Picanha / staartstuk Black Angus USA

Picanha van Certified Black Angus USA.

Let op: lagere gewichten kunnen delen zijn van de picanha, bijvoorbeeld in de lengte doormidden gesneden. 

Lees meer
Pas Picanha / staartstuk Black Angus USA aan

* Verplichte velden

Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!
Anderen bekeken ook

Productinformatie

Lange tijd ondergewaardeerd, maar tegenwoordig op waarde geschat: Picanha / staartstuk is heerlijk mals vlees, fijn van draad en vol van smaak. Picanha Black Angus USA is top of the bill...

Wat is Pincanha / staartstuk?

Picanha, een klassieker in Brazilië, in Nederland ook wel bekend als staartstuk. Het vlees zit namelijk aan het verlengde van de platte bil, oftewel de achtervoet, net onder de staart. Hier geldt: hoe meer naar de punt, hoe zachter het vlees. Uit een rund kunnen maar twee staartstukken worden gesneden, een rund heeft immers maar twee billen. In typische vleeslanden zoals USA, Argentinië en Brazilië is Picanha – oftewel staartstuk – misschien wel het nummer 1 barbecue vlees. Het vlees heeft aan één kant een vetlaag, wat ervoor zorgt dat het sappig blijft en veel smaak heeft. Picanha bak je dan ook in die vetlaag. In Zuid-Amerika heeft Picanha de status van ossenhaas, maar sinds bekende slagers – zoals Ginger Pig in Londen - hun liefde voor dit vlees met de wereld delen, neemt de populariteit van dit vlees ook hier in rap tempo toe. En terecht! Picanha Black Angus USA is heerlijk vlees met een prachtige prijs/kwaliteit verhouding!

Picanha Black Angus USA

Dit staartsuk komt van grainfed USA Black Angus rund; waarvan je de herkomst zéker proeft. Veehouders van raszuiver Black Angus volgen de richtlijnen van ‘Non Hormone Treated Caddle’; een waarborg dat de dieren geen hormonen, preventieve antibiotica of dierlijke grondstoffen toegediend krijgen. De USA Black Angus runderen grazen op uitgestrekte weiden en krijgen enkel plantaardige voeding (voornamelijk gras, mais en granen), waardoor zij op natuurlijke en gezonde wijze groot worden gebracht. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Goede kwaliteit rundvlees vergt nu eenmaal een goede omgang met de dieren. Maar Picanha USA Black Angus is dan ook een klasse apart!


Bereidingswijze

Picanha met Chimichurrie

Nieuwsgierig naar picanha, maar weet je eigenlijk niet precies wat je met dit mooie vlees aanmoet? No worries! Volg dit recept van BBQ Junkie en je weet zeker dat je goddelijk bbq-vlees serveert. Voor de liefhebber compleet met chimichurrie, de zuid-amerikaanse salsa die er éigenlijk wel een beetje bij hoort. 


Ingredienten

100% rundvlees

Butcher's Notes

Picanha is in opmars en dat snap ik volledig. Supermooi BBQ vlees. Zeker als je het staartstuk dichtbij de punt hebt, heb je ultiem BBQ vlees in handen. Ik heb de eer gehad om de BBQ's op de oranjecampings in Brazilie te verzorgen (tijdens WK Voetbal) en daar was uiteraard een hoofdrol voor Picanha. Heerlijk vlees met een goede prijs/kwaliteitverhouding!Wat vind je van dit product?