Lamsrack (frenched) Nieuw Zeeland
Hoe bereid je lamsrack?
Een perfect bereide lamsrack is mals, sappig en heeft een knapperige korst. We hebben diverse recepten online staan die eenvoudig aan kunt houden (zie onderaan), maar hier alvast enkele tips om het meeste uit je lamsrack te halen:
-
-
Kruiden en marinades: Lamsrack smaakt heerlijk met verse kruiden zoals rozemarijn, tijm, knoflook en munt. Dit versterkt de natuurlijke smaak van het vlees. Voor een extra smaaklaag kun je de lamsrack marineren met een mengsel van olijfolie, knoflook en kruiden.
-
Searing en roosteren: Voor een mooi krokant laagje kun je lamsrack eerst kort aanbraden in een hete pan. Daarna kun je het verder garen in de oven op een gemiddelde temperatuur van 180 °C. Voor een medium-rare lamsrack kun je de kerntemperatuur aanhouden van 50-55 °C.
-
Laten rusten: Het rusten van de lamsrack na bereiding is essentieel om het vlees sappig en mals te houden. Laat het vlees minimaal 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt, zodat de sappen zich goed door het vlees verdelen.
-
Ingrediënten
lam 100% [lamsfilet]Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 685.52 |
Energie (kcal) | 164.00 |
Vet (g) | 9.20 |
Verzadigd vet (g) | 4.60 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 20.40 |
Zout (g) | 0.18 |
Lamsrack (frenched) Nieuw Zeeland
- Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
-
Kruiden en marinades: Lamsrack smaakt heerlijk met verse kruiden zoals rozemarijn, tijm, knoflook en munt. Dit versterkt de natuurlijke smaak van het vlees. Voor een extra smaaklaag kun je de lamsrack marineren met een mengsel van olijfolie, knoflook en kruiden.
-
Searing en roosteren: Voor een mooi krokant laagje kun je lamsrack eerst kort aanbraden in een hete pan. Daarna kun je het verder garen in de oven op een gemiddelde temperatuur van 180 °C. Voor een medium-rare lamsrack kun je de kerntemperatuur aanhouden van 50-55 °C.
-
Laten rusten: Het rusten van de lamsrack na bereiding is essentieel om het vlees sappig en mals te houden. Laat het vlees minimaal 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt, zodat de sappen zich goed door het vlees verdelen.
-
-
Voedingswaarde
Hoe bereid je lamsrack?
Een perfect bereide lamsrack is mals, sappig en heeft een knapperige korst. We hebben diverse recepten online staan die eenvoudig aan kunt houden (zie onderaan), maar hier alvast enkele tips om het meeste uit je lamsrack te halen:
Ingrediënten
lam 100% [lamsfilet]Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 685.52 |
Energie (kcal) | 164.00 |
Vet (g) | 9.20 |
Verzadigd vet (g) | 4.60 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 20.40 |
Zout (g) | 0.18 |