Shabu Shabu ribeye Japans Wagyu Kagoshima A5+ 2mm
JAPANSE WAGYU RIBEYE SHABU SHABU KAGOSHIMA A5+ 2MM
Shabu-shabu van Japanse wagyu ribeye gensneden in plakken van 2 mm. Shabu shabu is ideaal voor speciale gelegenheden doordat je samen gaat koken en eten. De ribeye is van topkwaliteit en smelt op je tong weg!
WAT IS SHABU SHABU?
Shabu-shabu is een populair Japanse hotpot-gerecht waarbij dunne plakjes vlees kort in een pot met kokende bouillon worden gedompeld. De naam "shabu-shabu" komt van het geluid dat het vlees maakt wanneer je het in de bouillon beweegt. De bereiding is erg simpel, je pakt een plakje vlees met stokjes en dompelt dit een paar seconden in de bouillon tot de kleur veranderd. In Japan is shabu-shabu een populaire keuze voor speciale gelegenheden met vrienden en familie, omdat gemeenschappelijk koken en delen centraal staat.
JAPANSE WAGYU RIBEYE
Wagyu is de absolute top onder de runderrassen, en binnen die elite is Japanese Black het allerbeste. Wagyu betekent letterlijk 'Japanse koe' (wa = Japan, gyu = koe), en die naam zegt al genoeg. Tot voor kort was het zelfs verboden om dit vlees te exporteren, maar tegenwoordig kunnen we ook in Nederland genieten van dit uitzonderlijke vlees. Al is het wel beperkt verkrijgbaar. Japans wagyu ribeye van de Japanese Black, beter bekend als Kagoshima Wagyu, is niet iets wat je dagelijks eet. Het zeer exclusieve vlees is niet iedereens favoriet. Door de nootachtige intense smaak en boterzachte structuur, vergeet je bijna dat je een steak aan het eten bent, een zeer unieke experience!
WAGYU MARMERINGSGRAAD
Japanese Black staat bekend om het intramusculaire vet (vet tussen de spieren) en de unieke marmering. Dit vet smelt bij een relatief lage temperatuur en voelt zijdezacht aan op je tong. Vet is bovendien dé smaakdrager van vlees, en daardoor heeft deze Japanse Wagyu ribeye een uitzonderlijk intense smaak.
Er zijn verschillende gradaties van marmering:
- Grade A1: Laag – marble score 1
- Grade A2: Onder gemiddeld – marble score 2
- Grade A3: Gemiddeld – marble score 3 tot 4
- Grade A4: Goed – marble score 5 tot 7
- Grade A5: Excellent – marble score 8 tot 12
Daarnaast is er een genetica score die aangeeft hoeveel procent van het vlees volbloed Wagyu is. Bij ons, op The Butchery, verkopen we volbloed Wagyu (FB – Full Blood). De overige scores zijn:
- F1: 1/2 – 50% Wagyu
- F2: 3/4 – 75% Wagyu
- F3: 7/8 – 87.5% Wagyu
- F4: 15/16 – 93.75% Wagyu
- F5: 31/32 – 96.88% Wagyu
- F6: 63/64 – 98.44% Wagyu
- F7: 127/128 – 99.22% Wagyu
- F8: 255/256 – 99.61% Wagyu
- F9: 511/512 – 99.80% Wagyu
- F10: 1023/1024 – 99.90% Wagyu
- FB: 100/100 – 100% Full Blood Wagyu
Het vlees wordt uiteindelijk ook beoordeeld op de volgende punten:
- Kleur en helderheid van het vlees
- Stevigheid en textuur van het vlees
- Kleur en kwaliteit van het vet
Als al deze elementen zijn beoordeeld, krijgt het karkas een definitieve gradatie. De laagste score bepaalt de eindbeoordeling. Dus als drie elementen een score van 5 krijgen en één element een 3, dan wordt de score 3. Deze Japanse Wagyu ribeye heeft van de Japanse grading association een A5+ grading gekregen met een BMS van 12. Dit betekent dat je hier echt het allerbeste van het allerbeste in handen hebt!
JAPANESE BLACK // KAGOSHIMA WAGYU
Kagoshima Wagyu komt van 100% volbloed runderen (FB) van het ras Japanese Black, afkomstig uit Kagoshima, Japan. Met een grade 5+ en een BMS (marmeringsgraad) van 12 is dit echt het allerbeste dat je kunt krijgen. Het is een investering, maar de kwaliteit maakt het meer dan de moeite waard. De topkwaliteit van Kagoshima Wagyu wordt streng bewaakt door strikte controles bij de selectie van het vlees. Alleen grades A3, A4 en A5 worden door de Japan Meat Grading Association goedgekeurd, en hier bij The Butchery vind je zelfs Japans wagyu ribeye van grade 5+. Zo weet je zeker dat je echt het allerbeste van Japanse bodem in huis haalt.
Japans Wagyu ribeye uit Kagoshima van 100% raszuiver Japans Wagyu gesneden in plakken van 4mm. De ribeye heeft een A5+ grade en een BMS-score van 12. Beter wordt het niet!
