St. Louis Style ribs met truffelboter

Bereidingswijze

Weet je wat ik altijd leuk vind? Een beetje decadentie gecombineerd met iets simpels. Begrijp mij niet verkeerd, een goed gegaarde rib is waanzinnig on it’s own maar waarom zouden wij daar genoegen mee nemen? Bovendien: verandering van spijs doet eten. 
 
Het kan namelijk nog beter en dat doen wij door truffel te gebruiken. Iedereen kent wel truffel uit een potje maar verse truffel is een wel hele bijzondere verwennerij.

Bereidingswijze truffelboter

Zorg dat de boter zacht is en spatel de truffel en knoflook erdoorheen. Easy! Breng op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze St. Louis Style Ribs

Steek de BBQ aan op 125C en bedek alle kanten van je rib met de BBQ rub. En echt alle kanten doen! Snijd de botten aan beide uiteindes weg. Dit zal grotendeels toch wegbranden. Snijd in de lengte langs de bovenkant heen. Je zal met een scherp mes door het kraakbeen heen snijden en dit is super zacht, gaat als boter. Als het goed is heb je nu een prachtig recht stuk rib. De stukken die weg gesneden moesten worden? Pfff gooien op de BBQ natuurlijk dat is een lekkere snack voor jou. Don’t say I don’t love you. Plaat de ribs op de BBQ en vergeet ze even de komende twee uur.Zodra de ribs mooi kleur hebben kunnen ze ingewikkeld worden in folie. Plaats de honing, hot sauce, suiker en truffel boter in een dubbele laag folie en leg de vlees kant van de rib bovenop. Strak inpakken en weer op de BBQ voor 2 uurtjes. Zodra de twee uren zijn verstreken kunnen de ribs van de BBQ. Voel aan ze of ze goed zacht zijn. Plaats ze weer terug op de BBQ voor ongeveer 30 min en gebruik een kwast om the juices uit het folie pakket op je rib te kwasten. Dit is echt the secret tot waanzinnige ribs.
 
Optioneel*
Schaaf wat dun geschaafde truffel over de rib heen in ultieme vertoning van decadentie. Wees wel gewaarschuwd, als je dit eenmaal hebt gemaakt voor vrienden dan houden ze er nooit meer over op hoe lekker het was. You’ve been warned!
 
ENJOY!
Bekijk St. Louis Style Ribs >>
Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept