St. Louis Ribs Classic Style

Bereidingswijze

De St. Louis style ribs zijn misschien wel de bekendste ribben in de Amerikaanse BBQ webstrijd scene en dat heeft natuurlijk een reden. Het zijn mooie rechte en platte ribs, die daardoor perfect garen én heel mooi tonen. Daarnaast vind ik (Ruud) de ribben ook gewoon lekkerder dan baby back ribs. Spareribs zijn namelijk voortgekomen uit overblijfselen “spare”, terwijl St. Louis ribben zijn voortgekomen uit wedstrijd oogpunt en dat proef én zie je!

Wil je dus je ribben tot een next level brengen, probeer dan eens deze St. Louis ribs.

Bereiding St. Louis Style Ribs

  1. Verwarm de barbecue tot 100/110 graden indirect.
  2. Kruid de St. Louis style ribs met peper en zout.
  3. Voeg rookhout toe aan de kooltjes en leg je ribs op de BBQ. Zet er ook een waterbakje bij zodat de BBQ vochtig blijft van binnen.
  4. Na ongeveer 2 uur roken, pak je de ribs in met aluminiumfolie. Spray wat appelazijn bij de ingepakte St. Louis ribs en leg de ribs terug op de barbecue.
  5. Laat de BBQ nu gerust tot zo'n 150 graden komen.
  6. Maak ondertussen de BBQ saus door alle ingredienten (behalve zout en peper) in een sauspannetje op te warmen en in te dikken.
  7. Na ongeveer een uur in de folie, haal je de ribs er weer uit en smeer je ze in met BBQ saus. Leg daarna zonder folie terug op de barbecue.
  8. Na 15 minuten smeer je de ribben nogmaals in met de BBQ saus
  9. Na nog eens 15 minuten zijn je ribs klaar. Laat wel nog even 5 minuten tot rust komen.

ENJOY!
Bekijk St. Louis Style Ribs >

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept