Japans Wagyu bavette Kagoshima A5+ BMS12
5 stars - based on 3 reviews

Japans Wagyu Bavette A5 BMS12

Bavette van Japans Wagyu, dat is een ervaring op zich. Bavette is door de jaren heen steeds populairder en dat is niet voor niets. Bavette komt uit de vang van het rund. Dit deel heeft veel beweging gehad en daarom wordt bavette ook wel mager werkvlees genoemd. Het vlees heeft een grove draad en zit rammetje vol smaak. Míts van een hoogwaardig ras en veel beter dan Japans Wagyu bavette wordt het dan ook niet. 

Bavette Wagyu

Japans Wagyu staat bekend om extreem hoge marmeringsgraad. Zeker wanneer je kiest voor het hoogst haalbare: A5+ BMS12! Japans Wagyu heeft van zichzelf een karakteristieke, nootachtige smaak dat werkelijk nergens mee te vergelijken is. Die smaak komt perfect naar voren in bavette! En omdat niet iedereen de boterachtige structuur van A5 Wagyu kan waarderen, heb je met bavette een perfecte balans te pakken, aangezien dit niet het meest vette deel van het rund is. 

Liever Bavette van een ander ras? Bekijk snel ons assortiment. 

 

Een bavette is een veelzijdige steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

Bavette low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 30 minuten

Reversed sear Bavette(garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.

Bereiding Bavette Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor bavette

Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur

Ingrediënten

rundvlees 100%

Voedingswaarden

Type Per 100g
Energie (kJ) 1061.72
Energie (kcal) 254.00
Vet (g) 21.70
Verzadigd vet (g) 7.10
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 14.80
Zout (g) 0.08
star star star star star
Na verschillende Wagyu types te hebben geprobeerd, ben ik van mening dat de bavette de juiste verhouding vlees-en vet verhouding heeft. Ook bij verschillende leveranciers gekocht (o.a. Meatlovers, inamood), maar deze van Butchery is veruit de lekkerste! Gelukkig weer op voorraad, dus smullen maar
Review door |
star star star star star
Ik ben een echte wagyu “pro” met al vele kilos achter de kiezen. De top is de entrecote en de rib eye, alleen zijn deze enkel te eten als special occasion omdat ze heel machtig zijn. Begrijp me niet verkeerd het is echt extreem lekker. MAAR als je iets meer bite zoekt met de smaak van wagyu bavette is de keuze voor jou. Dit was precies wat ik zocht “bite, mals & smaak”. Bij de entrecote en rib eye is de vet/vlees verhouding 80/20 waardoor je meer ( heerlijk) vet hapt dan vlees. Bavette is de perfecte midden weg. Ik ga meteen meer bestellen.
Review door |
star star star star star
SUPER!!
Review door |

Write Your Review

Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

Japans Wagyu bavette Kagoshima A5+ BMS12
5 stars - based on 3 reviews

3 ReviewsView Reviews
Japans Wagyu Bavette A5 BMS12

check-circle Morgen in huis
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt

Altijd handig bij Asian food

Bge Houtskool Dutch
check-circle Morgen in huis
30,95
Aanmaakblokjes
check-circle Morgen in huis
11,40
Grill Team casserole
check-circle Morgen in huis
4,45
Smoking Chunks Beech Keij
check-circle Morgen in huis
9,95
Smoking Chunks Oak Keij
check-circle Morgen in huis
9,95
Big Green Egg houtskool puur
check-circle Morgen in huis
37,50
Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
15,99

Materialen bij Asian food

Dual Brush Grid Scrubber
check-circle Morgen in huis
30,25
Rooster Lifter
check-circle Morgen in huis
37,50
Silicone Handschoen
check-circle Morgen in huis
27,50
Eggmitt Handschoen
check-circle Morgen in huis
36,95
RVS Grill Tang
check-circle Morgen in huis
39,95
Thermometer Met Flesopener
check-circle Morgen in huis
57,95
Forged Olive Steakmessen
check-circle Morgen in huis
122,50
Waterproof instant read folding thermometer
check-circle Morgen in huis
19,95

Bijpassende recepten

Taco's Carne Asada naar recept van BBQ Junkie

Bavette met Vietnamese noedels

Meest gekocht
gepaneerde schnitzel livar
check-circle Morgen in huis
5,99
Black angus burger puur Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
5,99
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12 Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
50,99