Wagyu beef ribs met BBQ koffie rub
Bereidingswijze
Ready voor één de makkelijkste stukken vlees om te garen op de BBQ? Beef ribs lijken soms best intimiderend, maar het enige wat jij nodig hebt is geduld en een beetje liefde.
Bereidingswijze Beef ribs
Steek de BBQ of oven aan op 125C. Verwijder de toplaag vet en vlies wat bovenop het vlees zit. Maak een mix van 50/50 zout en peper en voeg hier 1 eetlepel gemalen koffie en knoflookpoeder aan toe. Koffie en beef gaat waanzinnig samen. Bedek je ribs volledig in jouw koffie rub. Plaats de ribs op de BBQ of oven en laat deze ongeveer 6 uur garen, spray ze en hou ze vochtig elke twee uur. Dit helpt namelijk met een smoke ring creëren als je de ribs op een BBQ of smoker aan het garen bent. Het vlees zal langzaam terug trekken, de botten worden meer zichtbaar en er begint een bark te vormen.
Wikkel de ribs strak in met butcher paper. Op dit moment zal de kerntemperatuur van de ribs rond de 80C zijn. Plaats de ribs terug op de BBQ of oven en gaar nog zoon twee uur verder of totdat de interne temperatuur zo'n 98C is. Wanneer je de thermometer in het vlees prikt moet het aanvoelen als boter. Wikkel een handdoek om jouw ribs heen, inclusief de butcher paper en laat minimaal 30 min staan. Zo kan het vlees rusten en dat is gigantisch belangrijk. We gaan niet uren lang een mooi stuk vlees garen en dan verpesten met de laatste handeling natuurlijk!
De geur die je tegemoetkomt is overweldigend lekker maar blijf volhouden, don’t touch.
Pas na een half uur rusten kunnen de ribs aangesneden worden. Door de butcher paper is jouw mooie bark behouden en het vlees gigantisch juicy.
ENJOY!