Rubia Gallega Ribeye Dry Aged
Wat is een Rubia Gallega Ribeye?
Rubia Gallega ribeye wordt gesneden uit de fijne rib van het rund, die ligt in het verlengde van de dunne lende (entrecote). Ribeye is wat ronder van vorm dan de dunne lende en het vlees is doorregen met vet, dus lekker mals en sappig. Een populaire cut bij vleesliefhebbers dus! Een goede ribeye is namelijk botermals en vol van smaak, mede dankzij de hoge graad van marmering, oftewel intramusculair vet. Bovendien wordt ribeye gesneden uit een spier die door het rund nauwelijks wordt gebruikt. En ‘luie spieren’ zorgen nu eenmaal voor zacht en mals vlees.Deze Ribeye is bovendien ook nog eens 21 dagen gerijpt, dus ook medium gebakken blijft die malsheid en smaak van dit mooie vlees intact.
Waar de naam ribeye vandaan komt? Daar zijn verschillende theorieën over. De één zegt dat een rib eye steak haar naam dankt aan de ronde vorm van de spier waaruit het vlees gesneden wordt. Die vorm doet denken aan een oog. Anderen zeggen dat het stuk vlees wordt gesneden uit de ‘eye of the rib’. Klinkt eveneens logisch. En dan zijn er nog mensen die beweren dat het kleine stukje vet in het midden van een ribeye het stuk vlees op een oog laat lijken. Tja… you choose!
Rubia Gallega
Rubia Gallega wint snel terrein in Nederland en België en dat is natuurlijk niet voor niets. Dit Spaanse rundvleesras heeft een fantastische herkomst en een verfijnde karakteristieke smaak. Een duidelijk kenmerk van dit rundvlees is de subtiele marmering, oftewel: intramusculair vet. Dit vet tussen de spieren zorgt voor boterzacht vlees. In Galicië is het bovendien gebruikelijk om runderen pas na twee tot zeven jaar te slachten, waardoor de smaak van het vlees verder rijpt. Mede dit zorgt ervoor dat de smaak van de Rubia Gallega ribeye intenser is dan een ‘normale’ ribeye. De dieren kennen een vrij leven waarin ze zich ten goede doen aan enkel natuurlijk voer als gras, knollen en kruiden. Die herkomst proef je. Rubia Gallega rundvlees heeft een ietwat kruidige smaak en menig chef loopt dan ook weg met dit rundvlees. Steeds meer Spaanse boeren in de regio Galicië richten zich dan ook op het fokken van dit populaire streekras. Zijn wij alleen maar blij om... Rubia Gallega Ribeye is een must try als je het ons vraagt!
Authentiek vlees & vakmanschap
Authentiek vlees zoals Rubia Gallega ribeye gaat hand in hand met ribeye. Wanneer het vlees bij The Butchery binnenkomt, wordt er eerst een kwaliteitscheck uitgevoerd. Vervolgens wordt het vlees getrimd en verwijderen onze slagers met precisie alle bindweefsels, membranen en overtollig vet. De Rubia Gallega ribeye’s worden met de hand op maat gesneden, in vacuum verpakt en binnen het uur ingevroren. Flashfrozen noemen ze dat ook wel.
- Haal de ribeye op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog.
- Zet een pan op het vuur en voeg een flinke klont boter of olijfolie en verse kruiden toe.
- Laat de pan goed heet worden, zodra de pan goed heet is, kan de steak in de pan.
- Bak de ribeye 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een ribeye van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
- Schep tijdens het bakken van de ribeye het vleesvocht en de verse kruiden over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
- Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
- Maak af met grof zeezout en peper en snijd haaks op de draad aan.
TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 668.80 |
Energie (kcal) | 160.00 |
Vet (g) | 7.80 |
Verzadigd vet (g) | 3.80 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 22.30 |
Zout (g) | 0.08 |
Test Rubia Gallega dry aged- Black Agnus Ribeye
Zeer boeiend om het verschil in smaak en textuur te ervaren. De dry aged was iets minder zacht maar wat een smaakbom.
Ik bestel beiden ongetwijfeld nog wel eens.
