Japans Wagyu flank steak Kagoshima A5+ BMS12

WAGYU steak bereiden

- Plan vooruit, ontdooi het vlees een dag vantevoren (of een uur in koud water) en haal het 2uur vantevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen

- Verwarm de pan tot maximale hitte zonder olie of vetstof, wagyu heeft van zichzelf voldoende vet om een mooie kosrt te krijgen. 

- Kruid de steak pas halverwege of achteraf met zout, peper of andere kruiden is niet aan te raden.      

- Bak de steak op de eerste kant volgens het onderstaande schema eerder draaien mag ook als je een mindere korst wenst.  

- Meet de kerntemperatuur. Gebruik de temperaturen uit het schema. Wagyu komt het best tot zijn recht bij medium rare 53-55C 

- Rusten, laat de steak 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor extra doorgaring (wagyu mag iets gaarder gegeten worden                       

Dikte van de Wagyu steak

2 centimeter dikke Wagyu steak

- Rare 50-52C: 2 min. per kant
- Medium rare 53-55C: 2,5 min. per kant
- Medium 56-58C: 3 min. per kant       

3 centimeter dikke Wagyu steak

- Rare 50-52C: 3 minuten per kant
- Medium rare 53-55C: 3,5 minuten per kant
- Medium 56-58C: 4 minuten per kant      

4 centimeter dikke Wagyu steak

- Rare 50-52C: 4 minuten per kant
- Medium rare 53-55C: 5 minuten per kant
- Medium 56-58C: 6 minuten per kant        

5 centimeter dikke Wagyu steak

- Rare 50-52C: 5 minuten per kant
- Medium rare 53-55C: 6 minuten per kant
- Medium 56-58C: 7 minuten per kant        

Ingrediënten

rundvlees 100%

Voedingswaarden

Type Per 100g
Energie (kJ) 785.84
Energie (kcal) 188.00
Vet (g) 12.20
Verzadigd vet (g) 4.00
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 19.50
Zout (g) 0.08
star star star star star
Perfect heerlijk vlees
Review door |

Write Your Review

Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

Japans Wagyu flank steak Kagoshima A5+ BMS12

1 ReviewView Review

check-circle Maandag in huis
  • check-circle check-circle Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Maandag in huis
10,50
Steak Seasoning
check-circle Maandag in huis
5,99
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
check-circle Maandag in huis
10,50
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Maandag in huis
9,95
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
check-circle Maandag in huis
10,50
Seasalt flakes
check-circle Maandag in huis
3,99
Croix Valley Worcestershire Sauce & Marinade
check-circle Maandag in huis
10,50
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
check-circle Maandag in huis
9,95

Altijd handig bij steaks

Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Maandag in huis
15,99
Big Green Egg houtskool puur
check-circle Maandag in huis
37,50
Aanmaakblokjes
check-circle Maandag in huis
11,40
Smoking Chunks Oak Keij
check-circle Maandag in huis
9,95
Smoking Chunks Beech Keij
check-circle Maandag in huis
9,95
Bge Houtskool Dutch
check-circle Maandag in huis
18,95
Grill Team casserole
check-circle Maandag in huis
4,45

Bijpassende recepten

Flank Steak rol (naar recept Jord Althuizen)

Flank steak in een whiskey marinade

Meest gekocht
gepaneerde schnitzel livar
check-circle Maandag in huis
5,99
Plukbrood pesto/mozzarella
check-circle Maandag in huis
6,99
Culinaire Jus Rode wijn
check-circle Maandag in huis
5,99