Pork belly bao buns
Bereidingswijze
Bereidingswijze bao buns buikspek
- Haal het buikspek uit de vacuümzak en schraap met een mes over het zwoerd heen. Op deze manier haal je extra vocht weg
- Plaats in de koelkast voor 12 uur om te drogen
- Strooi dan vervolgens fijn zout over het gehele stuk zwoerd heen. Geen milimeter overslaan! En laat weer minimaal 12 uur drogen in de koelkast
- Verwijder de zout met een keukendoek, lak een dun laagje olie over de zwoerd heen en dan… you guessed it. Weer een egale laag zout
- De buikspek kan in de oven of BBQ. Eerste uur 200C. Haal tijdelijk de buikspek uit de oven of BBQ en stook op tot 250C
- Rooster de buikspek nog ongeveer 20-30 minuten of tot dat het zwoerd MEGA crispy is geworden
- Plaats de bao buns in een stoom mandje en stoom boven een pan kokend water voor ongeveer 4 minuten of tot dat ze licht en fluffy zijn
- Snijd de pinda’s fijn en snijd zo dun als je maar kan de groene gedeelte van de bosui en leg dit op ijswater
- Je kan nu twee dingen doen. Snijden door jouw waanzinnig crispy buikspek op een bun gooien met de bosui, pinda’s, sesam en een lekker sausje OF je snijd de buikspek en grilled deze nog kort even op de bbq af voor extra smaak en dan op de bao buns
Enjoy!