Whiskey Dino Ribs
Bereidingswijze
Bereiding Dino Ribs
- Steek de BBQ of smoker aan en behoud een temperatuur van 130C.
- Verwijder het overtollige vet bovenop de dino ribs. Zo blijft de rub beter plakken op het vlees.
- Onderop de ribben zit een vlies, laat deze zitten. Zo vallen de ribs minder makkelijk uit elkaar.
- Smeer de ribs in met de mosterd en bedek de ribs volledig in de SPG rub. (Salt, Pepper, Garlic)
- Plaats op de BBQ of smoker voor zoon 6 uur of totdat de ribs een kern temperatuur van 96C hebben bereikt en voelen als boter.
- Besproei de ribs 50/50 whiskey en water en ik gebruik whiskey pellets voor extra smaak.
- Laat de ribs afgedekt een uur rusten en snij dan open. Als je het goed gedaan hebt dan heb je een prachtige smoke ring, vet dat juist gereduceerd is en een stuk vlees wat veel mensen “brisket on a stick” noemen.