Sous vide gegaarde beef ribs met chimichurri
Bereidingswijze
Het zal je wellicht niet zijn ontgaan zijn, ik [jeremy] ben gek op ribs. Elke keer wanneer ik ribs klaarmaak, brengt dit de oermens in mij naar boven. Vlees, botten, vuur. Prachtig.
Deel 1: Beef ribs sous vide
- Snijd de ribs langs het bot zodat je met drie individuele stukken eindigt.
- Plaats de ribs in een vacumeerzak samen met wat zout en peper, olijfolie en de rozemarijn.
- Plaats de zakken in het warme bad op 62C voor 24uur.
- Niks aan doen, ga lekker slapen and let the magic happen.
Bereidingswijze chimichurri
- Snijd de kruiden, ui, rode peper en knoflook mooi fijn.
- Voeg hier de azijn, limoensap, en olijfolie roerend met een lepel aan toe. Als je het lekker een dagje laat staan, zal het nog krachtiger van smaak zijn.
- De zurigheid van de chimichurri zal snijden door het vet van de beef rib. De perfecte combi!
Bereidingswijze beef rib deel 2
- Haal de ribs uit de vacumeerzakken en dep droog. Breng op smaak met zout en peper. De reden waarom we het vlees droog deppen is omdat deze dan krokanter word tijdens het bakken.
- Verhit een pan (liefst iets van gietijzer of met een dikke bodem) of steek de BBQ aan (my favorite)
- Let op, de ribs zijn perfect gaar. Het enige wat gedaan moet worden is kleur aan de buitenkant. En kleur is smaak!
- Schroei alle kanten van de ribs dicht in de hete pan of BBQ. Slechts 1 min ongeveer per kant.
- Terwijl de rib nog warm is, lepel de chimmichurri over jouw perfectly juicy rib heen.
- De textuur van de rib zal boterzacht zijn, rosé en krachtig van smaak. Dit is een gerecht die er uit ziet alsof het rechtstreeks uit de oertijd komt, maar de smaak komt zo uit een sterren keuken.
ENJOY!