VIND 'T GOUDEN PAASEI EN ONTVANG 4 GRATIS LIVAR WORSTJES  | Lees Meer

 

Bavette

Bavette

Bekijken als Grid List

5 Items

per pagina
Oplopend sorteren
Bekijken als Grid List

5 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is Bavette?

Bavette is van ‘vergeten vleessoort’ naar misschien wel één van de populairdere steaks onder BBQ-liefhebbers gegaan. Dit deel van het rund heeft dus een flinke opmars gemaakt, mede doordat het vlees zo veelzijdig is. Maar wat is Bavette eigenlijk? Het is de dikke rand vlees uit de flank (vang) van het rund en wordt ook wel vanglap, flanksteak of – vanwege z’n vorm – halve maan genoemd. Hoewel een flank steak niet altijd bavette is, wordt deze steak dus wel uit de flank gesneden. Dus uit een deel van het rund dat veel beweging heeft gehad. Kortom: mager werkvlees met een grovere structuur. Lange tijd behoorde bavette daardoor tot de 'vergeten vleessoorten', maar inmiddels is dit stukje rund aan een stevige opmars begonnen. En terecht! Het vlees heeft een grove, lange draad, maar daardoor ook een lekkere bite én superveel smaak. Bavette is een smaakbom, maar eet je bij voorkeur wel van kwalitatief goede runderen. Van Black Angus PRIME USA bijvoorbeeld, een absolute smaakbom. Maar ook Wagyu uit Australië of biologisch gehouden Limousin. Allemaal rassen met mooie kwaliteiten.

Bavette recepten

Op BBQ blogs en receptensites ploppen de bavette recepten als paddenstoelen uit de grond en ook in de serieuze BBQ boeken (zoals de ongekend populaire Smokey Goodness reeks van Jord Althuizen) komen de meest waanzinnige recepten voorbij. Omdat het een lang en plat stuk vlees is, kun je er alle kanten mee op. Het leent zich bijvoorbeeld perfect voor rollade of zogenoemde pin wheels, want je kunt het vlees goed vullen en oprollen. Maar éigenlijk heeft het  niet eens zo heel veel nodig. Het vlees heeft veel smaak van zichzelf, maar absoluut essentieel is het aansnijden van het vlees. Snijd altijd haaks op de draad, want anders verandert dit mooie vlees in een schoenzool. Bavette snijden is dus absoluut een belangrijk onderdeel van de bereiding.  

Online Bavette kopen

Bavette online kopen is een fluitje van een cent. Kies je favoriete ras en cut en wij maken je bestelling met liefde voor je klaar. Het vlees wordt shockfrozen naar je opgestuurd. Dat houdt in: binnen een uur ingevroren met behoud van smaak, voedingswaarden en structuur. Bestel je voor 10.00, dan kun je je vlees dezelfde avond tussen 17.00 en 22.00 al in huis hebben. Je kiest zelf je leverdatum! Tot slot nog ter info: Op butchery.be vind je enkel vlees van rassen die een goed leven hebben gehad. Helaas spreekt dat nog altijd niet voor zich, maar bij The Butchery geven we die garantie..