Iberico pancetta buikspek zonder zwoerd

Normaal gesproken houd ik ervan om buikspek te marineren met bijvoorbeeld five spices en hoewel dat bij dit vlees uiteraard ook lekker is, is het niet per se nodig. Iberico buikspek is namelijk kruidig en heel rijk aan smaak van zichzelf en heeft ook nog eens een supermooie structuur. Moet je dus de tijd voor nemen bij de bereiding, maar verder vooral niet teveel aan zitten!

Bert-Jan Lantinga

Wat is Iberico Pancetta Buikspek?

Iberico buikspek wordt gesneden uit, jawel - de buik van het befaamde Iberico varken, in dit geval zonder zwoerd. Het Iberico varken is van nature vetter en dat levert prachtig zacht buikspek op. Tel daar de nootachtige smaak van deze dieren bij op en je hebt met Iberico pancetta buikspek een super product voor een mooie rook en droogsessie in handen!

Iberico vlees

Iberico vlees komt van, jawel Iberico varkens - oftewel: Cerdo Ibérico -  afkomstig uit het zuiden van Spanje. Iberico staat bekend als één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Niet zo raar ook. De varkens leven vogelbrij buiten en eten alleen maar natuurlijk voer als gras, kruiden, wortels en soms olijven. In gortdroge zomertijden worden ze bijgevoerd met graan. Maar het échte werk begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de oude kurk- en steeneiken vallen. Want juist de eikels geven Iberico vlees die karakteristieke smaak. In die periode eten Iberico varkens kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 - 180 kilo. De varkens zijn relatief klein van stuk en hebben dus een hoge concentratie vet, voornamelijk intramusculair, dus tussen de spieren. Dat verdeelt zich super door het vlees. Iberico vlees is dus kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van het Ibérico varken. Iberico vlees is oprecht een klasse apart!

Iberico buikspek kun je op twee manieren klaarmaken, namelijk low & slow of roken. Onze voorkeur gaat uit naar eerst zouten, roken en/of drogen. Dan aan dunne plakjes snijden op een hapjesplank als Lardo of krokant bakken onder een eitje. Low&slow blijft het buikspek vrij vet. 

Ingredienten

100% varkensvlees

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) N/B
Energie (kcal) N/B
Vet (g) N/B
Verzadigd vet (g) N/B
Koolhydraten (g) N/B
Suikers (g) N/B
Vezels (g) N/B
Eiwitten (g) N/B
Zout (g) N/B

Iberico pancetta buikspek zonder zwoerd

Dit product is momenteel niet op voorraad.
Informeer me wanneer dit product op voorraad is
Iberico Buikspek zonder zwoerd (Panceta). Geschikt om te pekelen, drogen en/of roken. (low&slow blijft de buik wat vet)

+ Musthaves

+ 9,95 | No Rubbish All Purpose Fast&Flavoured rub [225 gram]
+ 10,50 | Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce [354 gram]
+ 5,99 | 200 ml Culinaire jus met black garlic

+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)

+ 3,99 | 4x briochebun wit small [voor 100g burgers]
+ 5,99 | 4x gratintaartje creamy cheese [100 gram per stuk]
+ 7,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek
  • check-circle check-circle Vanavond in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Mobile Image

Normaal gesproken houd ik ervan om buikspek te marineren met bijvoorbeeld five spices en hoewel dat bij dit vlees uiteraard ook lekker is, is het niet per se nodig. Iberico buikspek is namelijk kruidig en heel rijk aan smaak van zichzelf en heeft ook nog eens een supermooie structuur. Moet je dus de tijd voor nemen bij de bereiding, maar verder vooral niet teveel aan zitten!

Bert-Jan Lantinga

Iberico Buikspek zonder zwoerd (Panceta). Geschikt om te pekelen, drogen en/of roken. (low&slow blijft de buik wat vet)
Meest gekocht
Kreeftstaart Canada
check-circle Vanavond in huis
39,99
Iberico RibFingers Iberico Ribfingers
check-circle Vanavond in huis
15,99
Pulled pork LIVAR kant-en-klaar Pulled pork LIVAR kant-en-klaar
check-circle Vanavond in huis
14,99