Japans Wagyu bavette Kagoshima A5+ BMS12

Japans Wagyu Bavette A5 BMS12

Bavette van Japans Wagyu, dat is een ervaring op zich. Bavette is door de jaren heen steeds populairder en dat is niet voor niets. Bavette komt uit de vang van het rund. Dit deel heeft veel beweging gehad en daarom wordt bavette ook wel mager werkvlees genoemd. Het vlees heeft een grove draad en zit rammetje vol smaak. Míts van een hoogwaardig ras en veel beter dan Japans Wagyu bavette wordt het dan ook niet. 

WAT IS EEN BAVETTE?

De bavette, ook wel vanglap genoemd, komt uit de flank van het rund. Het is een werkspier met een duidelijke draad, en dat geeft het vlees z’n karakter. Normaal heeft bavette wat meer beet, maar in dit geval maakt de vetmarmering het verschil. Je bakt het kort op hoog vuur, laat het rusten en snijdt het haaks op de draad in plakken. Dan blijft het mals en komt de volle smaak het best tot zijn recht. Een stuk dat je puur eet, zonder veel poespas eromheen.

Bavette Wagyu

Japans Wagyu staat bekend om extreem hoge marmeringsgraad. Zeker wanneer je kiest voor het hoogst haalbare: A5+ BMS12! Japans Wagyu heeft van zichzelf een karakteristieke, nootachtige smaak dat werkelijk nergens mee te vergelijken is. Die smaak komt perfect naar voren in bavette! En omdat niet iedereen de boterachtige structuur van A5 Wagyu kan waarderen, heb je met bavette een perfecte balans te pakken, aangezien dit niet het meest vette deel van het rund is. 

JAPANS WAGYU BAVETTE ONLINE BESTELLEN?

Je bestelt deze Wagyu bavette eenvoudig bij The Butchery. Elk stuk wordt met de hand gesneden, vacuüm verpakt en quickfrozen geleverd. Bestel je voor 11.00 uur, dan heb je het vlees dezelfde avond nog in huis in Nederland en België. Past dat moment niet? Dan kies je gewoon zelf wat uitkomt. Laat het rustig ontdooien, grill of pan op temperatuur en de rest spreekt voor zich.

Liever Bavette van een ander ras? Bekijk snel ons assortiment. 

 

Een bavette is een veelzijdige steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

Bavette low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 30 minuten

Reversed sear Bavette(garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.

Bereiding Bavette Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor bavette

Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur

Ingredienten

rundvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 1061.72
Energie (kcal) 254
Vet (g) 21.7
Verzadigd vet (g) 7.1
Koolhydraten (g) 0
Suikers (g) 0
Vezels (g) 0
Eiwitten (g) 14.8
Zout (g) 0.08

Japans Wagyu bavette Kagoshima A5+ BMS12

Bavette van het Japanse wagyu rund uit Kagoshima, beter ga je niet krijgen!

check-circle Morgen in huis

+ Smaakmakers

+ 3,99 | 100 gram kruidenboter Cafe de Paris
+ 5,99 | 200 ml Culinaire jus met sjalot
+ 3,99 | 100 gram Butchery's seasalt flakes
+ 10,50 | 354 gram Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade

+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)

+ 35,99 | 2x kreeftenstaart Canada [125 gram per stuk]
+ 5,99 | 4x Gratintaartje broccoli creamcheese [100 gram per stuk]
+ 9,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Bavette van het Japanse wagyu rund uit Kagoshima, beter ga je niet krijgen!

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Cattle Drive BBQ Dry Rub -strooibus 306g
14,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Croix Valley Garlic Barbecue Booster
9,95
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
10,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
10,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
9,95
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
10,50
check-circle Morgen in huis
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Holy smoke BBQ peppery steak seasoning
13,49
check-circle Morgen in huis
Seasalt flakes
3,99
check-circle Morgen in huis

Altijd handig bij steaks

Aanmaakblokjes
17,95
check-circle Morgen in huis
Smoking Chunks Oak Keij
9,95
check-circle Morgen in huis

Bijpassende recepten

Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Meest gekocht
Black Angus burger - cheddar/jalapeno
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 4,99 4,49
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 4,99 4,49
Varkenshaas sate LIVAR
check-circle Morgen in huis
11,99