St. Louis style ribs
4 stars - based on 7 reviews

Wat zijn St. Louis style ribs?

St. Louis Style ribs zijn belly ribs, dus gesneden uit de buik van het varken. In de Verenigde Staten is dit eigenlijk wat ze onder spareribs verstaan. Dus niet de baby back ribs die wij in Nederland serveren als spareribs. Buikspareribs zijn gesneden volgens de St. Louis Style, een speciale manier van snijden die is ontstaan vanuit de behoefte van wedstrijd BBQ’ers in de States. De ribben zijn namelijk dusdanig gesneden dat het vlees gelijk van dikte is en weinig afval geeft. En het zijn mooie ribben in de presentatie! Mooi grote, platte racks die perfect low en slow kunnen worden bereid op de BBQ.

Verschil Baby Back Ribs en st. Louis Style?

Het grootste verschil tussen baby backs en st. louis style ribs is dat baby back ribs worden gesneden uit het deel van de ribben dat het dichtst tegen de ruggengraat aan zit. De strengen van Baby back ribben zijn dus kleiner, wat meer gebogen en vaak wat minder vet dan belly ribs. 

Bereidingswijze St. Louis Style Ribs

Wil je weten hoe je deze heerlijke belly ribs klaarmaakt op de BBQ? BBQ Junkie laat met dit recept zien hoe dat doet.

St. Louis Style ribs online bestellen?

Dan is heel eenvoudig! We leveren quickfrozen, dus binnen het uur heel vers ingevroren. Voor 11.00 besteld = dezelfde avond al in huis en de leverdag kies je zelf (in de checkout)! Naast avondlevering, bieden we daglevering aan van maandag t/m zaterdag en in de Randstad zelfs op zondag!  

 

Hoe bereid je St. Louis style BBQ ribs? 

De naam zegt 't al, op de BBQ! De eerste stap om de ribs klaar te maken is het op kamertemperatuur laten komen van de BBQ ribs. Verwijder het vlies aan de onderkant van de ribs en wrijf vervolgens de ribs in met een dry rub. Laat de kruiden een aantal uur intrekken of leg de ribs een nachtje -ingepakt in huishoudfolie- in de koelkast. 

En nu kan de BBQ aan! Zorg dat de barbecue een temperatuur bereikt van ongeveer 105 tot 120 graden Celcius. Zorg dat de barbecue de gehele tijd van het bereiden deze temperatuur aanhoudt. Leg de BBQ ribs op het rooster op de barbecue, maar niet direct boven het vuur -druipbakje onder de spareribs is aan te raden- en laat de spareribs 2,5 tot 3 uur garen. Haal de spareribs van de barbecue en pak ze in met aluminiumfolie. Gaar de spareribs nog 1,5 uur op dezelfde temperatuur. Nu ben je bijna klaar.. Pak de spareribs na 1,5 uur weer uit en smeer ze in met een goede saus en leg ze nog een uurtje op het rooster. Eindig met nog een laagje saus en eetsmakelijk! 

St. Louis Style BBQ Recepten

Hierboven een uitgebreide bereidingswijze van St. Louis ribs, maar verandering van spijs doet natuurlijk eten. Dat is altijd zo! Daarom hebben we een paar mooie varianten voor je. Mocht je dus even geen inspiratie hebben, kijk dan op onze receptenpagina en gebruik de zoekbalk. Hier een sneakpeak.

St. Louis style ribs met truffelboter - Dit is echt st. louis ribs op z'n chic. Voor als je eens wilt uitpakken. Ik bedoel, kijk nu even:

St. Louis Style ribs

St. Louis ribs met black garlic sauce - Ook een topper: belly ribs met knoflook. What's not to like?

St Louis Ribs met pumpkin spice - Een lekker winterse variant op deze heerlijk vlezige ribben.

St. Louis Style ribs - Classic Style op de BBQ, aar recept van - jawel - BBQ Junkie!

Hoe damn ook zijn dit waanzinnige ribben die je zeker eens geprobeerd moet hebben!

Mooie rib...weinig rub nodig wat een lekker vlees
Review door |
Deze ribs besteld, waren ontzettend netjes gesneden en eigenlijk geen "afval" eraf hoeven halen.

Goede kwaliteit en dezelfde dag nog geleverd als dat ik besteld had.
Review door |
Lekker vlezige ribben, die goed werken voor low and slow. Hoefde in mijn geval niet volledig 3-2-1, meer 2-1-1/2, maar ze bevielen over algemeen heel goed. Klein nadeeltje was dat een streng voor helft wel veel kraakboon en vet had, en wat minder vlees. Maar de andere streng was meer dan prima.
Review door |
Deze zijn echt super. Vandaag een rack klaar gemaakt met rum en ananas. Lekker low en slow via de 3-2-1 methode. Om duimen en vingers af te likken. Het vlees kwam zo van het bot af. Zeker voor herhaling vatbaar.
Review door |
Wauw! De eerste keer met ditproduct heb ik het recept gevolgd van BBQ Junkie. Heb de tijden ietsje opgerekt omdat mijn ribs nogal dik waren, en ik wilde ze natuurlijk wel goed gaar hebben, én juicy! Ik had wel moeite om mijn Bastard (medium Urban) op de 110 graden te houden, maar het resultaat was geweldig!
Review door |
Hele mooie ribs. Na jaren van trial and error heb ik mijn go to ribs gevonden. Mooi gemarmerd maar niet te vet. Heerlijk.
Review door |
Absoluut een lekker stuk vlees, en altijd leuk om te bereiden. Het was even wennen ten opzichte van de baby back ribs die ik gewend was, maar het vet zorgt voor een super smaak. Zeker een keer proberen!
Review door |

Write Your Review

Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

St. Louis style ribs
4 stars - based on 7 reviews

Schrijf een review
Wat zijn St. Louis style ribs?

check-circle Vanavond in huis
  • check-circle check-circle Vanavond in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 75,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt