Nieuw hier? Join ons loyaliteitsprogramma The ButcheryClub, ontvang 4 gratis USA Black Angus burgers én spaar automatisch voor gratis producten.
*Geldig op bestellingen v.a. €75
Door je in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.
The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne
gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier
automatisch mee in.
Truth be told was ik [Jeremy] nooit mega fan van Iberico ribs. Ze zijn wat vetter dan de BBQ ribs en iets minder dikbevleesd. Ik bereidde deze ribs in het verleden net als elke andere rib, eerst 3 uur smoken en dan wikkelen in butcher paper of folie.
Maar vandaag besloot ik de ribs eens helemaal nude te garen, en daarmee bedoel ik dus dat ik de ribs niet ingewikkeld heb. En zo zie je maar, je kan altijd iets nieuws leren want ze waren echt fantastisch! Overtollige vet smelt weg en de echte smaak van Iberico komt naar boven. Aanrader!
Dat gezegd hebbende... voel je vrij om gewoon te kiezen voor BBQ ribs of st. Louis ribben. De cola BBQ saus is een hit op zich!
Bereiding Iberico ribs met cola BBQ saus
Verwijder het vlies aan de onderkant van de ribs met een beetje keukenpapier. Smeer de ribs ik met een dunne laag olie en bedek volledig in BBQ rub
Plaats op de smoker op 120C
Maak ondertussen de BBQ saus door alle ingrediënten in een pan te doen en langzaam aan de kook te brengen voor zo'n 20 minuten
Spray de ribs met een mengsel van 50/50 cola en water na de eerste drie uur en herhaal dit proces elk uur totdat de ribs gaar zijn.
Het gehele proces duurt zo'n 4 tot 5 uur of totdat de ribs zacht en tender zijn.
Glaze de ribs met de cola BBQ saus en plaats terug op de smoker nog eens 20 minuten zodat de cola saus goed blijft plakken.