Cherry Coke Burnt Ends

Ingredienten

2kg Buikspek (iefst een mooi plat stuk)
30gr Mosterd
Zout en peper
1 Blik cherry coke
400 gr Ketchup
100 gr Bruine suiker
100gr Kersen (ontpit)
Scheutje Appel cider azijn
2 el Bbq rub
50gr Boter
Scheutje honing

Bereidingswijze

 
Wat mij (Jeremy) betreft zijn burnt ends een absolute must voor iedereen om een keer te proberen. Het blijft mij verbazen hoe het lukt om zoveel smaak te krijgen in 1 klein stukje vlees. In een burnt ends. 
 
Ik was aan het dubben welke saus ik deze keer zou gaan gebruiken voor mijn burnt ends en dit deed ik terwijl ik een blik cherry coke dronk. Je raadt het al, het idee was geboren! Een heel goed idee zelfs, want cola wordt best vaak gebruikt bij de BBQ en dat is natuurlijk niet voor niets. De suikers karameliseren en geven een prachtige smaak en structuur af. Zéker eens proberen dus!

Bereidingswijze Cherry Coke Burnt Ends

  • Snijd het buikspek in lange brede banen en dan vervolgens in grote blokken
  • De stukken zullen zo'n 30% slinken tijdens het smoken dus wees niet bang om ze mooi groot te snijden
  • We houden het lekker simpel met gewoon een mooie laag mosterd als binder en vervolgens zout en peper
  • Plaats de burnt ends op een rek en dan in de smoker of BBQ op 120C
  • Smoke de burnt ends ongeveer 3 uur of totdat ze een mooie kleur hebben gekregen
  • Ondertussen kan je de cherry coke BBQ saus maken.
  • Plaats heel simpel de kersen, cola, suiker, ketchup en appelcider azijn in een pan en reduceer dit langzaam 20 min lang en draai dan fijn in een blender.
  • Oké, dus je burnt ends zien er lekker uit, maar ze zijn nog niet perfect. Plaats de zalige kussentjes van vlees in een aluminium bak en voeg hier de boter, honing en een flinke schep cherry coke bbq saus aan toe.
  • Dek af met folie en verhoog de temperatuur van de BBQ naar 135C. Gaar dit nog een uur of totdat de burnt ends boter zacht zijn.
  • Het is ERG verleidelijk maar neem niet meteen een hap van je mooie creatie want het is net lava! Trust me, I leaned the hard way …
  • Afkoelen dus en dan serveren maar....
Enjoy!


 Wij hebben buikspek LIVAR zonder zwoerd gebruikt