Pork belly met maple syrup glaze

Ingredienten

4-6 personen
2 kg Buikspek
3 dl Maple syrup
1 dl Chilisaus
100 gr Boter
Mosterd
Scheutje sojasaus
Zout en peper

Bereidingswijze

Ik [Jeremy] ben GEK op buikspek, oftewel pork belly, maar ik heb er een hekel aan als ik een hap neem en ik proef alleen maar vet. Heb jij dat ook? Dan is dit het recept voor jou.

Oh en het Pork au Grain buikspek is deze week in de aanbieding!

Door het buikspek langer te garen breekt meer van het vet af en zo krijg je een stuk vlees met een veel fijner mond gevoel.
Dit recept kan in de oven of op de BBQ gemaakt worden. Op de BBQ is stiekem wel echt het lekkerst, vind ik, maar da's persoonlijk!

Bereiding buikspek met maple syrop glaze

  • Verwarm de oven of BBQ voor tot 130C
  • Smeer het buikspek in met een laag mosterd, lekker je handen vies maken!
  • Zout en peper op op alle kanten van de pork belky. Wees niet bang om echt veel te gebruiken. Het is tenslotte een mega homp vlees, het kan echt wat hebben.
  • Plaats het vlees in de oven of op de BBQ met indirecte hitte.
  • Schenk lekker een koud biertje of wijntje voor jezelf in. Heb jij gewoon verdiend.
  • Het buikspek zal ongeveer 4,5 uur moeten garen of totdat het intern een temperatuur heeft van rond de 93C tm 98C.
  • Temp is belangrijk maar het buikspek moet vooral heel zacht aanvoelen.
  • Verwarm de maple syrup, boter, sojasaus en chilisaus samen in een pan. Strijk dit vervolgens warm over het buikspek heen.
  • Doe dit zeker 2 keer of totdat het buikspek gaat shinen als een diamant.
  • Wikkel de pork belly voorzichtig in met folie en laat het stuk zeker drie kwartier rusten voordat je het aansnijdt.
  • Eet het als een echte carnivoor op zo uit het vuistje of lekker bij de borrel. Maar je kan ook de plakken buikspek grillen in een pan en bijvoorbeeld gebruiken in home made ramen noodles of in bao buns! 

ENJOY!