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 1580.04 |
Energie (kcal) | 378.00 |
Vet (g) | 35.30 |
Verzadigd vet (g) | 11.70 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 15.10 |
Zout (g) | 0.08 |
Shabu Shabu ribeye Japans Wagyu Kagoshima A5+ 2mm
- Morgen in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
- Grade A1: Laag – marble score 1
- Grade A2: Onder gemiddeld – marble score 2
- Grade A3: Gemiddeld – marble score 3 tot 4
- Grade A4: Goed – marble score 5 tot 7
- Grade A5: Excellent – marble score 8 tot 12
- F1: 1/2 – 50% Wagyu
- F2: 3/4 – 75% Wagyu
- F3: 7/8 – 87.5% Wagyu
- F4: 15/16 – 93.75% Wagyu
- F5: 31/32 – 96.88% Wagyu
- F6: 63/64 – 98.44% Wagyu
- F7: 127/128 – 99.22% Wagyu
- F8: 255/256 – 99.61% Wagyu
- F9: 511/512 – 99.80% Wagyu
- F10: 1023/1024 – 99.90% Wagyu
- FB: 100/100 – 100% Full Blood Wagyu
- Kleur en helderheid van het vlees
- Stevigheid en textuur van het vlees
- Kleur en kwaliteit van het vet
-
Voedingswaarde
JAPANSE WAGYU RIBEYE SHABU SHABU KAGOSHIMA A5+ 2MM
Shabu-shabu van Japanse wagyu ribeye gensneden in plakken van 2 mm. Shabu shabu is ideaal voor speciale gelegenheden doordat je samen gaat koken en eten. De ribeye is van topkwaliteit en smelt op je tong weg!
WAT IS SHABU SHABU?
Shabu-shabu is een populair Japanse hotpot-gerecht waarbij dunne plakjes vlees kort in een pot met kokende bouillon worden gedompeld. De naam "shabu-shabu" komt van het geluid dat het vlees maakt wanneer je het in de bouillon beweegt. De bereiding is erg simpel, je pakt een plakje vlees met stokjes en dompelt dit een paar seconden in de bouillon tot de kleur veranderd. In Japan is shabu-shabu een populaire keuze voor speciale gelegenheden met vrienden en familie, omdat gemeenschappelijk koken en delen centraal staat.
JAPANSE WAGYU RIBEYE
Wagyu is de absolute top onder de runderrassen, en binnen die elite is Japanese Black het allerbeste. Wagyu betekent letterlijk 'Japanse koe' (wa = Japan, gyu = koe), en die naam zegt al genoeg. Tot voor kort was het zelfs verboden om dit vlees te exporteren, maar tegenwoordig kunnen we ook in Nederland genieten van dit uitzonderlijke vlees. Al is het wel beperkt verkrijgbaar. Japans wagyu ribeye van de Japanese Black, beter bekend als Kagoshima Wagyu, is niet iets wat je dagelijks eet. Het zeer exclusieve vlees is niet iedereens favoriet. Door de nootachtige intense smaak en boterzachte structuur, vergeet je bijna dat je een steak aan het eten bent, een zeer unieke experience!
WAGYU MARMERINGSGRAAD
Japanese Black staat bekend om het intramusculaire vet (vet tussen de spieren) en de unieke marmering. Dit vet smelt bij een relatief lage temperatuur en voelt zijdezacht aan op je tong. Vet is bovendien dé smaakdrager van vlees, en daardoor heeft deze Japanse Wagyu ribeye een uitzonderlijk intense smaak.
Er zijn verschillende gradaties van marmering:
Daarnaast is er een genetica score die aangeeft hoeveel procent van het vlees volbloed Wagyu is. Bij ons, op The Butchery, verkopen we volbloed Wagyu (FB – Full Blood). De overige scores zijn:
Het vlees wordt uiteindelijk ook beoordeeld op de volgende punten:
Als al deze elementen zijn beoordeeld, krijgt het karkas een definitieve gradatie. De laagste score bepaalt de eindbeoordeling. Dus als drie elementen een score van 5 krijgen en één element een 3, dan wordt de score 3. Deze Japanse Wagyu ribeye heeft van de Japanse grading association een A5+ grading gekregen met een BMS van 12. Dit betekent dat je hier echt het allerbeste van het allerbeste in handen hebt!
JAPANESE BLACK // KAGOSHIMA WAGYU
Kagoshima Wagyu komt van 100% volbloed runderen (FB) van het ras Japanese Black, afkomstig uit Kagoshima, Japan. Met een grade 5+ en een BMS (marmeringsgraad) van 12 is dit echt het allerbeste dat je kunt krijgen. Het is een investering, maar de kwaliteit maakt het meer dan de moeite waard. De topkwaliteit van Kagoshima Wagyu wordt streng bewaakt door strikte controles bij de selectie van het vlees. Alleen grades A3, A4 en A5 worden door de Japan Meat Grading Association goedgekeurd, en hier bij The Butchery vind je zelfs Japans wagyu ribeye van grade 5+. Zo weet je zeker dat je echt het allerbeste van Japanse bodem in huis haalt.
Japans Wagyu ribeye uit Kagoshima van 100% raszuiver Japans Wagyu gesneden in plakken van 4mm. De ribeye heeft een A5+ grade en een BMS-score van 12. Beter wordt het niet!
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 1580.04 |
Energie (kcal) | 378.00 |
Vet (g) | 35.30 |
Verzadigd vet (g) | 11.70 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 15.10 |
Zout (g) | 0.08 |