JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Cassave chips met rendang, pittige Cheddar en chilisaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: €12,95 (8,95 from €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Een Flank steak is vergelijkbaar met de Bavette en daarmee een heerlijke smaakvolle steak die je bij voorkeur medium rare eet. Het is een super smaakvolle steak van zichzelf en met alleen peper en zout smaakt 'ie ook verrukkelijk. Flank Steak laat zich vanwege de grovere structuur ook heel goed marineren. Dat deed ik [Siebe Grijpma / @bbqmoods] in dit recept met een Japanse tint door een Miso marinade te maken, de steak daarin te marineren en vervolgens op 200 graden af te grillen.
Samenvatting
Meng in een kom de miso, sojasaus, mirin, wijn, honing, knoflook, gember en sesamolie tot een gladde marinade. Proef de marinade en pas eventueel aan met extra honing (voor zoetere tonen) of sojasaus/ponzu (voor meer zout).
Doe je Flank steak in een grote zip-lock zak en voeg alle marinade eraan toe. Masseer de marinade in je vlees zodat alle delen goed in contact zijn met deze heerlijke smaken. Doe je zip-lock zak dicht en leg hem in een schaal in de koelkast. Laat de steak minimaal 3 uur, maar beter een hele nacht marineren.
Bereid je BBQ voor op directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Ga niet veel hoger zitten want de marinade bevat suikers en deze verbranden snel. Het is altijd aan te bevelen om ook een indirecte zone in je BBQ te hebben, mocht het te hard gaan dan leg je de steak daar even neer.
Haal de steak nu uit de marinade en dep lichtjes droog (verwijder overtollige marinade om aanbranden te voorkomen). Grill de steak direct boven de kooltjes, ongeveer 3-4 minuten per kant voor medium-rare. Gebruik een kernthermometer om zeker te weten dat je hem er op tijd af haalt. Ik doe dat bij een kerntemperatuur van 47-48 graden, tijdens het rusten komen er een paar graadjes bij op en dan is ie precies medium rare zoals ik hem het lekkerst vind.
De suikers uit de marinade hebben als het goed is gezorgd voor wat krokante korstjes hier en daar en dit maakt deze bereiding extra lekker! Let wel op en laat je suikers niet helemaal verbranden, dan wordt het bitter en bovendien ongezond.
Laat de steak na het grillen 5-7 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Bij de Flank steak loopt de draad in de lengte van de steak. Dat is anders dan bij een Bavette waar de draad (bij het Maanstuk) haaks op de lengte loopt. De Flanksteak laat zich dus eenvoudig trancheren. Ziet er toch heerlijk uit?
Snij mooie dunne plakken van de Flank Steak. Je kunt de steak garneren met sesamzaadjes en bosui ringetjes om het af te maken. Deze bereiding zorgt voor een Umami sensatie en is echt de moeite waard!
Ik serveerde er Japanse wok groenten bij met onder andere sugar-snaps en mini pak-soi.
Itadakimasu / Eet smakelijkFlank steak bestellen