Ambacht online, het lijkt ver gezocht, maar dat ís het gelukkig niet. Want wist je dat The Butchery is ontstaan vanuit stenen slagerijen? En dat die slagerijen, worstmakerij & productielocatie nog altijd het kloppend hart vormen van The Butchery? Eigenaar en Meesterslager Bert-Jan Lantinga heeft altijd een slagerij voor ogen gehad waar the sky the limit is. De mooiste vleesrassen ter wereld onder één dak. Die slagerij is The Butchery geworden. Met verzending door heel Nederland en België.

The Art of Craftsmanship

Online vleeswebshops zijn niet uniek, maar online ambacht is dat nog altijd wel. Maar dat zie je dus helaas niet terug op een foto. Dat moet je ervaren. Want wist je dat élke steak door
handen van een Meesterslager is geweest? Tot perfectie getrimd in een ideale vet/vleesverhouding en eigenhandig vacuüm verpakt. Vleesvocht van het natrijpen en vacuümverpakking worden niet meegewogen bij het berekenen van het gewicht. Resultaat? Een kiloprijs voor perfect getrimd vlees dat 100% grill ready is. Vlees dat bovendien met zorg is geselecteerd. Bestel je Black Angus USA? Dan krijg je USDA Prime Grade. En geloof ons maar, tussen USDA Choice en USDA Prime zit een wereld van verschil. En zelfs van het allerbeste vleesras in de allerhoogste gradatie, is de ene steak de andere niet. Het is uiteindelijk het ambacht dat het kaf van het koren scheidt. Althans, dat is onze visie. En daar houden we ons – óók online – graag aan vast. Ons credo luidt: als je vlees eet, doe het dan goed. Kies voor kwaliteit en voor een eerlijke herkomst. Wij willen graag voorkomen dat mensen ten onrechte denken dat ze appels met appels vergelijken, terwijl in werkelijkheid appels met peren worden vergeleken. Vlees bestellen op basis van prijs is een keuze en die keuze respecteren we. The Butchery is echter gestoeld op kwaliteit, ambacht en eerlijk vlees. Daar zit een iets hoger prijskaartje aan, maar de prijs/kwaliteitverhouding is oprecht veel beter. Dan misschien maar een dag minder vlees in de week... Tenminste. Dat is onze visie.

Prijs/Kwaliteitverhouding

Onze manier van werken betekent al gauw 25% gewichtsvoordeel, waardoor je dus meer waar voor je geld krijgt. Geen onnodig vet waarvoor je betaalt. Geen vocht van het natrijpen die is meegerekend in de kiloprijs. Geen snijverlies. Niet het allergoedkoopste vlees dus, wél de beste prijs/kwaliteitsverhouding. En dat is zéker bij absolute toprassen als Japans A5 Wagyu de wereld van verschil. Want als je een exclusieve steak wilt ervaren, wil je natuurlijk wel de real deal. Een kiloprijs van een ongetrimde Wagyu ribeye ligt vanzelfsprekend lager dan van een getrimde. Zit immers veel meer (goedkoop) vet aan én kost bovendien geen arbeid. Klinkt logisch, maar óók dat is online lastig weer te geven. Dat moet je ervaren.

Why Our Beef is Better

De ene steak is dus de andere niet

Neem een picanha, een populaire steak van dit moment. Een absolute BBQ topper die ook wel bekend staat als de Queen of steaks. Zodra het vlees binnenkomt, wordt het door onze Meesterslager onmiddellijk gecontroleerd op kwaliteit en rijpheid. Eenmaal goedgekeurd, gaan we de picanha 100% grill ready maken. 

  • Dubbelgetrimd, dus meer waar voor je geld. 
  • Zeenvlies is verwijderd aan de vleeszijde
  • De vetkap is gehalveerd zodat er precies genoeg vet op zit, zoals ik [Bert-Jan] het zelf lekker vind
  • Harde zijkanten zijn getrimd 
  • Na het trimmen worden de picanha’s eigenhandig vacuüm verpakt. Dat betekent geen dripvocht van het natrijpen wat van invloed is op het gewicht en dus de kiloprijs. Wederom: meer waar voor je geld. 
  • Gewichtsgarantie:  verpakking wordt niet meegerekend, zodat je alleen voor het vlees betaalt!
  • Flashfrozen, dus binnen het uur ingevroren voor optimaal kwaliteitsbehoud. Dit zorgt er tevens voor dat je minder vocht verliest na het bakken.
  • Geleverd met droogijs in een isolatiezak, zodat het vlees deep frozen aankomt. Niet de goedkoopste manier, wel de meest veilige manier.

Al met al gaat er bij elke steak behoorlijk wat arbeid aan vooraf. Met een flinke dosis liefde. En dat ambacht, in combinatie met zorgvuldig geselecteerd vlees van de allermooiste vleesrassen, maakt volgens ons het verschil. 

That’s Why Our Meat is Better!

Heb je vragen hierover? Snappen we! Je kunt altijd even een mailtje sturen naar [email protected]