Japans Wagyu flank steak Kagoshima A5+ BMS12
WAGYU steak bereiden
- Plan vooruit, ontdooi het vlees een dag vantevoren (of een uur in koud water) en haal het 2uur vantevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen
- Verwarm de pan tot maximale hitte zonder olie of vetstof, wagyu heeft van zichzelf voldoende vet om een mooie kosrt te krijgen.
- Kruid de steak pas halverwege of achteraf met zout, peper of andere kruiden is niet aan te raden.
- Bak de steak op de eerste kant volgens het onderstaande schema eerder draaien mag ook als je een mindere korst wenst.
- Meet de kerntemperatuur. Gebruik de temperaturen uit het schema. Wagyu komt het best tot zijn recht bij medium rare 53-55C
- Rusten, laat de steak 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor extra doorgaring (wagyu mag iets gaarder gegeten worden
Dikte van de Wagyu steak
2 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 2 min. per kant
- Medium rare 53-55C: 2,5 min. per kant
- Medium 56-58C: 3 min. per kant
3 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 3 minuten per kant
- Medium rare 53-55C: 3,5 minuten per kant
- Medium 56-58C: 4 minuten per kant
4 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 4 minuten per kant
- Medium rare 53-55C: 5 minuten per kant
- Medium 56-58C: 6 minuten per kant
5 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 5 minuten per kant
- Medium rare 53-55C: 6 minuten per kant
- Medium 56-58C: 7 minuten per kant
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 785.84 |
Energie (kcal) | 188.00 |
Vet (g) | 12.20 |
Verzadigd vet (g) | 4.00 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 19.50 |
Zout (g) | 0.08 |
Japans Wagyu flank steak Kagoshima A5+ BMS12
Write Your Review
Japans Wagyu flank steak Kagoshima A5+ BMS12
- Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
WAGYU steak bereiden
- Plan vooruit, ontdooi het vlees een dag vantevoren (of een uur in koud water) en haal het 2uur vantevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen
- Verwarm de pan tot maximale hitte zonder olie of vetstof, wagyu heeft van zichzelf voldoende vet om een mooie kosrt te krijgen.
- Kruid de steak pas halverwege of achteraf met zout, peper of andere kruiden is niet aan te raden.
- Bak de steak op de eerste kant volgens het onderstaande schema eerder draaien mag ook als je een mindere korst wenst.
- Meet de kerntemperatuur. Gebruik de temperaturen uit het schema. Wagyu komt het best tot zijn recht bij medium rare 53-55C
- Rusten, laat de steak 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor extra doorgaring (wagyu mag iets gaarder gegeten worden
Dikte van de Wagyu steak
2 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 2 min. per kant
- Medium rare 53-55C: 2,5 min. per kant
- Medium 56-58C: 3 min. per kant
3 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 3 minuten per kant
- Medium rare 53-55C: 3,5 minuten per kant
- Medium 56-58C: 4 minuten per kant
4 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 4 minuten per kant
- Medium rare 53-55C: 5 minuten per kant
- Medium 56-58C: 6 minuten per kant
5 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 5 minuten per kant
- Medium rare 53-55C: 6 minuten per kant
- Medium 56-58C: 7 minuten per kant
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 785.84 |
Energie (kcal) | 188.00 |
Vet (g) | 12.20 |
Verzadigd vet (g) | 4.00 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 19.50 |
Zout (g) | 0.08 |