Steak frites met Bearnaise saus
Bereidingswijze
Bereiding steak frites
Het zijn slechts drie elementen dus laten we vooral geen half werk afleveren. Geen diepvriesfriet, maar lekker verse frietjes from scratch.
- Snijd de aardappelen eerst in plakken en snijd hier vervolgens de frietjes uit. Deze mogen zo dik of dun zijn als jij maar wilt. Zelf houd ik graag de schil eraan.
- Spoel de frites af met water en laat ze drogen op wat keukenpapier Ondertussen kan de frituur op 150C gezet worden en mogen de frieten 4-5 minuten voorgebakken worden.
- Plaats een pan op het vuur met een laag heet water. Breng dit zachtjes aan de kook en plaats hier een schaal op. Zorg dat deze niet het water aanraakt!
- Doe de eidooiers, zout en peper, citroensap en water in de schaal en klop dit licht schuimig voor ongeveer een minuut
- Je wilt de eieren niet te heet laten worden anders krijg je roerei. Ook lekker maar niet de bedoeling.
- Voeg de koude boter met 3 blokjes per keer toe aan de mengsel en blijf continue luchtig kloppen met een garde. Doe dit totdat alle boter op is en een dik mengsel ontstaat.
- Voeg hier de gehakte kervel en dragon aan toe. Dek af met een bord en zet opzij om de bearnaisesaus warm te houden.
- Bak de steak in een gietijzeren pan totdat beide kanten goudbruin zijn en de binnenkant een prachtige blozende medium/rare.
- Bak de friet opnieuw op 180C tot goudbruin.
- Snijd de steak, doe zout op de frieten en lepel die goddelijke bearnaise saus over je steak heen als een echte Fransman.
ENJOY!