Pork Belly Korean Style

Ingredienten

Diner 4-6 personen
3.5 / 4 kg Buikspek
200 gr Momoya Kimchi (te Koop by de toko)
1dl Sojasaus
50 gram Bruine suiker
50 gram Krokante ui
20 gram Sesamzaadjes
BBQ rub

Bereidingswijze

 
Wat is buik spek toch waanzinnig vlees, hè? Betaalbaar, zeer smaakvol, je kunt het bijna niet verpesten én je kunt er eindeloos mee variëren. Jeremy maakte er deze keer een Koreaanse variant van. De spicy kimchi marinade geeft dit gerecht een flinke kick en buikspek is sowieso een veelgegeten gerecht in Azië. Ik gebruikte LIVAR buikspek, maar de keuze is reuze, dus leef je uit!

Bereidingswijze Pork Belly Korean Style 

  • Meng de kimchi saus samen met de bruine suiker en sojasaus en smeer dit uit op het buikspek
  • Laat dit minimaal 24 uur intrekken in het vlees.
  • Steek de BBQ aan en behoud een temperatuur van 120c
  • Verwijder de overtollige marinade van het buikspek af en bedek in een goede laag BBQ rub. ik [Jeremy] heb de SGP rub gebruikt van Killer hogs
  • Je kunt het buikspek heel houden of in dikke repen snijden als je wilt dat het sneller klaar is. Ook wel makkelijk eten op die manier!
  • Het mooiste is nu dat je zeer weinig hoeft te doen. Binnen 4-5 uur is het buikspek mooi gekleurd van buiten en prachtig juicy van binnen.
  • Je kunt er nog voor kiezen om te glazen met een bbq saus maar zeker niet nodig.
  • Laat het minimaal 30min rusten omwikkeld in folie en maak af met de sesamzaad en krokante ui

ENJOY!