JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Pappardelle met bavette en wortel in mosterdsaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: € 12,95 (8,95 vanaf €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Black Angus short ribs worden ook wel beef ribs genoemd en zijn als het ware de spareribs van het rund. Een perfect braadstuk voor low & slow bereiding op de BBQ of in de oven. Klassieker op menig Amerikaans BBQ wedstrijd en favoriet onder de pitmasters. In Amerika staan runderribben bekend als short ribs, omdat ze vastzitten aan de short plate. Het zijn 4 ribben die hoegenaamd gelijk zijn van formaat en zich dus perfect lenen voor een gelijkmatige low & slow garing. De structuur van het vlees is wat grof en bevat veel bindweefsel, waardoor short ribs minder geschikt zijn voor snelle bereiding. Black Angus short ribs zijn wel rijk aan vet en langzame bereiding levert dan ook botermals vlees op met een authentieke vleessmaak. Maar kies wél voor een goed ras, dat is bij dergelijk vlees cruciaal. En als je het toch over een Amerikaanse klassieker hebt, ga je natuurlijk voor Black Angus short ribs met het USDA Prime kwaliteitslabel.
Deze short ribs zijn afkomstig van Nebraska Prime, 100% USA Black Angus met het PRIME label, oftewel de allerhoogste kwaliteit uit de States. Een klassiek Amerikaanse snit van een klassiek Amerikaans rund.
Op de Noord-Amerikaanse ranches grazen de Black Angus runderen ruim twee jaar op de meest uitgestrekte weiden (groter dan wij ons ooit kunnen voorstellen). De dieren groeien zorgeloos op en verhuizen na zo'n twee jaar naar een ruime feedlot, waar ze op een 100% natuurlijk graan- of maisdieet worden gezet. Black Angus runderen hebben onmiskenbaar een goed leven gekend en dat goede leven proef je. De smaak en structuur van Nebraska Prime, raszuiver Amerikaans Angus Beef is bijna onweerstaanbaar... Short ribs black angus USA: 120 dagen graangevoerd, ramvol smaak en na bereiding supermals. Beter gaat het echt niet worden.
Wil je aan de slag met short ribs, maar heb je geen inspiratie? Wij hebben diverse recepten online staan, waar je vast en zeker mee uit de voeten kunt. Een paar voorbeelden:
Maar er staat veel meer online, dus kijk vooral even onze receptenpagina.
Binnenkort zelf aan de slag met short ribs? Bij Butchery.nl koop je short ribs van de allerbeste kwaliteit snel en eenvoudig online. Short ribs worden bij ons supervers vacuüm verpakt en gaan meteen de shockfreezer in. Dat betekent dat het vlees binnen een uur wordt ingevroren zonder enig kwaliteitsverlies. Je ontvangt je vlees ook frozen thuis, waarna je het in de koelkast kunt laten ontdooien óf zelf weer in de vriezer kunt leggen voor een later moment. Zo heb je altijd de allerbeste kwaliteit in huis. Makkelijker kunnen we het niet voor je maken.
Voor de bereiding van short ribs kun je verschillende technieken toepassen. Low & Slow op de BBQ, sous vide, oven of smoker.. het kan allemaal. Wij hebben diverse recepten voor je die je kunt aanhouden!
Misschien niet de meest avontuurlijke bereidingswijze, maar wél een hele mooie én eentje die altijd loont! Onze Jeremy maakte een waanzinnig recept met chimichurriSous vide short ribs
Altijd een mooie bereidingswijze, helemaal USA Style en een perfecte weekend- of thuiswerkbezigheid. Hier een recept van Wagyu short ribs in butcher paper.
Low & Slow BBQ Beef Ribs
Eén van de klassiekers uit USA BBQ land: Texas Style short ribs. Heel moeilijk is het niet, zeker niet als je onderstaand recept aanhoudt, maar je moet er wel de tijd voor nemen!
Short ribs texas Style
Onze short ribs zijn aan één stuk en bevatten gemiddeld 3 ribben. Een enkele keer zijn dat er 4.Short ribs als hoofdgerechtGemiddeld genomen reken je (inclusief bot) zo'n 500 gram short ribs per persoon. Bij Wagyu short ribs kan dat gewicht iets lager liggen en een grote eten redt zich vast en zeker ook met 750 gram :-)Shortribs als onderdeel BBQWanneer de ribs onderdeel zijn van een complete BBQ kun je zo'n 250 gram pp aanhouden.