde verrassen. In dunne plakjes gesneden en geserveerd. Top kwaliteit!
Review door |
star star star star star
Next level hoor. zorg dat je niet te veel zout gebruikt!
Review door |
star star star star star
Erg lekker, super mals en zeer smaakvol. Hoewel het wel prijzig is, is het het wel waard om een keer te proberen. Mijn partner en ik hebben genoten. Wij hadden een stuk van 390 gram en het was precies goed voor 2 personen.
Review door |
star star star star star
N.a.v. een speciale gelegenheid mij toch maar over de prijs heen gezet en WOW! Wat een subliem stuk vlees. Echt een aanrader voor de echte liefhebber.
Review door |
star star star star star
Dikke 10/10, super sappig, echt heerlijk.
Review door |
star star star star star
Beste stuk vlees wat je kunt kopen!
Review door |
Eerste keer dat ik dit ga eten en zelf proberen klaar te maken. Enige tips om klaar te maken altijd welkom :-)
Review door |
star star star star star
Van 1 tot 10 is dit wel echt een dikke 10, het vlees was zo lekker mals en sappig. Daarnaast maakte de klantenservice het alleen maar beter, ze gaven ons de Australische wagyu gratis en nog eens gratis wagyu burgers. Daarnaast hebben ze ook het vlees heel goed verpakt en goed gekoeld laten bewaren in de doos tijdens het bezorgen. Echt een aanrader om hier te bestellen. 5 sterren verdienen jullie.
Review door |
star star star star star
Love it. If you want to try real a5 jap wagyu at its best, go for it. Intense taste, melts in your mouth.
Review door |
star star star star star
Mijn zoon (16) had een rib-eye van 450 besteld als verjaardagscadeau. ‘s Avonds op de BBQ ‘gegooid’. Niet normaal!!! Verschrikkelijk lekker. Ben e.e.a gewend, maar deze smaak … Wauw!
Review door |
star star star star star
Buitenaards lekker, het lekkerste stukje vlees wat ik ooit heb geproefd. Het is een bijzondere ervaring om samen met anderen te delen! Het vlees is super sappig, een ware explosie van overtreffende smaak wanneer je er op bijt!
Review door |
star star star star star
Excellente stuk vlees in mijn 57 jaar nog nooit zo’n meesterlijk stuk vlees gegeten In een schaal van 1-10 geef ik een 25 voor dit HEERLIJK
Gegeten in kader van mijn huwelijks dag
Ga in de toekomst dit meer bestellen voor speciale gelegenheid
Bedankt Butchery dat ik dit bij jullie zo perfect kan bestellen/halen
Groet Teun
Review door |
star star star star star
Alsof R een Engeltje over je tong ...
hEerljk Sappig Smakelijk Super Vlees.
Review door |
star star star star star
Superlekker spul. Echt een ervaring die je een keer gehad moet hebben. Jammer dat de prijs nog blijft stijgen. Ook op deze website :'(
Review door |
star star star star star
Abnormaal lekker! Out of this world!
Review door |
star star star star star
Waanzinnig genoten. Wat is dit een intense smaak. Een vriend had dit bij jullie besteld en samen hebben we dit moment van proeven ervaren als simpelweg emotioneel. Nog nooit zo’n krachtige smaak explosie door vlees ervaren. Niks teveel gezegd! Ik bestel dit binnenkort zelf bij jullie.
Review door |

Write Your Review

Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
4 stars - based on 22 reviews

19 ReviewsView Reviews
Japans Wagyu ribeye van 100% raszuiver Japans Wagyu > Japanese Black Kagoshima Wagyu grade A5+ met een BMS score van 12. The real deal!

check-circle Donderdag in huis
  • check-circle check-circle Donderdag in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt

Steak Seasonings & Sauces

Steak Seasoning
check-circle Donderdag in huis
5,99
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
check-circle Donderdag in huis
9,95
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Donderdag in huis
10,50
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
check-circle Donderdag in huis
10,50
Croix Valley Worcestershire Sauce & Marinade
check-circle Donderdag in huis
10,50
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Donderdag in huis
9,95
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
check-circle Donderdag in huis
10,50
Seasalt flakes
check-circle Donderdag in huis
3,99

Altijd handig bij steaks

Bge Houtskool Dutch
check-circle Donderdag in huis
18,95
Smoking Chunks Beech Keij
check-circle Donderdag in huis
9,95
Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Donderdag in huis
15,99
Smoking Chunks Oak Keij
check-circle Donderdag in huis
9,95
Aanmaakblokjes
check-circle Donderdag in huis
11,40
Big Green Egg houtskool puur
check-circle Donderdag in huis
37,50

Bijpassende recepten

Wagyu cassave amuse

A5 Wagyu Ribeye met Tonkatsu saus

Wagyu Katsu Sando met kaviaar

A5 Wagyu entrecote met citroen venkel risotto

Meest gekocht
Croquette local beef
check-circle Donderdag in huis
9,99
Black angus burger puur Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Donderdag in huis
3,99
Droge worst Italiaans
check-circle Donderdag in huis
3,99