St. Louis ribs met black garlic BBQ sauce

Bereidingswijze

Bereid je smaakpapillen voor want dit word epic! St. Louis ribs komen van de buik, zijn platter dan babyback ribs en bevatten meer vet.
 
Dit zorgt er voor dat ze perfect zijn voor low & slow bereidingen. Het hoge vet gehalte zorgt ervoor dat het vlees altijd juicy is als de ribben juist worden gesneden door de slager, dan zit er ook lekker veel vlees op. In Nederland snijden ze vaak heel veel alles weg en dat is wat mij (Jeremy) betreft megazonde!! Gelukkig heeft The Butchery hele mooie St. Louis ribs en ik ben daarmee aan de slag gegaan.
 

Bereidingswijze Black Garlic saus

Doe als eerst de uien in een steelpan en gaar deze tot ze zacht zijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de pan en laat op een laag vuurtje pruttelen voor ongeveer 10 min. Zet vuur uit en zet aan de kant. 

Voorbereiding St. Louis Style Rins

Steek de bbq of smoker aan en behoudt een temperatuur van ca 125C. Haal de ribs uit de verpakking en dep droog met een doek. Bedek met een egale laag de gehele rib met jouw prachtige gitzwarte BBQ rub. Boven, onder, zijkanten. Alles! Laat de rub ongeveer 20 min intrekken op het vlees.

St. Louis Style Ribs op de BBQ

Plaats de ribs op de BBQ voor ongeveer 4 uur of tot dat er een mooie donkere bark ontstaat. We willen juist die mooie zwarte kleur behouden van de rub en het vet in het vlees gaat nu langzaam smelten. Pak de black garlic BBQ sauce erbij. Pak een dubbele laag aluminiumfolie en pak je ribs in samen met de BBQ saus, boter en honing. Plaats weer op de BBQ ondersteboven. En  gaar voor ongeveer twee uur of totdat een kern temperatuur van 87C bereikt is.
 
Probeer echt een gevoel te krijgen voor je ribs. Gebruik een paar hittebestendige handschoenen en beweeg je rib heen en weer. Deze moet soepel aanvoelen.
- Verwijder je rib van de BBQ en verwijder de folie. Let op, bewaar het vocht dat in de folie achter blijf. Dit is liquid gold!!
- In een kleine steelpan, reduceer dit vocht tot ongeveer de helft en lak dan jouw beeldschone rib af. De rib moet nu mooi gaan glimmen en er onweerstaanbaar uitzien.
- Plaats de rib terug op de bbq voor ongeveer 10 min of totdat de saus goed is blijven plakken.
- Laat de ribs rusten, nog heeeeeeel even geduld.
- Bedek de rib in een dunne laag sesamzaad en krokante ui. Dit geeft extra textuur aan je rib en telt de rib tot een heel ander niveau. Nirvana is bereikt, well done!

ENJOY!
Bekijk St. Louis Style Ribs >>
Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept