JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Cassave chips met rendang, pittige Cheddar en chilisaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: €12,95 (8,95 from €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Rubia Gallega ribeye wordt gesneden uit de fijne rib van het rund, die ligt in het verlengde van de dunne lende (entrecote). Ribeye is wat ronder van vorm dan de dunne lende en het vlees is doorregen met vet, dus lekker mals en sappig. Een populaire cut bij vleesliefhebbers dus! Een goede ribeye is namelijk botermals en vol van smaak, mede dankzij de hoge graad van marmering, oftewel intramusculair vet. Bovendien wordt ribeye gesneden uit een spier die door het rund nauwelijks wordt gebruikt. En ‘luie spieren’ zorgen nu eenmaal voor zacht en mals vlees.Deze Ribeye is bovendien ook nog eens 21 dagen gerijpt, dus ook medium gebakken blijft die malsheid en smaak van dit mooie vlees intact.
Waar de naam ribeye vandaan komt? Daar zijn verschillende theorieën over. De één zegt dat een rib eye steak haar naam dankt aan de ronde vorm van de spier waaruit het vlees gesneden wordt. Die vorm doet denken aan een oog. Anderen zeggen dat het stuk vlees wordt gesneden uit de ‘eye of the rib’. Klinkt eveneens logisch. En dan zijn er nog mensen die beweren dat het kleine stukje vet in het midden van een ribeye het stuk vlees op een oog laat lijken. Tja… you choose!
Rubia Gallega wint snel terrein in Nederland en België en dat is natuurlijk niet voor niets. Dit Spaanse rundvleesras heeft een fantastische herkomst en een verfijnde karakteristieke smaak. Een duidelijk kenmerk van dit rundvlees is de subtiele marmering, oftewel: intramusculair vet. Dit vet tussen de spieren zorgt voor boterzacht vlees. In Galicië is het bovendien gebruikelijk om runderen pas na twee tot zeven jaar te slachten, waardoor de smaak van het vlees verder rijpt. Mede dit zorgt ervoor dat de smaak van de Rubia Gallega ribeye intenser is dan een ‘normale’ ribeye. De dieren kennen een vrij leven waarin ze zich ten goede doen aan enkel natuurlijk voer als gras, knollen en kruiden. Die herkomst proef je. Rubia Gallega rundvlees heeft een ietwat kruidige smaak en menig chef loopt dan ook weg met dit rundvlees. Steeds meer Spaanse boeren in de regio Galicië richten zich dan ook op het fokken van dit populaire streekras. Zijn wij alleen maar blij om... Rubia Gallega Ribeye is een must try als je het ons vraagt!
Authentiek vlees zoals Rubia Gallega ribeye gaat hand in hand met ribeye. Wanneer het vlees bij The Butchery binnenkomt, wordt er eerst een kwaliteitscheck uitgevoerd. Vervolgens wordt het vlees getrimd en verwijderen onze slagers met precisie alle bindweefsels, membranen en overtollig vet. De Rubia Gallega ribeye’s worden met de hand op maat gesneden, in vacuum verpakt en binnen het uur ingevroren. Flashfrozen noemen ze dat ook wel.
TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.
Ribeye als hoofdgerecht
Kleine eter: 250 gram Grote eter: 250-400g gram Carnivoor: 400-600 gram
Ribeye to share for 2 Kleine eter: 400-500 gram Grote eter: 600-800g gram Carnivoor: No Share BBQ met meerdere vleessoorten [share] Kleine eter: 75 gram Grote eter: 150 gram Carnivoor: 200 gram