Wagyu cassave amuse
Bereidingswijze
Toegegeven; het is misschien niet de állermooiste foto.maar dit recept verdient het gewoon om gedeeld te worden. Zoals je waarschijnlijk wel weet is A5 Wagyu heel intens én heel kostbaar en dus geen vlees om hele steaks van weg te werken. Wagyu met de allerhoogste marmeringsgradatie leent zich dus perfect om bijvoorbeeld als amuse te serveren. En geloof ons, deze combi met een soja/gemberdressing en cassave chips is goud! Overigens kun je deze amuse natuurlijk ook heel goed maken met een 'normale' steak of zelfs met rosbief, maar het boterzachte Wagyu geeft deze amuse wel een extra dimensie! Here we go...
Bereidingswijze gemberdressing
Snijd de gemberbolletjes heel fijn en doe in een kommetje. Doe daar de gembersiroop, arachide olie, azijn en sojasaus bij en roer door elkaar. Breng op smaak met enkele druppels tabasco. Snijd de helft van de bosui in dunne ringetjes en zet aan de kant.
Bereidingswijze Wagyu steak
Als je hebt gekozen voor een Wagyu entrecote, dan kun je het vlees in eigen vet bakken. Dat is het allerallerlekkerst. Maar bakken in boten of olie is ook een prima optie. Gaar je steak (afhankelijk van de dikte) ongeveer 2 3 minuten per kant voor rosé en wikkel daarna losjes in aluminiumfolie. Laat even rusten en snijd vervolgens in kleine reepjes.
Bereiding Wagyu Cassave
Verdeel nu de Wagyu reepjes over de cassave en maal er wat zwarte peper overheen. Druppel vervolgens de gemberdressing eroverheen en tot slot strooi je de bosuitjes eroverheen. Serveer meteen, want je wilt natuurlijk de cassave's wel crispy houden.
Geloof ons maar, hier ga je echt mee scoren!
ENJOY!