Wagyu short ribs 8+ Australia
5 stars - based on 4 reviews

Wat zijn Wagyu Short Ribs?

Short ribs worden ook wel beef ribs genoemd en zijn vergelijkbaar met spareribs van 't varken. Het vlees is grof van structuur, dus bedoeld om langzaam te garen. Met short ribs van Wagyu (Marbling 3/5 australië, heb je echt waanzinnig low & slow BBQ vlees in handen. Dankzij de fantastische dooradering hou je na een flinke low & slow sessie botermals vlees over met een spectaculaire smaak. Short ribs zijn de 'grande finale' op menig Amerikaans BBQ wedstrijd en geloof ons... dat is niet voor niets. Voor de échte BBQ'er dus!

Gecertificeerd Australisch Wagyu Beef

Het Wagyu ras is het meest exclusieve rundvleesras ter wereld, mede vanwege zijn natuurlijke aanleg voor de ontwikkeling van intramusculair vet. 

Bereiding Short ribs

Voor de bereiding van short ribs kun je verschillende technieken toepassen. Low & Slow op de BBQ, sous vide, oven of smoker.. het kan allemaal. Wij hebben diverse recepten voor je die je kunt aanhouden!

Sous vide short ribs

Misschien niet de meest avontuurlijke bereidingswijze, maar wél een hele mooie én eentje die altijd loont! Onze Jeremy maakte een waanzinnig recept met chimichurri
Sous vide short ribs

Low & slow short ribs

Altijd een mooie bereidingswijze, helemaal USA Style en een perfecte weekend- of thuiswerkbezigheid. Hier een recept van Wagyu short ribs in butcher paper.

Low & Slow BBQ Beef Ribs

Short ribs Texas Style

Eén van de klassiekers uit USA BBQ land: Texas Style short ribs. Heel moeilijk is het niet, zeker niet als je onderstaand recept aanhoudt, maar je moet er wel de tijd voor nemen!

Short ribs texas Style

 

Wauw....wat een prachtig stuk vlees!!
Op de kamado 150 graden tot ongeveer 57 graden kern.
Daarna ff afgegrild.
10 minuten laten rusten....en tja....geweldig genoten!
Review door |
Heerlijk! Short ribs bevatten en lekker ''kruidig/aardig'' achtig smaakje die zeker goed terecht komt bij deze aus wagyu variant. lekker om langzaam te garen, maar je kan ze ook vlinderen en als steak bakken.
Review door |
Super vlees, maar ik vind het jammer dat jullie bij zulke goede short ribs alleen maar praten over low en slow. Net als nick hier boven al zegt, zulke goede short ribs zijn perfect om te grillen. Idd niet te rare, maar iets boven de 50 graden en ze zijn perfect. Short ribs van het eenvoudige rund, kun je idd alleen low en slow doen. Maar zo gemarmerd kun je ze perfect grillen, net als met sukade.
Review door |
Boterzacht en heerlijk mals. Ideaal voor een reverse sear. Het vlees is medium (54-57 graden C) op z'n lekkerst, rare is af te raden ivm de marmering van het vlees.
Review door |

Write Your Review

Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

Wagyu short ribs 8+ Australia
5 stars - based on 4 reviews

Schrijf een review
Mooi gemarmerde Wagyu short ribs (3/5 marbling) uit Australië. Waanzinnig low & slow BBQ vlees!

Maandag in huis
  • Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
  • Vanaf € 75,- GRATIS verzending.
  • Quickfrozen en Vacuüm verpakt