Rubia Gallega Ribeye Dry Aged
Rubia Gallega Ribeye Dry Aged
Rubia Gallega Ribeye Dry Aged
Write Your Review
Rubia Gallega Ribeye Dry Aged
- Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
- Haal de ribeye op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog.
- Zet een pan op het vuur en voeg een flinke klont boter of olijfolie en verse kruiden toe.
- Laat de pan goed heet worden, zodra de pan goed heet is, kan de steak in de pan.
- Bak de ribeye 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een ribeye van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
- Schep tijdens het bakken van de ribeye het vleesvocht en de verse kruiden over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
- Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
- Maak af met grof zeezout en peper en snijd haaks op de draad aan.
-
Voedingswaarde
Wat is een Rubia Gallega Ribeye?
Rubia Gallega ribeye wordt gesneden uit de fijne rib van het rund, die ligt in het verlengde van de dunne lende (entrecote). Ribeye is wat ronder van vorm dan de dunne lende en het vlees is doorregen met vet, dus lekker mals en sappig. Een populaire cut bij vleesliefhebbers dus! Een goede ribeye is namelijk botermals en vol van smaak, mede dankzij de hoge graad van marmering, oftewel intramusculair vet. Bovendien wordt ribeye gesneden uit een spier die door het rund nauwelijks wordt gebruikt. En ‘luie spieren’ zorgen nu eenmaal voor zacht en mals vlees.Deze Ribeye is bovendien ook nog eens 21 dagen gerijpt, dus ook medium gebakken blijft die malsheid en smaak van dit mooie vlees intact.
Waar de naam ribeye vandaan komt? Daar zijn verschillende theorieën over. De één zegt dat een rib eye steak haar naam dankt aan de ronde vorm van de spier waaruit het vlees gesneden wordt. Die vorm doet denken aan een oog. Anderen zeggen dat het stuk vlees wordt gesneden uit de ‘eye of the rib’. Klinkt eveneens logisch. En dan zijn er nog mensen die beweren dat het kleine stukje vet in het midden van een ribeye het stuk vlees op een oog laat lijken. Tja… you choose!
Rubia Gallega
Rubia Gallega wint snel terrein in Nederland en België en dat is natuurlijk niet voor niets. Dit Spaanse rundvleesras heeft een fantastische herkomst en een verfijnde karakteristieke smaak. Een duidelijk kenmerk van dit rundvlees is de subtiele marmering, oftewel: intramusculair vet. Dit vet tussen de spieren zorgt voor boterzacht vlees. In Galicië is het bovendien gebruikelijk om runderen pas na twee tot zeven jaar te slachten, waardoor de smaak van het vlees verder rijpt. Mede dit zorgt ervoor dat de smaak van de Rubia Gallega ribeye intenser is dan een ‘normale’ ribeye. De dieren kennen een vrij leven waarin ze zich ten goede doen aan enkel natuurlijk voer als gras, knollen en kruiden. Die herkomst proef je. Rubia Gallega rundvlees heeft een ietwat kruidige smaak en menig chef loopt dan ook weg met dit rundvlees. Steeds meer Spaanse boeren in de regio Galicië richten zich dan ook op het fokken van dit populaire streekras. Zijn wij alleen maar blij om... Rubia Gallega Ribeye is een must try als je het ons vraagt!
Authentiek vlees & vakmanschap
Authentiek vlees zoals Rubia Gallega ribeye gaat hand in hand met ribeye. Wanneer het vlees bij The Butchery binnenkomt, wordt er eerst een kwaliteitscheck uitgevoerd. Vervolgens wordt het vlees getrimd en verwijderen onze slagers met precisie alle bindweefsels, membranen en overtollig vet. De Rubia Gallega ribeye’s worden met de hand op maat gesneden, in vacuum verpakt en binnen het uur ingevroren. Flashfrozen noemen ze dat ook wel.
TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 668.80 |
Energie (kcal) | 160.00 |
Vet (g) | 7.80 |
Verzadigd vet (g) | 3.80 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 22.30 |
Zout (g) | 0.08 |