Nieuw hier? Join ons loyaliteitsprogramma The ButcheryClub, ontvang 4 gratis USA Black Angus burgers én spaar automatisch voor gratis producten.
*Geldig op bestellingen v.a. €75
Door je in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.
The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne
gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier
automatisch mee in.
Mijn zwager is de trotse eigenaar van een nieuwe BBQ en het eerste wat hij graag wilden maken was pork belly burnt ends. Dit omdat hij weet wat lekker eten is, maar ook omdat deze kleine orgasmic pork pillows lastig zijn om te verpesten.
Burnt ends komen uit Kansas City en werden vroeger als snack op de bar geplaatst. De gasten vonden deze snacks zo ontzettend lekker dat ze maar besloten om ze te gaan verkopen!
Bereiding pork belly burnt ends
Snij de buikspek in lange brede banen en snij hier dan vierkanten uit. Ze zullen nooit perfect vierkant zijn maar probeer ze wel dezelfde grote te krijgen.
Gebruik de bbq rub om alle kanten van de buikspek te bedekken en plaats deze op een rek in de BBQ op 125c voor ongeveer 3 uur.
Maak ondertussen de pineapple bbq sauce door heel simpel alle ingrediënten in een pan te doen en zoon 20min langzaam te reduceren. Potverdikkie wat makkelijk.
Na de drie uur garen zullen de burnt ends een mooie kleur hebben, plaats ze in een aluminium bak en voeg hier de suiker, honing, boter en een flinke schep bbq sauce aan toe.
Dek af met folie en gaar nog minimaal een uur door. Totdat de burnt ends zo teder zijn als boter. Hussel nog even een keer goed door de saus en serveer warm
Het is bijzonder verleidelijk om snel een hap te nemen maar daar krijg je spijt van. Kokend heet varken vet is niet erg lekker in de mond dus laat ze een klein beetje afkoelen.