Smoked Prime Rib Roast met kruidenboter
Bereidingswijze
Bereidingswijze Prime Rib Roast
- Wanneer jouw prime rib binnenkomt, dan zal je zien dat er nog vlees zit tussen de twee ribbotten aan de bovenkant. Maar we willen juist die gave botten zien uitsteken!
- Gebruik een kleine mes en snij het overtollige vlees weg. Schraap met het achterkant van je mes de botten goed schoon. Ik gooi vaak het weggesneden vlees in een pan als een kleine snack. Chefs privilege hè?!
- Laat de boter zacht worden, hak de kruiden en knoflook goed fijn en gooi ook de citroen zest erbij met flink wat zout en peper. Mag echt best wat lef hebben de boter, het is namelijk een flink stuk vlees!
- Ik bind de rib altijd op met een paar stukken slagerstouw. Dit is niet verplicht maar helpt met de vorm behouden.
- Smeer de steak in met het kruidenmengsel. Dit kan met een spatel, maar soms moet je gewoon even je handen dirty maken en het vlees masseren.
- Zorg dat jouw BBQ of smoker aan staat op 120c. Plaats de rib op een rack boven een ovenschaal en laat het stuk zeker een uur garen voordat je kijkt.
- Meeste van het boter zal gesmolten zijn, lepel de boter vervolgens over de rib roast heen. Doe dit elk half uur.
- We willen een kerntemperatuur bereiken van 52C, medium/rare. Investeer in een goede prove thermometer. Dit proces zal ongeveer 2,5 tot 3 uur duren.
- Breng de rib roast naar binnen en verhit een pan met zonnebloemolie. Bestrooi de prime rib met flink wat zout en peper en schroei op hoog vuur dicht aan alle kanten in de pan.
- In crust we trust
- Wat jij zojuist hebt gedaan wordt een “reverse sear” genoemd. Eerst het product op temperatuur en dan pas extra kleur aanbreken. Daar lees je hier meer over.
- Bedek lichtjes met folie, en laat zeker 15min rusten voordat je gaat aansnijden.
- Awesome! Jij hebt je eerste prime rib gegaard. Makkelijk hè ?
ENJOY