Pork Belly Burnt ends met zwarte bonensaus

Bereidingswijze

Buikspek en de Asian kitchen gaan hand in hand en daar worden wij natuurlijk blij van. Hoe goed ziet dan ook dit gerecht van @fikkenenbikken eruit? Met LIVAR buikspek zonder zwoerd, maar go wild natuurlijk. Kies vooral je eigen favoriete buikspek. Martijn van Fikken en Bikken bereidde het buikspek low & slow en maakte er vervolgens in een handomdraai een hele maaltijd van. Want soms moet je het niet moeilijker maken dan het is. Lang leve Conimex!

Voorbereiding Pork Belly Burnt ends

Snijd het buikspek in gelijke blokjes en smeer deze rijkelijk in met mosterd. Rub het vlees vervolgens in je favoriete BBQ Rub. Doe dit een avond van tevoren en leg het vlees ingepakt of ingedekt terug in de koelkast.

Bereiding Pork Belly Burnt Ends

Haal het buikspek ongeveer een half uur tot een uur voor bereiding uit de koeling en laat op temperatuur komen. In de tussentijd breng je de smoker of BBQ naar een temperatuur van 120 graden. Gaat het buikspek zo'n 3 uur en spray elke 3 kwartier in met appelsap. 

Na drie uur haal je het buikspek van de BBQ en doe je ze in butcher paper. Daar voeg je bruine basterdsuiker, honing, boter, nog wat appelsap en naar smaak nog BBQ saus aan toe. Hierin laat je het buikspek zo'n 1.5 tot 2 uur 'stomen'. Wok vervolgens groenten naar smaak in een wokpan op de BBQ en warm de noedels op. Martijn van Fikken en Bikken focuste zich vooral op het vlees en gebruikte kant-en-klare noedels. Waarom ook niet... net zo lekker. Zelfde deed hij met de zwarte bonen saus voor het welkome Oosterse tintje. Easy Peasy dus, maar die invulling geef je er natuurlijk helemaal zelf aan.

Ziet er in elk geval feestelijk uit toch?

ENJOY!
Bekijk alle buikspek >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept