Sous vide gegaarde ribeye met sesamboter

Bereidingswijze

Ik [Jeremy] ben van mening dat iedereen een sous vide apparaat in huis zou moeten hebben. Je koopt een sous vide stick al voor rond de €100 en daarmee gaat echt een wereld voor je open! Er zijn veel mensen die bang zijn om een mooi stuk vlees of vis te kopen, omdat ze niet weten hoe zij dit juist moeten garen. Zeker als het gaat om grotere steaks en braadstukken. Met sous vide speel je altijd op safe!

Een sous vide apparaat werkt met exacte temperaturen, waardoor jouw product nooit te ver kan doorgaren. Dit doen ze zelfs in sterrenkeukens. Dus waarom jij niet ?

Ik heb voor dit recept de Black Angus prime ribeye gebruikt en wat een waanzinnig verwennerij was dat!

Bereiding sous vide ribeye 

Plaats de ribeye samen met de boter, tijm, rozemarijn en knoflook in ziplock zak (of vacumeer zelf).  Stel de sous vide stick in op 53C en gaar het vlees minimaal een uur. Maar je kunt wel 3-4 uur lang het vlees erin laten zitten, dus geen haast, lekker chill. Ingesteld op 53C is ingesteld op 53C.

Haal de ribeye uit de zak en dep goed droog. Het is nu een lelijk grijs stuk vlees maar dat gaan we veranderen don’t worry.

Bewaar het vocht dat overblijft in de zak en plaats dit in een pannetje samen met een scheutje sesamolie en sojasaus. Reduceer dit tot ongeveer de helft. Dit is jouw sesamboter.

Maal nu flink zout en peper op de ribeye. Ik heb die van mij op de Shischirin geplaatst. Dat is een kleine Japanse Hibachi grill die superheet wordt. Maar een hele hete pan (bij voorkeur gietijzer) kan natuurlijk ook prima.

De ribeye is al perfect gaar van binnen, dus het enige doel dat jij nu hebt is zorgen voor een krokante korst. Hot & fast!Lak de rib-eye af met de sesam boter, dit geeft een waanzinnige umami smaak en shine aan de steak.

Laat de ribeye rusten voordat je het vlees aansnijdt. Geloof mij, dit wordt een feestje!

ENJOY!
Bekijk ribeye assortiment >>

 

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept