Black Angus Short Ribs a la BBQ Junkie

Bereidingswijze

Black Angus short ribs, low & slow van de BBQ. Als je daar niet gelukkig van wordt? Een leuke weekendbezigheid, want een uur of 8 moet je er wel voor uittrekken. Misschien zelfs meer, als je de BBQ zijn gang laat gaan. 

Voorbereiding short ribs

Maak je short ribs de dag voor bereiding alvast schoon door, net als bij spareribs, het vlies aan de binnenkant van de ribben te verwijderen. Snijd vervolgens de loshangende stukjes vlees en het teveel aan vet aan de buitenkant weg. Dep nu het vlees goed droog met keukenpapier en maak het op smaak met een BBQ Rub, bijvoorbeeld The Incredible van No Rubbish. Pak het de shortribs nu in vershoudfolie in en laat de smaken een nacht intrekken in de koelkast. 

Bereiding shortribs

Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. In de tussentijd steek je de BBQ alvast aan en ga je voor een temperatuur van zo'n 110 graden (indirecte warmte). 

Als je BBQ de juiste temperatuur heeft bereikt, voeg je het rookhout toe aan de brandende kolen. Nu leg je de shortribs op de BBQ en steek je de probe van de kernthermometer in het vlees. Sluit het deksel en de ribben nu rustig garen.

Neem een plantenspuit, doe daar de appelciderazijn en appelsap in en spray dit elk uur royaal over de short ribs. Laat het vlees in eerste instantie doorgaren tot een temperatuur van 70 graden. Die kerntemperatuur zal het vlees lang aanhouden, die fase noemen ze ook wel de zone. Net op het moment dat je denkt dat er niets meer gebeurt, zal de temperatuur weer oplopen. Geduld is een schone zaak, zullen we maar zeggen. Begint je geduld een beetje op te raken? Dan kun je ervoor kiezen om het vlees in aluminiumfolie in te pakken. Dat zal het proces aanzienlijk versnellen, want uiteindelijk wil je naar een kerntemperatuur van 95 graden. Plaats dan de ingepakte short ribs terug op het rooster en steek de kernthermometer door het folie. Heb je alle tijd? Laat het vlees dan vooral rustig doorgaren zonder folie tot een kerntemperatuur van 95 graden.

Hebben ze de juiste temperatuur bereikt? Pak ze nog even in met folie, laat nog een kwartiertje rusten en klaar zijn je ribben. Duurt even, maar geloof ons, dan heb je wat!

ENJOY!
Bekijk short ribs assortiment >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept